Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ: «ΝΑ ΠΑΜΕ ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΑΣ»

«Πιστεύω ότι το συνέδριο της παράταξης πρέπει να πάρει το χαρακτήρα συνέλευσης ισότιμων αντιπροσώπων:

-Πιστοποιημένες διαδικασίες παντού.

- Ανοιχτό μητρώο μέχρι την τελευταία ημέρα.
- Μονοσταυρία παντού.

-Αντιπρόσωπος θα είναι οποίος συγκεντρώνει 20 σταυρούς και πάνω.

-Αντιπρόσωποι χωρίς σταυρούς είναι οι κ. Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος και οι επικεφαλής κομμάτων και κινήσεων που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα (π.χ. Φ. Κουβέλης).

- Όλοι οι άλλοι ζητάμε 20 σταυρούς. Να γυρίσουμε όλοι στη βάση, να ζητήσουμε την εκλογή μας. Δηλαδή, 20 άνθρωποι στο εργοστάσιο, στο χωριό, συνταξιούχοι, άνθρωποι στο γραφείο, φίλοι της παράταξης στέλνουν τον αντιπρόσωπό τους. Μόνο έτσι ανταποκρινόμαστε στην κοινωνία».

Την πρόταση αυτή κατέθεσε ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε στην Αθήνα, τονίζοντας πως «Αυτή είναι μία πρόταση ανατρεπτική. Ένα ειλικρινές και καθαρό κάλεσμα να πει η βάση πως θέλει την παράταξη. Να ξαναγυρίσουμε στη βάση, εκεί από όπου όλοι αρχίσαμε. Η βάση θα μας πει πως θέλει το κόμμα, και όχι οι μηχανισμοί, τα συμφέροντα και τα κανάλια».

Στην ομιλία του προς τα μέλη της Κ.Π.Ε. ο Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ακόμα και τα εξής:

«Έχουμε πάψει να έχουμε κρίση ταυτότητας, καθώς βγαίνουμε από τα μνημόνια. Υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο από έναν κοινό τόπο για το τι είναι και τι θέλει το ΠΑΣΟΚ και αυτό αποτυπώνεται στην ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Γιατί όμως πάμε σε συνέδριο;

Νομίζω γιατί όλοι πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη τρίτου πόλου και αυτός δεν μπορεί παρά να έχει πυρήνα το ΠΑΣΟΚ.

Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κάλεσμα που θα συγκινήσει τη βάση, όλους τους δημοκράτες πολίτες.

Η πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου μιλάει για αυτο-οργάνωση.

Υπάρχει όμως μια απλή αλήθεια, ότι ζούμε σε μια άλλη κοινωνία, σε μια άλλη χώρα μετά την κρίση. Σε ποια κοινωνία απευθυνόμαστε; Υπάρχει ένα καθολικό αίτημα ισότητας, που τείνει στον εξισωτισμό. Υπάρξει μια καθολική απόρριψη των θεσμών και αποστροφή σε ό,τι σηματοδοτεί σύστημα ή μηχανισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: