Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΕΥΤΙΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ! ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ

Ξεχειλίζει η έκπληξη, η οργή, ο αποτροπιασμός, η σιχασιά που νιώθει κανείς μπροστά σ’ ένα φαινόμενο σαν κι αυτό που κατήγγειλε ο δύστυχος συνταξιούχος καρδιοπαθής του Ευαγγελισμού τον όποιο ένας άθλιος γιατρός δεν εγχείριζε – με άμεσο κίνδυνο της ζωής του – αν πρώτα δεν του κατέβαλλε το ποσό των 500 ευρώ!

Πρόκειται για ένα ποσό που οριστικοποιήθηκε κατόπιν επώδυνων και επικίνδυνων διαπραγματεύσεων... Ένα ποσό - κόλαφο για την ανθρώπινη ζωή (τόσο φτηνά την αξιολόγησε ο εγκληματίας γιατρός), για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για την κοινωνία μας. Ο τιποτένιος γιατρός ταλαιπωρούσε έναν συνάνθρωπό μας, του οποίου η ζωή κινδύνευε, για ένα πεντακοσάρικο. Ένα πεντακοσάρικο που πριν από όλα έλειπε από τον ασθενή, ένα πεντακοσάρικο που έλειπε από το πρωτογενές πλεόνασμα, ένα πεντακοσάρικο που έλειπε από την κοινωνία μας, ένα πεντακοσάρικο που έλειπε από την τραυματισμένη αξιοπρέπειά μας…

Αυτά είναι γνωστά, ωστόσο δεν παύουν να αποτελούν βρομερά στίγματα ενός αβυσσάλεα διεφθαρμένου συστήματος, το οποίο συντηρούμε κι εμείς όταν δίνουμε τα φακελάκια, αντί για ένα μεγαλοπρεπές φάσκελο, όταν τα δίνουμε με τη βαθύτατη και δίκαιη πεποίθηση ότι είμαστε μόνοι, δίχως τη συνδρομή της πολιτείας, δίχως τη βοήθεια του δραματικά απόντος κοινωνικού κράτους.

Τέλος, αυτή η ντροπιαστική αθλιότητα να εκβιάζουμε φτωχούς και ανήμπορους ασθενείς προκειμένου να τους παράσχουμε αυτά που δικαιούνται μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, τα πληρωμένα και συντηρούμενα από τον ελληνικό λαό, έχει και συνενόχους που μετέχουν ή σιωπούν. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές, η διοίκηση, οι άλλοι ιατροί! Το φακελάκι είναι στίγμα και για τον Ευαγγελισμό και για όσους δεν το απέτρεψαν.


Το αναδημοσιεύω από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: