Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΥΔΑΙΑ Η ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Xτες η Μάνια Παπαδημητρίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στη Βουλή για τον ρατσισμό. Είπε πως πριν μερικά χρόνια άκουγε συχνά να λέγεται ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές». Όταν διαφωνούσε, λάμβανε την απάντηση «Μάνια, είσαι υπερβολική».
Λίγες ώρες μετά διακινήθηκε από κίτρινα μέσα, όπως τα parapolitika.gr, μία απαράδεκτη φωτογραφία με ένα εμετικό σχόλιο για την ίδια. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σε μία -νεοσυντηρητική- έξαρση, διάφοροι συντάκτες… κοκκίνισαν γιατί η βουλευτής δε φορούσε στηθόδεσμο. Η σεξιστική επίθεση που δέχτηκε (τονίζουμε, η συζήτηση αφορούσε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!) ήταν άνευ προηγουμένου, με ορισμένα εκ των μέσων να ζητούν παρέμβαση Μεϊμαράκη «για να μην γίνει η Βουλή, άντε μην πουν τι!».

Έχει πάντοτε μεγάλη αξία να κρατάμε υποσημειώσεις: Η συζήτηση για το αντιρατσιστικό διεξάχθηκε μόλις λίγες μέρες μετά την επίθεση των ΜΑΤ στο στρατόπεδο κράτησης της Αμυγδαλέζας, διεξάχθηκε στο κοινοβούλιο μιας χώρας που διαρκώς καλείται να πληρώσει πρόστιμα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεξάχθηκε λίγους μήνες μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, την δικαίωση των αφεντικών της Μανωλάδας, διεξάχθηκε, τέλος, την ίδια μέρα που βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νεράντζης, εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία!

Φυσικά, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κιτρινισμό. Αλλά ας δούμε την τοποθέτηση της κ. Παπαδημητρίου, το μοναδικό που έχει νόημα να συζητήσουμε.
 Πηγή: left.gr μέσω http://www.hitandrun.gr
Το ανάρτησα από http://giorgoszacharakis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: