Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ

Όλος ο κόσμος της παράταξης θέλει την ενότητα και την ανασυγκρότηση των ιδεών εμείς όμως είμαστε αμήχανοι και αντιφατικοί. Εδώ και καιρό υπάρχει τεχνητός διαχωρισμός που βασίζεται σε φανταστικά διλήμματα για «Ελιά ή ΠΑΣΟΚ» για Ελιά ή δημοκρατική παράταξη. Δεν έχω αντιληφθεί εάν έχει καταργηθεί η Ελιά.
Αυτά τα διλήμματα και οι διαιρέσεις δεν υπάρχουν στους φίλους και τους ψηφοφόρους μας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει πρώτα να υπάρξει για να μπορέσει να μετεξελιχτεί, να ενώσει δηλαδή την παράταξη δεν πάμε σε χορό μεταμφιεσμένων μήπως ξεγελάσουμε κανέναν. 
Αν το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, αν δεν υπερασπίζεται τις πολιτικές του τότε κάθε πρωτοβουλία είναι καταδικασμένη. Αλλαγή σημαίνει συλλογικότητα, αρχές, αξίες, πρόγραμμα, δημοκρατία. Αυτό που κρίνεται σήμερα είναι αν είμαστε κόμμα ιστορικά, θεσμικό, με κληρονομιά και προσφορά, κόμμα αξιών και αρχών, αν λαμβάνει συλλογικές αποφάσεις.

Αυτό που διακυβεύεται είναι ο ρόλος μας, τι μέλλον θέλουμε για το κόμμα μας, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα σταθερότητας, έτσι απλά, ότι είμαστε στην κυβέρνηση για να προωθούμε την κυβερνητική σταθερότητα, είμαστε κόμμα της προόδου και της αλλαγής. 
Αν ζητάμε από τον κόσμο της παράταξης να συσπειρωθεί γύρω από ένα νέο σχέδιο δεν μπορούμε να του λέμε απλά ότι είμαστε δύναμη σταθερότητας και συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Δεν είμαστε όμως στην κυβέρνηση απλώς για να υπάρχει αυτή. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση για να κρατάει τα μπόσικα των δεξιών κακών πολιτικών. Είμαστε για να προωθούμε καθημερινά το προοδευτικό μας στίγμα και πολιτικές. 
Έτσι, δεν μπορεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να αποτελεί την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε επιλέξει να είμαστε μια συμπληρωματική πολιτική δύναμη και δεν υπάρχει δική μας αυθύπαρκτη πρόταση εξουσίας και έτσι δεν μας υπολογίζει κανένας. Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση από εδώ και πέρα έχει νόημα μόνο αν δείξουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε ακραίες αδικίες.
 
Πρέπει να πάμε στο συνέδριο, ωστόσο όσο μένουμε με τόσους άνεργους όλα τα όμορφα λόγια εδώ μέσα θα παραμένουν φτωχά και όλες οι καλές προθέσεις δεν έχουν καμμιά αξία. Συνέδριο, ξεκαθαρίζουμε την πολιτική μας είμαστε η προοδευτική αριστερά, που εκπροσωπούμε τους ανέργους, τη μεσαία τάξη, είμαστε με την ανθρωπιά και την δικαιοσύνη, όχι με τα προνόμια. 
Πρέπει να εγγυηθούμε σήμερα εδώ, αφού ακούσουμε τις διαδικασίες ενός μαζικού συνεδρίου, τον τόπο που θα οδηγηθούμε στο συνέδριο, την ημερομηνία, Μερικοί λένε δεν θα πάμε σε συνέδριο γιατί θα πάμε σε εκλογές. Πρέπει να αποφασιστεί σήμερα η ημερομηνία του συνεδρίου. 
Πρότεινε 29-30-31
Το ανάρτησα από http://www.egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: