Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΜΕΣ

Αυτές τις ημέρες ζούμε, ακόμη μια φορά, την αγωνία της δόσης. Από τη μια μεριά η τρικομματική κυβέρνηση και από την άλλη τα ανέκφραστα πρόσωπα των δανειστών, η τρόικα.
Γράφει ο Χρόνης Μακρίδης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Δεν θα συμφωνήσει η τρόικα, θα υπάρξει επώδυνος συμβιβασμός και θα πάμε για την επόμενη δόση. 

Δίνεται όμως έτσι λύση στο σοβαρό ζήτημα που είναι η έξοδος από την κρίση, η ανάπτυξη; 
Όχι, αυτά είναι ο ορός για να επιβιώνουμε και όχι η προοπτική. 
Χρειαζόμαστε άμεσα μια εργώδη προσπάθεια πάνω σε ένα σχέδιο που είναι επιτακτική ανάγκη να συμφωνήσουμε, γιατί όλοι πιστεύω έχουμε την άποψη ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως χώρα και ως κοινωνία. 
Χρειαζόμαστε ένα δημιουργικό big bang. 
Βέβαια το διεθνές περιβάλλον δεν είναι και το καλύτερο για την Ελλάδα. 

 
Οι ΗΠΑ με τα προβλήματά τους προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τον ρόλο τους ως ηγέτιδα δύναμη, η Ευρώπη κυριαρχείται από μονεταριστικές απόψεις, ενώ η Ρωσία και η Κίνα, παρά την οικονομική ανάπτυξη, φαίνεται να μη μπορούν ή και να μη θέλουν να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο. 
Στην περιοχή μας υπάρχει ο διχασμός στα Βαλκάνια και η δυναμική είσοδος της Τουρκίας στη διπλωματική σκακιέρα.
Η Τουρκία έχει τις συμμαχίες της στα Βαλκάνια, αναβαθμισμένο ρόλο στα δρώμενα της Μέσης Ανατολής και αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία της. 
Κλείνει τα μέτωπά της το ένα μετά το άλλο. Εμείς χρειαζόμαστε τώρα, πριν είναι αργά, παρά την αρνητική συγκυρία, ενότητα και σταθερότητα. 
Δύο παράγοντες ικανοί και αναγκαίοι για δημιουργία δύναμη αποτροπής και ανάσχεση κάθε επιβουλής. 
Είναι αναγκαιότητα αλλά και σοφία η ύπαρξη συμφωνημένου από τις πολιτικές δυνάμεις σχεδίου εθνικής στρατηγικής στη βάση της εθνικής ανεξαρτησίας. 
Τώρα χρειαζόμαστε εμπνευσμένη και μεθοδική εξωτερική πολιτική για τη δημιουργία ευνοϊκών διεθνών συσχετισμών για τα εθνικά μας συμφέροντα, αξιοποιώντας τον απανταχού ελληνισμό, τον φιλελληνισμό, τις διεθνείς συμμαχίες και το διεθνές δίκαιο. 
Χρειαζόμαστε όμως θωρακισμένο εσωτερικό μέτωπο, με κοινωνική συνοχή και ελπίδα για την ευνοϊκή εξέλιξη της οικονομίας. 
Πρέπει τώρα να γίνουν οι τόσο αναγκαίες, μεγάλες τομές, που θα βελτιώσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος, που θα πάνε τη χώρα μπροστά. 
Αλλαγές στο Σύνταγμα, στη λειτουργία του κοινοβουλίου, στο εκλογικό σύστημα, στα κόμματα, στην αυτοδιοίκηση και στον συνδικαλισμό. 
Την εξειδίκευση ανά τομέα, και γεωγραφικά, του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με άμεση προτεραιότητα σε μεταρρυθμίσεις για: 
α) πάταξη της γραφειοκρατίας και δημιουργία επιτελικού, ευέλικτου, αποκεντρωμένου κρατικού μηχανισμού, αρωγού της ανάπτυξης και της εξυπηρέτησης των θεσμών και των πολιτών, 
β) εθνικό φορολογικό σύστημα με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, 
γ) αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας προσδιορίζοντας την έννοια των δημοσίων αγαθών, 
δ) στήριξη πραγματικών ιδιωτικών ή συνεταιριστικών επενδυτικών σχεδίων, 
ε) κράτος δικαίου με τομές στη δικαιοσύνη, 
στ) προγράμματα στήριξης του κοινωνικού ιστού, των ανέργων, των νέων, της τρίτης ηλικίας, ιδιαίτερα των οικογενειών με ανέργους, δημιουργώντας δίχτυ προστασίας για την κοινωνική συνοχή, 
ζ) δημιουργία πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας από τις προοδευτικές δυνάμεις της δημιουργίας, της παραγωγής, τους νέους και τις νέες που με δημοκρατική συμμετοχή θα είναι η εγγύηση για τη δυναμική πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. 
Αυτά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τελικά την έξοδο από το μνημόνιο. 
Η χώρα μας διαθέτει ικανό ανθρώπινο προσωπικό καθώς και πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές. 
Είναι η ώρα να σταθεί ο καθένας, η πολιτική ηγεσία της χώρας, τα κόμματα, ο λαός, στο ύψος των περιστάσεων.Το ανάρτησα από http://www.makthes.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: