Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi _Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.Στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί η Φώφη Γεννηματά, ως ένας άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, δεν έχει μόνον θεωρίες αλλά και συγκεκριμένη στάση ζωής στην τήρηση των κανόνων. Η Φώφη Γεννηματά έχει συνείδηση του χρέους να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο επάνω στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και του Ανδρέα Παπανδρέου, για να το ξανακάνουμε όλοι μαζί δυνατό, δίνοντας το περίσσευμα της ψυχής μας ξανά. Για να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα. Και όχι το αντίστροφο, ο Ελληνικός Λαός και η Πατρίδα δια στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μονίμων κυβερνητιστών ή υπάκουων διορισμένων αυλικών τους, να υπηρετεί και να προασπίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών των ΜΜΕ, των οικονομικών ολιγαρχών και των Διευθυντηρίων της κάθε εξουσίας μέσα και έξω από την χώρα. Για να είμαστε ξανά Υπερήφανοι για όλα όσα επαγγελόμαστε, δεσμευόμαστε και πράττουμε. Για την προοδευτική πατριωτική Αριστερά. Για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής νεολαίας, των Ελλήνων εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου και της ανάγκης, των μη προνομιούχων.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ:WOLFANG AMADEUS MOZART ΑΠΟ ΤΗΝ ΌΠΕΡΑ «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» Η ΆΡΙΑ "O ZITTRE NICHT"

ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΑΙΓΩΝ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ OPERA GALA ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΒΙΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΛΙΣΤ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΙΤΣΗ-ΣΟΠΡΑΝΟ, ΙΝΕΣ ΖΗΚΟΥ-ΜΕΤΖΟ ΣΟΠΡΑΝΟ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΟΥΡΜΠΗ-ΒΑΡΥΤΟΝΟ ΣΕ ΈΡΓΑ ΤΩΝ BIZET,GRIEG,ΚΑΜΗΛΙΕΡΗ, MOZART,ROSSINI,STRAYSS, VERDI, ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ... ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την ώρα που στην Αθήνα γινόταν το "μάλε-βράσε" με τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις, οι Τούρκοι έκαναν... κρουαζιέρα στις Κυκλάδες!

Με το που παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ, βγήκε βόλτα στο Αιγαίο η τουρκική φρεγάτα "GOKOVA". Μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Μήλου και Φολέγανδρου και στη συνεχεία, αφού κινήθηκε μεταξύ Σίφνου και Αντίπαρου, πέρασε και από το στενό μεταξύ Τήνου και Μυκόνου, προφανώς για να τρομάξει τους... σελέμπριτις!

Επιθετική ενέργεια
Φυσικά, δεν ήταν μια απλή επίδειξη ισχύος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού η χθεσινή παρουσία της φρεγάτας στις κοσμικές Κυκλάδες. Ηταν μια προσχεδιασμένη επιθετική ενέργεια από το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας που στόχο είχε να πλήξει το φρόνημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Γι' αυτό και η ελληνική πλευρά αντέδρασε με υπερβάλλοντα ζήλο, αποστέλλοντας όχι μόνο πλοίο παρακολούθησης, αλλά σηκώνοντας και μαχητικά αεροπλάνα...
Συναγερμός
Είναι αλήθεια ότι ο Π. Παναγιωτόπουλος, επειδή την προηγουμένη είχε καεί στον χυλό, χθες με την τουρκική φρεγάτα φυσούσε και το γιαούρτι. Με το που έμαθε για την εμφάνιση της "GOKOVA" στις Κυκλάδες, σήκωσε όρθιο το σύμπαν - από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων μέχρι και τον στόλαρχο! Εν συνεχεία, είχε να ενημερώσει και τους πολιτικούς αρχηγούς, πρωτίστως τους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι χθες όλη μέρα έδειχναν ενοχλημένοι με τους αδέξιους χειρισμούς που είχαν γίνει κατά την έναρξη των κρίσεων. Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα...

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 31 ΔΙΣ.
Καταιγιστικού χαρακτήρα μέτρα αποφασίζονται σήμερα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Αποτελούν την προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Το κύριο μέρος των περικοπών αφορά μειώσεις στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα.
 Ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση να τελειώσει σήμερα η συζήτηση για τα νέα μέτρα

Να εμφανίσει συγκεκριμένες δράσεις στην τρόικα και στον Ζ. Μπαρόζο για τον σχεδιασμό των μέτρων που θα ληφθούν θέλει ο πρωθυπουργός. Στα χέρια των 3 αρχηγών η λίστα με τις περικοπές. Το μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσουν τα υπουργεία Απασχόλησης και Υγείας
Οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν εντός του έτους αλλά και για τον σχεδιασμό των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που αφορούν τη διετία

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΣΛΕΡ: «ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ»


«Όσοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο ευρώ ή στη χώρα τους πετώντας κάθε μέρα επικοινωνιακά βελάκια σε έναν αδύναμο εταίρο σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής τους προσαρμογής κάνουν τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος το κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην παρέμβασή του τόνισε, επίσης, πως οι παραπάνω «εμφανίζονται ανιστόρητοι, δεν έχουν μελετήσει την οικονομική ιστορία μεγάλων κρίσεων».
 «Η δυναμική της τωρινής κρίσης επιβάλει γενναίες και αξιόπιστες αποφάσεις. Μια μικρή πτυχή των αποφάσεων αυτών θα αφορά την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε ένα εργαστήριο που δοκιμάζεται μια επιτυχημένη και όχι μια αποτυχημένη ιστορία», ανέφερε, επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝ' ΑΧΕΙΛΙ»: ΧΑΪΝΗΔΕΣ

«...μα το πιο ωραίο, φως μου,

ποτέ δεν στό 'χω πει

Σ' ένα κορμό ενός δέντρου

το γράψαμε παλιά, 


χωρίς να το σκεφτούμε

δεν βγάλαμε μιλιά


κι αντέχει τόσα χρόνια


αυτό το σ' αγαπώ!»
  
 

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ξεκινά μία μακρόχρονη μελέτη της πιθανής υποθαλάσσιας ηφαιστειακής δραστηριότητας στην Σαντορίνη για πρώτη φορά.
Στο βυθό της καλντέρας μία ελληνο-γαλλο-ισπανική αποστολή τοποθέτησε επιστημονικά όργανα μέτρησης, χρησιμοποιώντας το βαθυσκάφος «Θέτις» και το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα «Max Rover» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίου Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ),.
οι επιστήμονες τοποθέτησαν υποθαλάσσια θερμόμετρα για να καταγράψουν κάθε μεταβολή της θερμοκρασίας στα νερά της καλντέρας.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν σε έξι έως 12 μήνες να πραγματοποιήσουν την επόμενη αποστολή τους προκειμένου να ανασύρουν τα όργανα που πόντισαν και να καταγράψουν τις μετρήσεις τους.

Η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης συνέβη περίπου το 1650 π.Χ., ενώ η πιο πρόσφατη έκρηξη έγινε το 1950. Το 2011 σημειώθηκαν μικροί σεισμοί.