Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

"ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ" ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ - ΠΟΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ" ΚΑΙ "ΛΑΓΝΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ"


Για τις θέσεις και τις προτάσεις του αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ενημέρωσε με επιστολή του τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Σηφουνάκης.

 
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου όπου παραθέτει την επιστολή του, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρει ότι ενημερώθηκε καθυστερημένα για τη σημερινή σύσκεψη με θέμα τα φορολογικά και ότι δεν θα παρευρισκόταν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Αφού ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "που για πρώτη φορά τα 2 1/2 τελευταία χρόνια με προσκαλείτε σε σύσκεψη", ο κ. Σηφουνάκης καταθέτει εν συνεχεία γραπτώς τις προτάσεις του.Ειδικότερα, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρει ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ ήταν μεταξύ εκείνων που επέμενε ότι "ο νέος αυτός φόρος παράγει μια σειρά αδικίες και επιβαρύνει πολίτες που δεν θα έχουν τη φοροδοτική ικανότητα να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις". Επιπλέον, κάνει λόγο για "αδικίες" που "ενώ είχαν έγκαιρα επισημανθεί ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη" και υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι "οι παραλογισμοί του ΕΝΦΙΑ προφανώς και δεν αίρονται με την χρονική μετάθεση ή τη χρονική επιμήκυνση καταβολής των δόσεων. Ούτε με κάποιες οριακές παρεμβάσεις για τον υπολογισμό των αντικειμενικών τιμών σε συγκεκριμένους οικισμούς. Ούτε με περιορισμένης εμβέλειας κοινωνικά ή εισοδηματικά κριτήρια".

Ακόμα, εκφράζει τη λύπη του γιατί "φαίνεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητό ότι η αλλοπρόσαλλη και χωρίς σε βάθος μελέτη της δυναμένης να υπομείνουν οι πολίτες φορολογικής πολιτικής οδήγησε η αξιωματική αντιπολίτευση να έρθει πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές και με τα "πασαλείμματα" που αν αληθεύουν οι πληροφορίες ετοιμάζονται ως βελτιώσεις του ΕΝΦΙΑ απλώς θα ενισχύσει καταλυτικά τις δυνάμεις της, δεδομένου ότι οι συνεπείς πολίτες αισθάνονται ότι πλέον δημεύεται η περιουσία τους".

Για να ανατρέψει το ΠΑΣΟΚ το "κλίμα οργής που έχει προκληθεί στην κοινωνία", ο κ. Σηφουνάκης προτείνει τις εξής παρεμβάσεις:

- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών ακινήτων, ώστε ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ να γίνει επί πραγματικών και όχι πλασματικών αξιών.

- Απαλλαγή ή έστω σημαντική έκπτωση για ακίνητα τα οποία την τελευταία 5ετία δεν έχουν αποφέρει κανένα εισόδημα.

- Απαλλαγή για ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται, και τα οποία δεν πλήρωναν ούτως η άλλως το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

- Ειδική μέριμνα (πχ. έκπτωση, περισσότερες δόσεις κλπ.) για φορολογούμενος που έχουν κόκκινα δάνεια και έχουνε υποστεί μεγάλη μείωση του μισθού τους τα τελευταία χρόνια.

"Προσωπικά, σε "βελτιώσεις" στη Βουλή που δεν θα επιφέρουν τις αναγκαίες αλλαγές δεν πρόκειται να συναινέσω", αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης και συνεχίζει: "Αγόγγυστα επί 2,5 χρόνια, από τον Ιούνιο του 2012, αλλά και από την αρχή της κρίσης, σήκωσα μέρος ενός δυσανάλογου βάρους, χωρίς ποτέ να απέχω ή να καταψηφίσω ούτε εδάφιο νομοσχεδίου. Τώρα πλέον, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα να απαντήσω στους πολίτες που επίμονα μου θέτουν το επιπρόσθετο ερώτημα αν το κόμμα μας ως συμπλήρωμα συμμετέχει σε μια φορομπηχτική Κυβέρνηση όπου έχει γίνει κανόνας να τιμάται ο "τζάμπα μάγκας" αλλά λάγνος της εξουσίας, που καταγγέλλοντας καταψήφιζε και, αισθανόμενος πλέον και δικαιωμένος, προκαλεί εκ νέου τους συνεπείς Βουλευτές και δεν ακολουθεί τουλάχιστον τον αξεπέραστο αξιακό κανόνα της σιωπής με ταπεινότητα".

"Είμαι βέβαιος ότι κατανοείται η ανάγκη υιοθέτησης των προτάσεων που σας ανέλυσα παραπάνω για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που εξοργίζουν και αγανακτούν τους πολίτες", καταλήγει ο κ. Σηφουνάκης.

Το αναδημοσιεύω από http://www.koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: