Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ...ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, η κυβέρνηση ανασύρει από την ντουλάπα σκελετούς πολιτικών εκβιασμών και ιδεολογικής τρομοκρατίας. Αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν κατά την πρώτη περίοδο της κρίσης, προκειμένου να πείσουν το εκλογικό ακροατήριο για το μονόδρομο της εφαρμογής του Μνημονίου.
 

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό, παραπέμποντας στο παράδειγμα της Αργεντινής και παραποιώντας το νόημα παλαιότερης αποστροφής του λόγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν μέσω της προώθησης των νέων προαπαιτουμένων στη Βουλή, αλλά και των σκληρών μέτρων που έπονται, οι κυβερνητικοί εταίροι στήνουν την προπαγάνδα τους με φόντο την Αργεντινή και επιλέγουν να ανεβάσουν υπέρμετρα τους τόνους. Γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, αλλά χρησιμοποιούν το παράδειγμα για να δικαιολογήσουν την υποτέλεια απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών.

Το σκηνικό που έστησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην προετοιμασία της κοινής γνώμης για την αποδοχή -ως αναγκαίο κακό- νέων μέτρων στο όνομα των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Παρακολούθησης του Κρατικού Προϋπολογισμού στη Βουλή: Ξεκάθαρα αναφέρεται στην πιθανότητα ενός τρίτου δανείου, που σε κάθε περίπτωση θα είναι υπό τη στενή εποπτεία μηχανισμών.

Στο βωμό της μικροκομματικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη με τη στάση τους έρχονται να δικαιολογήσουν τα «κοράκια» των αγορών, την ίδια ώρα που πλησιάζει η κρίσιμη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος. Με αυτά τα επιχειρήματα σκοπεύουν να υπερασπιστούν το συμφέρον της χώρας; Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει -όπως πολλές ενδείξεις παραπέμπουν- ότι προετοιμάζονται για να στήσουν κάλπες και προχωρούν σε δοκιμαστικές ασκήσεις πόλωσης.

Γνωρίζουν ότι το περίφημο κυβερνητικό success story έχει υποστεί πλήρη αποδόμηση και επιχειρούν, σε κάθε ευκαιρία, να δημιουργήσουν νέους δράκους, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη συνέχιση της πολιτικής σκληρής λιτότητας και νέων περικοπών. Το κυβερνητικό αφήγημα, όμως, δεν μπορεί να είναι πειστικό σε μια κοινωνία που εξακολουθεί να στενάζει, χωρίς ορατή προοπτική εξόδου από την κρίση. Οσο κι αν συνεχίζουν να φωνάζουν, πλέον απευθύνονται σε όλο και μικρότερο εκλογικό ακροατήριο, που είναι διατεθειμένο να τους ακούσει.


Το αναδημοσιεύω από http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: