Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

«ΚΟΛΑΦΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ - ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΈΩΣ ΣΗΜΕΡΑΗ ανάλυση της έκθεσης του ΔΝΤ από την Alpha Bank αλλά και η τελευταία μελέτη της τράπεζας Πειραιώς με τίτλο «Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέσα από 10 μνημόνια», φέρνουν στο φως τις ξεπερασμένες από τις εξελίξεις, προτάσεις του ΔΝΤ αλλά και τα λάθη που έχουν γίνει από την πλευρά του ταμείου από το 2010 έως σήμερα.

Σύμφωνα με την Alpha Bank πολλές από τις προτάσεις πολιτικής που προτείνει το ΔΝΤ και ανακοινώθηκαν στις αρχές Ιουνίου, είχαν ήδη υλοποιηθεί και με το παραπάνω πριν καν δημοσιευτεί.

Όσον αφορά στην απαισιόδοξη θεώρηση των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας που φαίνεται να υιοθετείται σε ορισμένα κεφάλαια της Έκθεσης, η Alpha Bank τονίζει πως η απάντηση έχει ήδη δοθεί με την εντυπωσιακή εισροή στη χώρα επιχειρηματικών κεφαλαίων, ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ ήδη από το πρώτο 6μηνο 2014, εκ των οποίων 8,4 δισ. ευρώ για τις ΑΜΚ των τραπεζών και με την εντυπωσιακή τώρα συμμετοχή ξένων επενδυτών παγκοσμίου εμβέλειας στα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, η εικόνα αυτή ενισχύεται από την ανακοίνωση νέων στοιχείων για την εντυπωσιακή πορεία του τουρισμού κατά το 2014, καθώς και για την πολύ ικανοποιητική υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2014 (Π2014) στο πρώτο 5μηνο του 2014.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας το 2014, όπως και η ουσιαστική επιβράδυνση της πτώσης του ΑΕΠ το 2013, έχουν την υπογραφή του Τουρισμού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανάλυση.

Τράπεζα Πειραιώς: Οι λάθος προβλέψεις του ΔΝΤ

Στη μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς επισημαίνονται οι λανθασμένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τον Μάιο του 2010, αλλά και οι συνεχείς αναθεωρήσεις του, για κρίσιμα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας με κυρίαρχο την εξέλιξη του δημόσιου χρέους και τη βιωσιμότητά του.

Στη μελέτη αναφέρεται πως τα λάθη του ΔΝΤ στην αποτίμηση της βιωσιμότητας του χρέους δίνουν πλέον στην Ελλάδα σημαντικά περιθώρια διαπραγμάτευσης στην προσπάθεια για βελτίωση των όρων δανεισμού. Σχετικά με το δημόσιο χρέος, στην ανάλυση επισημαίνεται: «Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση του Μαΐου 2010 και ιδιαίτερα του Σεπτεμβρίου 2010, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν θέμα ήσσονος σημασίας.

Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις του ΔΝΤ, η ύφεση το 2011 θα περιοριζόταν στο -2,6%, έφτασε όμως -7,1%. Το 2012 το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη 1,1%, η χρονιά έκλεισε με ύφεση -7% και για το 2013 προέβλεπε ανάπτυξη 2,1%, έναντι ύφεσης -3,9%.

Για τις δημοσιονομικές εξελίξεις αναφέρουν ότι: Οι πρώτες εκθέσεις του Μαΐου 2010 και Ιουλίου 2011 περιείχαν πολύ αισιόδοξες προβλέψεις αναφορικά με τα ελλείμματα του 2010 και του 2011 καθώς επίσης και πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ιδιαίτερα από το 2014 ως το 2020. Οι τρεις τελευταίες εκθέσεις είναι πολύ πιο ρεαλιστικές για την περίοδο 2013-2015 και λιγότερο ρεαλιστικές από το 2016.

Το ανάρτησα http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: