Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΛΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι! Με τον Γιουσέϊν Μπόλτ να τρέχει τελευταίος η Τζαμάϊκα πέτυχε απίστευτο  παγκόσμιο ρεκόρ  στα 4χ100μ με 36.84 και νικώντας τους Αμερικανούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! Ο Γιουσέϊν Μπολτ κατέκτησε το έκτο χρυσό μετάλλιο σε δύο συνεχόμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Όσο για τους Αμερικανούς, προσπάθησαν με τους τρεις πρώτους αθλητές. Έως τότε ήταν μαζί, αλλά όταν πήρε ο Μπολτ τη σκυτάλη όσο κι αν πάλεψε ο Μπέϊλι ήταν αδύνατο να κάνει κάτι παραπάνω. Οι Αμερικανοί  πέτυχαν εθνικό ρεκόρ 37.04, δηλαδή την επίδοση που ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέρριψαν οι Τζαμαϊκανοί!


Με όλα αυτά, ο  Γουσέιν Μπολτ έγινε ο μοναδικός σπρίντερ, που έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια στα 100μ, τα 200μ και τα 4Χ100μ σε δύο διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο και Λονδίνο). Μετά τον αγώνα, και μέσα στους πανηγυρισμούς, δεν ήθελε να παραδώσει τη σκυτάλη και στην επιμονή του κριτή, το κοινό πήρε το μέρος του Μπολτ, αρχίζοντας τις  αποδοκιμασίες. Ο Μπόλτ την έδωσε, αλλά λίγο αργότερα  βρέθηκε ξανά να κρατάει τη σκυτάλη στο χέρι. Ποιός μπορούσε να του χαλάσει χατήρι;  Μετά την απονομή έδωσε και νέο σόου με τον κόσμο να τον αποθεώνει. 


Η χρυσή τετράδα των Τζαμαϊκανών ήταν οι Νέστα Κάρτερ, Μαικλ Φρέιτερ και φυσικά, οι Γιόχαν Μπλέϊκ και Γιουσέϊν Μπόλτ
. Η ίδια τετράδα που είχε πετύχει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, το 37.04, πέρυσι στις 4 Σεπτεμβρίου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Νταεγού. Η τετράδα των Αμερικανών ήταν οι Τρελ Κίμονς, Τζάστιν Γκάτλιν, Τάϊσον Γκέϊ και Ράϊαν Μπέϊλι.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η ομάδα του Καναδά, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα το χάλκινο μετάλλιο να πάρει τελικά το Τρίνινταντ.  


Η κατάταξη του τελικού


1.Τζαμάικα 36.84

2.ΗΠΑ 37.04
3.Τρίνιτναντ 38.12
4.Γαλλία 38.16
5.Ιαπωνία 38.35
6.Ολανδία 38.39
7.Αυστραλία 38.43
8.Καναδάς Ακυρώθηκε 

Το ανάρτησα από τα ΝΕΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια: