Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

VENUS GROWERS - ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗΣ: "ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"


Στην πλήρη εξόφληση κατά 100% όλων των «αγροκαρτών» των παραγωγών, παρά την κακή χρονιά λόγω των ζημιών από την ακαρπία και το χαλάζι, εστιάζει μιλώντας στον ‘Λαό’ για την επιτυχία του προγράμματος της συμβολαιακής γεωργίας µε την Τράπεζα Πειραιώς, ο γενικός διευθυντής της Venus Growers Αντώνης Μαρκοβίτης. Τονίζει επίσης τη δυνατότητα των παραγωγών για 15ετή συμβόλαια, που θα συνοδεύονται από νέες φυτεύσεις ή αναδιάρθρωση καλλιεργειών, αλλά και στο εντονότατο ενδιαφέρον που υπάρχει για την επέκταση του προγράμματος το νέο έτος σε περισσότερα προϊόντα του κάμπου της Βέροιας, αλλά και σε περισσότερους συνεταιρισμούς.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνεργασίας Πειραιώς-Venus για την πρώτη χρονιά ο κ. Μαρκοβίτης τα χαρακτηρίζει άριστα, με τους παραγωγούς απολύτως ικανοποιημένους.

«Οι παραγωγοί πλέον αισθάνονται σιγουριά για το μέλλον τους και όλοι ανεξαιρέτως θέλουν να συνεχίσουν, αφού φέτος δεν είχαμε ούτε έναν παραπονούμενο», σχολιάζει και συνεχίζει:

«Με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας ξεκίνησε μια νέα εποχή, αυτή που τα οράματα γίνονται πραγματικότητα.»

Μιλώντας ειδικότερα για την πρόσθετη ασφάλιση, η οποία αυξάνει το κόστος, ο κ. Μαρκοβίτης απαντά:

«Ο παραγωγός δεν μπορεί να παίζει κορώνα γράμματα την παραγωγή του. Η πρόσθετη ασφάλιση ήταν αγροτικό αίτημα εδώ και δεκαετίες. Κατά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του συστήματος αυτού είχαμε εντονότατες χαλαζοπτώσεις και οι τυχόν διαφωνούντες θα αποζημιωθούν πέραν των αποζημιώσεων που θα λάβουν από τον ΕΛΓΑ.»

Τι εξασφαλίζει

η συμβολαιακή γεωργία

Με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας εξασφαλίζεται:

1. Η διάθεση του προϊόντος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

2. Η χρηματοδότηση των παραγωγών, οι περισσότεροι εκ των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καλλιεργητικά έξοδα. Το ποσό αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για παραγωγικούς σκοπούς, διότι είναι κοστολογικά και χρονικά κατανεμημένο και όχι για καταναλωτικούς σκοπούς, όπως γινόταν συχνά στο παρελθόν.

3. Η ανώτερη ποσότητα και ποιότητα λόγω της ρευστότητας.

4. Η έγκαιρη και εξασφαλισμένη πληρωμή σε χρόνο που δεν έχει προηγούμενο και σε περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης.

5. Η πρόσθετη ασφάλιση της παραγωγής πέραν του ΕΛΓΑ µε πολύ μικρό κόστος, που εξασφαλίζει το εισόδημα του παραγωγού.

6. Η αναπτυξιακή προοπτική του παραγωγού για αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων λόγω της σταθερότητας και η αναδιάρθρωση των ποικιλιών.

7. Με το πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα όλων των εμπλεκομένων πλευρών από τους καλλιεργητές, τις μεταποιητικές μονάδες και όσους δραστηριοποιούνται στη λιανική.

8. Η προοπτική των αγροτών και των συνεταιρισμών γενικότερα. Το τοπίο αλλάζει ριζικά για τον αγρότη, τις επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία, εφόσον γενικευτεί και εφαρμοστεί σωστά.


Το αναδημοσιεύω από http://www.matiastanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: