Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

ΆΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ
Λίγα Λόγια για τον Νικόλα Σώκο
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 19 Οκτώβρη 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε δημοσιογραφία. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά του Αγρινίου καθώς και με ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται στο Μεσολόγγι.
Το απόγευμα εκείνο βρέθηκα με τον NISOS και την αγαπημένη του Ινές σε μια αυλή ενός παλιού νεοκλασικού, σε μια γειτονιά κάπου στα Πετράλωνα, εκεί όπου θαρρείς ότι ο χρόνος σταμάτησε σε έναν ξεχασμένο αιώνα. Περικυκλωμένο από νερατζιές, λεμονιές και μανταρινιές, θυμίζει μια ταινία- ντοκιμαντέρ με τίτλο «τα οποροφώρα της Αθήνας». Τα οποροφώρα, που αντιστέκονται ακόμα στις μπουλντόζες και σε ένα άκρως αντιαισθητικό γκρίζο που ντύνει με ασχήμια μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου.
«Το αγαπώ αυτό το μέρος γιατί υπάρχει ησυχία. Το μαγαζί που σου ταιριάζει είναι αυτό που μπορείς να “ρθεις μόνος σου να διαβάσεις ή να ακούσεις μουσική ή να στοχαστείς ακούγοντας το θρόισμα των φύλλων και τον ήχο από τα τζιτζίκια». Το απόγευμα εκείνου του Σαββάτου μου επεφύλασσε κι άλλες εκπλήξεις που όλες είχαν να κάνουν γύρω από αυτην την αινιγματική αλλά συνάμα θελτική προσωπικότητα του NISOS. Η ομιλία του διαδέχεται τη σκέψη μου και οι απαντήσεις του τις ερωτήσεις που είχα κάνει αλλά και δεν πρόλαβα να κάνω…

«Ξέρεις, πριν κάποιο καιρό είχα δει μία θεατρική παράσταση όπου η σύζυγος του πρωταγωνιστή τον πίεζε να υπογράψουν ένα μνημόνιο οικογενειακής συνεργασίας για να μην ξεχνάει τις συζυγικές του υποχρεώσεις. Φυσικά αυτή η έκφραση είναι κωμική, αφού ήταν κωμωδία η παράσταση όμως επιβάλλεται να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή γιατί έχουμε φτάσει σε απίστευτο τέλμα και δυστυχώς διολισθαίνουμε καθημερινά και πιότερο. Έχουμε φτάσει σε τέλμα γιατί απουσιάζουν οι τελετές προς όφελος μιας αγοραίας, ακαθόριστης επιβεβαίωσης. Σε μια οικογένεια, όπως και σε μια κοινωνία πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Όλοι δεν κάνουμε καλά τα πάντα όμως όλοι έχουμε ένα ταλέντο σε κάτι. Αυτό να αξιοποιήσουμε ώστε να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, όπως έλεγε ο Σεφέρης. Σου είχα πει ότι ψήφιζα πάντα ΠΑΣΟΚ αλλά άργησα να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή είναι αλλού. Το ΠΑΣΟΚ το έριξαν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας αλλά με συναρπάζει πολύ περισσότερο το να διαβάζω τα λόγια του Γκαλεάνο, να βλέπω έναν πίνακα του Ριβέρα ή να ρουφάω το Μονόγραμμα του Ελύτη παρά να ακούω έναν αδιάφορο αλλά πύρινο λόγο του Βενιζέλου στο Σύνταγμα».

Διακοπή δεν υπήρχε στον ειρμό του και όπου σταματούσε για να ρουφήξει μια γουλιά από τον καφέ του συνέχιζε η αγαπημένη του Ινές. Η μούσα του και το απάνεμο λιμάνι του όπως την αποκαλούσε, γιατί την έψαχνε χρόνια πριν τη γνωρίσει. Αυτή η σχέση θυμίζει το ποίημα του Χικμέτ «Το μισό μήλο εμεις... τ΄άλλο μισό αυτός ο θεόρατος κόσμος... Το μισό μήλο εμείς... τ΄άλλο μισό οι άνθρωποι... Το μισό μήλο εσύ... τ΄άλλο μισό εγώ... οι δυο μας»…

ΥγιαίνετεΤο ανάρτησα από http://agriniovoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: