Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΘΕΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΝΗΤΟΙ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ" ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, και η αδελφή του, Ειρήνη Γερουλάνου, θα επισκεφθούν τη Μελβούρνη για να παραστούν στα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Θεοί, Μύθοι και Θνητοί: Ελληνικοί Θησαυροί» του Μουσείου Μπενάκη, που θα παρουσιαστεί από τις 14 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2024 στο Ελληνικό Μουσείο (Hellenic Museum) της Μελβούρνης.

Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν στις 10 Σεπτεμβρίου. Ο Παύλος Γερουλάνος και η Ειρήνη Γερουλάνου είναι δισέγγονα του ιδρυτή του Μουσείου Μπενάκη, Αντώνη Μπενάκη.

Η Έκθεση «Gods, Myths and Mortals: Greek Treasures Across the Millennia», αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκθέσεων και δράσεων, στο πλαίσιο της δεκαετούς συνεργασίας που έχουν συμφωνήσει τα δύο μουσεία, με στόχο να γνωρίσει το κοινό της Αυστραλίας τους σημαντικότερους αρχαίους πολιτισμούς.
Τα εκθέματα βρίσκονται ήδη στη Μελβούρνη (πάνω από 200 αντικείμενα) και οι δυο επιμελήτριες της έκθεσης, Ειρήνη Παπαγεωργίου και Ξένα Πολίτου, εργάζονται πυρετωδώς για να την στήσουν.

Ο Παύλος Γερουλάνος υπήρξε γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, ενώ εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2009, κατέχοντας την 5η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση Παπανδρέου του 2009 στη θέση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, θέση που διατήρησε και στην μετέπειτα κυβέρνηση Παπαδήμου.


Το αναδημοσιεύω από http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: