Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Άρθρο για τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ

 
Η συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, θα δώσει την ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, να γραφούν σελίδες για την ιστορική διαδρομή του κινήματος που άλλαξε την μορφή της χώρας και ενέπνευσε και καθοδήγησε τις λαϊκές της δυνάμεις.

Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό να μπορείς να «διαβάσεις» το σήμερα του άλλοτε κραταιού κινήματος μέσα από αυτή την πορεία. Ταυτόχρονα η εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό μάθημα για τον τρόπο αλλά και τους λόγους που οδηγούν στην απαξίωση ενός πολιτικού φορέα όταν αυτός μεταλλάσσεται σε κάτι διαφορετικό, όταν εγκαταλείπει αρχές και αξίες και απομακρύνεται από τις βασικές του διακηρύξεις.
Δε ζούμε σήμερα τις ημέρες ενός «ιστορικού συμβιβασμού» αλλά αυτές μιας μεγάλης πολιτικής προδοσίας.
Το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων αλλαγών και των οραμάτων, μετατράπηκε σε ενεργούμενο μιας σκληρά συντηρητικής πολιτικής πρακτικής και πολιτικό «εχθρό» των κοινωνικών δυνάμεων, τις οποίες εξέφρασε, στήριξε και έβγαλε στο προσκήνιο.
Το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας μετατράπηκε σε συνοδοιπόρο της πιο εξαρτημένης λογικής και πρακτικής, που μετέτρεψε τη χώρα σε προτεκτοράτο ξένων συμφερόντων και που υποθήκευσε το μέλλον της για πάντα.
Το ΠΑΣΟΚ της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, των ανθρώπινων συντάξεων και μισθών, των αλλαγών στον εργασιακό τομέα, μετατράπηκε σε παρακολούθημα και συνένοχο της διάλυσης κάθε κοινωνικής κατάκτησης,  σε συνένοχο της φτώχειας και της αφαίμαξης κάθε οικονομικής δυνατότητας του φτωχού και μεσαίου Έλληνα. Καθοδηγεί , μαζί με τους κυβερνητικούς του εταίρους, την πορεία «βαλκανοποίησης» της χώρας, κρυμμένο πίσω από βαθειά συντηρητικά ιδεολογήματα περί «κανονικότητας», ξεχνώντας πως το κανονικό για έναν προοδευτικό πολιτικό φορέα δεν μπορεί να είναι ξένο με το κοινωνικά δίκαιο.
Το ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής μετεξελίχθηκε σε δήμιό τους, σε υποστηρικτή μιας διακυβέρνησης  με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, γελοιοποίησης των όποιων δημοκρατικών διαδικασιών, εξυπηρέτησης συγκεκριμένων μεγαλο-συμφερόντων και διάλυσης – κατ’ εντολήν τρίτων – κάθε θεσμού λαϊκής συμμετοχής και δημοκρατικής έκφρασης.
Το ΠΑΣΟΚ της Κοινωνίας είναι πια ένα «αδειανό πουκάμισο», ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που ζει σαν παράσιτο αυτής της εξουσίας, χωρίς οργανώσεις, χωρίς εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς παραγωγή πολιτικής, χωρίς στρατηγική, χωρίς κοινωνικούς συμμάχους και άρα χωρίς πολιτικό μέλλον.
Πίσω από το σημερινό «ΠΑΣΟΚ» όμως υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία αγώνων και προσφοράς που κρατιέται ζωντανή στη μνήμη χιλιάδων απλών αγωνιστών, χιλιάδων πρώην μελών του, που κουράστηκαν να παρακολουθούν την επιταχυνόμενη διάλυση και απαξίωση του. Που οργίζονται με την προδοσία της σημερινής του ηγεσίας. Που αδυνατούν να κατανοήσουν το λόγο της νεοσυντηρητικής του μετάλλαξης.
Που ζητούν και απαιτούν τον επανακαθορισμό της πολιτικής και ιστορικής του διαδρομής, που ζητούν την προσωπική τους δικαίωση μέσα από νέες κοινωνικές κατακτήσεις, όσο τα οράματα και οι αξίες για τις οποίες στρατεύτηκαν, πάλεψαν και προσέφεραν παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα.
Η ανασύσταση της μεγάλης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης αποτελεί προτεραιότητα για το λαό μας, την κοινωνία και τη χώρα.
Μια παράταξη, που με τη συνέπεια των λόγων και των έργων της, θα διεκδικήσει την ιστορική συνέχεια της μεγάλης Αλλαγής και θα αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή  του κινήματος που σημάδεψε τη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας.
Όσο οι σημερινοί καταληψίες της Χαριλάου Τρικούπη θα προσπαθούν να κρυφτούν στον ίσκιο μιας ξεραμένης ΕΛΙΑΣ, όσο θα αναζητούν τρόπους πολιτικής επιβίωσης, σερνόμενοι σε ολοένα και πιο συντηρητικές θέσεις και πρακτικές, όσο θα εξυμνούν τον «Σαμαρισμό» και θα εξορκίζουν το Σοσιαλισμό, εμείς μπορούμε να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές αξίες μιας άλλης κοινωνίας, μιας άλλης δημοκρατικής χώρας, ενός κυρίαρχου και νικηφόρου λαού.
Και θα το κάνουμε! Μαζί με το λαό, για το λαό.
Το αναδημοσιεύω από http://www.matrix24.gr                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: