Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΒΕΡΟΙΑΣ-ΝΑΟΥΣΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
(ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – ΝΑΟΥΣΑΣ)

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ,
Κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου

Μπροστά στην κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με την κρίση του ροδάκινου, την κατάρρευση των τιμών, το «εμπάργκο» και την γενικότερη κρίση του χώρου οι αγρότες της Ημαθίας κάλεσαν, χθες 19/08/2014, σύσκεψη των φορέων της Ημαθίας στο Δημαρχείο Βέροιας, θέτοντας το ζήτημα της «κρίσης του ροδάκινου» και των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
 

Στην σύσκεψη παρέστησαν:

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης,
Ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κων/νος Καλαϊτζίδης,
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βέροιας Κων/νος Βοργιατζίδης,
Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
Αντιδήμαρχοι,
Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Εκπρόσωποι των Κομμάτων,
Εκπρόσωποι όλων των κλάδων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου: 

Τεχνικό επιμελητήριο Ημαθίας
Οικονομικό Επιμελητήριο Ημαθίας
Εμπορικό και Βιοτεχνικό επιμελητήριο Ημαθίας
Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας
Εκπρόσωποι άλλων φορέων και Οργανώσεων
Μεμονωμένοι Παραγωγοί.


Η δέσμη των προτάσεων που προέκυψαν από την συζήτηση έχει ως εξής :


1. Άμεση συνάντηση επιτροπής με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 


2. Συνέχιση των διπλωματικών επαφών, έως την ύστατη στιγμή σε όλα τα επίπεδα με την Ρώσικη πλευρά, ώστε να εξαιρεθεί από την λίστα του «εμπάργκο» το ροδάκινο και τα άλλα προϊόντα που ακολουθούν. Στόχος να μην χαθεί η αγορά.


3. Αμεση αποζημίωση των παραγωγών από την Ευρωπαική Ενωση εξ αιτίας της κεντρικής της πολιτικής η οποία προκάλεσε το «εμπάργκο».
Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των παραγωγών είτε πρόκειται για μέλη των Ο.Π. είτε για μεμονωμένους αγρότες .
Στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών από την αρχή. Απο την έναρξη της συγκομιδής μέχρι την τελευταία ημέρα, λόγω της κατάρρευσης των τιμών του παραγωγού και της τεράστιας ζημίας που έχουμε υποστεί.


4. Σύσταση Εθνικής Επιτροπής Ροδακίνου με την συμμετοχή και των αγροτών η και άλλων φορέων της κοινωνικής ζωής (που έχουν να προτείνουν εναλλακτικά τις δικές τους προτάσεις) η οποία θα αναλάβει να διαχειριστεί την κρίση, να αναμορφώσει το όλο σύστημα το οποίο μας οδήγησε ως εδώ, να δώσει καινούργια προοπτική χαράζοντας νέες πολιτικές , διερευνώντας προοπτικές νέων αγορών, εξαντλώντας όλες τις διπλωματικές δυνατότητες σε χώρες του εξωτερικού,
δημιουργώντας τις υποδομές μιας άλλης υγιούς εξαγωγικής δραστηριότητας και μιας αλλης κατάστασης στην Ελληνική Γεωργία.

Στο θέμα της απόσυρσης ή αλλιώς βιολογικής αποσύνθεσης ( χωματερή ) αντιτάσσουμε την άποψη της διανομής δωρεάν στην κατανάλωση (ιδρύματα, απόρους, διανομή με σκοπό την προβολή του προϊόντος).


Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε επιστροφή σε αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος. Όπως, επίσης, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε άμεση αλλαγή της καλλιέργειας, εάν το «εμπάργκο» συνεχίσει να υφίσταται (πράγμα πολύ δύσκολο και καταστροφικό για τους αγρότες και για μια σειρά από συναφείς επιχειρήσεις, που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το συγκεκριμένο προϊόν).


5. Κήρυξη των νομών Ημαθίας και Πέλλας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης με άμεσο πάγωμα των οφειλών σε τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία (εξ αιτίας των καταστροφών από καιρικά φαινόμενα, κατάρρευση των τιμών παραγωγού, εφαρμογή του «εμπάργκο».
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το αναδημοσιεύω από http://ammosimathia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: