Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΩΔΙΚΟΣ "ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΔΡΑΧΜΗ": ΈΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩ

.... και εμπλέκεται λατινοαμερικανός ιδιοκτήτης ορυχείου
 

Σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη με τη συμμετοχή περίεργων επικεφαλής λόμπι από τις ΗΠΑ αλλά και ντόπιων παραγόντων ανιχνεύει η δικογραφία που βρίσκεται ακόμη στα χέρια του ανακριτή κ. Δ. Φούκα, ο οποίος ολοκληρώνει τη δικαστική έρευνά του.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση πρακτόρων που βρίσκονται στις παρυφές υπηρεσιών τουλάχιστον τριών χωρών δεν έχουν τέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στο σχέδιο εξόδου από το ευρώ εμπλεκόταν και λατινοαμερικανός ιδιοκτήτης ορυχείου ο οποίος είχε επισκεφθεί και τη χώρα μας.

Το όλο σχέδιο, το οποίο δεν εκπορευόταν από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, έφερε τον τίτλο «Ασημένια δραχμή» και περιελάμβανε σχέδιο εκτύπωσης χαρτονομισμάτων δραχμής αλλά και παραγωγής «καλύμματος» του νομίσματος σε ασήμι, την οποία θα ανελάμβανε βέβαια ο επιχειρηματίας, και ντόπιοι παράγοντες θα εισέπρατταν, αν υλοποιούνταν το σχέδιο, εκατομμύρια δολάρια.

Το σχέδιο φαίνεται ότι είχε εξυφανθεί μετά τις εκλογές του 2012 και δεν υλοποιήθηκε χάρη και στις προσπάθειες της συγκυβέρνησης. Για το όλο σχέδιο και το πρωτοφανές αυτό δικαστικό εύρημα, που είναι απόρροια και της άρσης απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά αποδεικνύεται και από έγγραφα, έχει φυσικά ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι δικαστές οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση έχουν μείνει άφωνοι για το πώς δρούσαν ανενόχλητοι περίεργοι λομπίστες αλλά και άτομα που είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και έγγραφα τα οποία συνδέονται ευθέως με θέματα εθνικής κυριαρχίας. Μεταξύ αυτών και εμπλεκόμενος ο οποίος χάρασσε προσωπική γραμμή εξωτερικής πολιτικής σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα.

Στο μεταξύ ξεκαθαρίζουν τα σκέλη της υπόθεσης που έχει αναλάβει ο ανακριτής, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει τον διαχωρισμό της σε τρία μέρη.

Υπόθεση υποκλοπών

Το πρώτο αφορά την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και υπουργών της κυβέρνησής του. Ενας εκ των εμπλεκομένων είναι οWilliam Baz... που εγκαλείται για κατασκοπεία. Νεότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι μαζί του θα παραπεμφθούν ως κατηγορούμενοι και άλλοι δύο πράκτορες της CIA, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν ενεργά στο δίκτυο υποκλοπών.

Ο William B. επρόκειτο να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στον ανακριτή ή μέσω συνηγόρου του εντός του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, οι ανώτεροί του στις ΗΠΑ (είναι συνταξιούχος σήμερα και ζει στο Ντιτρόιτ) διετύπωσαν αντιρρήσεις για την απολογία του στην Ελλάδα. Ετσι δεν ταξίδεψε εφέτος στην Ελλάδα και στο νησί από όπου κατάγεται. Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, αν ως την επόμενη εβδομάδα δεν εμφανιστεί, θα εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Από τις έρευνες ανακριτή και εισαγγελέων αποδείχθηκε ότι το παράνομο λογισμικό εγκαταστάθηκε στη Vodafone από την εταιρεία που το παρήγαγε και η εγκατάστασή του δεν απαιτούσε τη φυσική παρουσία υπαλλήλων.

Σχέδια πρακτόρων

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη δράση κλιμακίου πρακτόρων για την προώθηση εταιρειών συγκεκριμένων χωρών στην εξαγορά «φιλέτων» που πωλούνται και κυρίως του Ελληνικού. Εμπλεκόμενος ο οποίος έχει καταθέσει ανωμοτί και του έχουν κατασχέσει πολύτιμο υλικό αποφάσισε τελικά να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη. Αποκάλυψε ότι ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας επιχειρούσε να προωθήσει συγκεκριμένη εταιρεία σε διαγωνισμό εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά, παρά τις πιέσεις, το έργο ανέλαβε ελληνική εταιρεία. Ο εμπλεκόμενος Α.Ρ. ανέφερε τελικά στην ανάκριση ότι στο όλο σχέδιο εμπλέκεται με παρακολουθήσεις και τρίτη χώρα από τα Βαλκάνια. Αποκάλυψε ολόκληρο δίκτυο το οποίο ερευνούν τώρα οι δικαστές.

Το τρίτο σκέλος είναι το αποκαλούμενο «σχέδιο Πυθία» που λέγεται ότι περιελάμβανε και απόπειρα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στην υπόθεση αυτή είχε εμπλακεί το όνομα του πρώην βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο ακόμη υπαλλήλων της ΕΥΠ, αλλά δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι το σκέλος αυτό της δικογραφίας είναι μάλλον υπερεκτιμημένο και αφορά διαρροή εγγράφων από την ΕΥΠ και όχι περαιτέρω διασκορπισμό απορρήτων σε άλλες χώρες. Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι ομάδες Κοσοβάρων εισήλθαν στη χώρα το 2008, συμμετείχαν στα επεισόδια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και έφυγαν ανενόχλητοι.


Εκκρεμούν έφοδοι

Η μεγάλη δικογραφία που περιλαμβάνει χιλιάδες σελίδες κλείνει το επόμενο δίμηνο, αλλά εκκρεμούν έφοδοι σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους προσώπων που λειτουργούσαν στη χώρα μας δήθεν ως στελέχη εταιρειών τα οποία πηγαινοέρχονταν κατασκοπεύοντας δημόσιες υπηρεσίες και ολόκληρο το σχέδιο εκχώρησης δημόσιας περιουσίας σε επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανατριχιαστικό εύρημα θεωρείται σημείωμα ανώτερου κρατικού στελέχους το οποίο απευθύνεται σε εμπλεκόμενο και του αναλύει γιατί υποστηρίζει συγκεκριμένη εταιρεία η οποία συνδέεται με γνωστό οικονομικό παράγοντα που πέρασε και από τη χώρα μας.


Το αναδημοσιεύω από http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: