Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi _Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.Στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί η Φώφη Γεννηματά, ως ένας άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, δεν έχει μόνον θεωρίες αλλά και συγκεκριμένη στάση ζωής στην τήρηση των κανόνων. Η Φώφη Γεννηματά έχει συνείδηση του χρέους να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο επάνω στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και του Ανδρέα Παπανδρέου, για να το ξανακάνουμε όλοι μαζί δυνατό, δίνοντας το περίσσευμα της ψυχής μας ξανά. Για να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα. Και όχι το αντίστροφο, ο Ελληνικός Λαός και η Πατρίδα δια στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μονίμων κυβερνητιστών ή υπάκουων διορισμένων αυλικών τους, να υπηρετεί και να προασπίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών των ΜΜΕ, των οικονομικών ολιγαρχών και των Διευθυντηρίων της κάθε εξουσίας μέσα και έξω από την χώρα. Για να είμαστε ξανά Υπερήφανοι για όλα όσα επαγγελόμαστε, δεσμευόμαστε και πράττουμε. Για την προοδευτική πατριωτική Αριστερά. Για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής νεολαίας, των Ελλήνων εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου και της ανάγκης, των μη προνομιούχων.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΙΧ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΜΕΛΗΣ
του Κώστα Γ. Μαμέλη
δικηγόρου
kmamelis@the.forthnet.gr
Προσερχόμαστε σήμερα στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ με πρωταρχικό στόχο την επιβίωση της παράταξης. Ο χώρος της κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αποτελεί ιστορικό κεκτημένο της πολύπαθης πατρίδας μας και η μάχη της επιβίωσής του είναι παρούσα, επιτακτική, μας αναθέτει ευθύνες.
Επιβίωση σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει πλήρως τη λησμονημένη θεωρητική του αποστολή και ξανά το απολεσθέν ιδεολογικό του οπλοστάσιο.
Να ξαναδώσει κατανοητή μορφή και ανοιχτό ορίζοντα στο σκοτεινό κόσμο που σήμερα αναδύεται.
Πρέπει να επανακαθορίσει ένα επιθυμητό μέλλον, διαφορετικό από αυτό προς το οποίο μοιραία οδεύουμε, αν αφεθούμε -χωρίς αντιστάσεις- στην κατολίσθηση των μόνιμων μνημονίων και της άνισης λιτότητας επί δεκαετίες.
Η συμμετοχή αποτελεί κρίσιμη παράμετρο της επιβίωσης, αφετηρία της πορείας της καθόλου αυτονόητης ανάκαμψης. Πρέπει να κινητοποιηθεί, όπως έκανε πάντα, εκείνος που δεν θέλει πια να τον υποτάσσουν, εκείνος που θέλει να δράσει για να επηρεάσει το μέλλον.
Συνακόλουθος -εξ ίσου σημαντικός- στόχος είναι η αποφυγή -όπως ορθά παρατηρήθηκε- «της αρνητικής παιδαγωγικής της διαδοχής» που μετέτρεπε την εκλογή της ηγεσίας από δημοκρατικό πολιτικό γεγονός (με βάση και τα ιδεολογικά-πολιτικά φορτία της συγκυρίας) σε επεισόδιο δημοκρατικισμού και σε εκχώρηση «λευκής επιταγής», από διαπάλη ιδεών σε μη πολιτική σύγκρουση επίδειξης αυταρέσκειας.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Από νέα, βελτιωμένη αφετηρία ξεκινά το ΠΑΣΟΚ την πορεία προς τις εθνικές εκλογές, καθώς στην ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου ψήφισαν 236.151 πολίτες και ο κ. Βενιζέλος, που έλαβε 230.105 και από τις πρώτες δηλώσεις του, ζήτησε επαναπροσδιορισμό της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Ο τέταρτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, και σε δηλώσεις του ζήτησε να μην χαλαρώσει η προσπάθεια της κυβέρνησης στον τομέα των δαπανών και των εσόδων. Ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι και «από τη νέα μου θέση θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να σταθεί η χώρα όρθια». Ακόμη ανέφερε ότι ο εκλογικός στόχος για πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές «είναι εφικτός, καθώς αναπτύχθηκε μια πολύ καλή δυναμική που αποδεικνύει ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας και μας στηρίζει».

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:«Δεν μετανιώνω»

Η ίδρυση ενός διεθνούς Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία είναι ένα από τα σχέδια στα οποία δηλώνει ότι θα αφοσιωθεί στο εγγύς μέλλον ο Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την επανεκλογή στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και είπε ότι οι σχετικές αρχαιρεσίες θα γίνουν τον Ιούνιο ή τον Αύγουστο στην Νότιο Αφρική.

Την ίδια στιγμή ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει για τις αποφάσεις του των τελευταίων μηνών, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησής του από την πρωθυπουργία.

Αυτά σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, τους οποίους θέλησε να αποχαιρετήσει αποχωρώντας από το κτίριο της οδού Ιπποκράτους, έπειτα από την άτυπη τελετή παράδοσης της ηγεσίας του Κινήματος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.