Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ: ΝΕΑ ΚΑΠ, ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΑΠΟ 1.1.2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ


«Βασικός μας στόχος θα πρέπει να είναι να
δημιουργήσουμε έναν πραγματικά παραγωγικό αγροτικό τομέα για να δικαιώσουμε πρώτα από όλα τις προσδοκίες που έχει απ΄ αυτόν η ελληνική κοινωνία και, ταυτόχρονα, να ανταμείψουμε και τον ίδιο τον παραγωγό δίνοντας του τη δυνατότητα να αποκομίζει το εισόδημα, που αξίζει στον κόπο του. Δηλαδή, να βάλουμε την αγροτιά μπροστά στη μεγάλη προσπάθεια για την εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση, για να αποτελέσει το μεγάλο και φωτεινό παράδειγμα για όλους».
Αυτό τόνισε, χθες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου είχε, επίσης, την ευκαιρία να αναφερθεί και στον οδικό χάρτη που διαμορφώνει το Υπουργείο για τους συνεταιρισμούς, έτσι ώστε «Ο Ν. 4015 να εφαρμοστεί καθολικά, χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση για κανένα συνεταιρισμό. Έτσι, δεν θα υπάρχει η παραμικρή σκιά στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ». Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελληνική Πολιτεία από την 1.1.2015 που ξεκινάει η νέα ΚΑΠ να έχει έναν απόλυτα αξιόπιστο και έγκυρο συνομιλητή, τον οποίο δεν θα τολμά να αμφισβητεί κανένας, καθώς θα έχει εφαρμοσθεί απολύτως ο Νόμος που προβλέπει:
-Συμμετοχή εκπροσώπων μόνο από ενεργούς συνεταιρισμούς,
-Αναγνώριση αντιπροσώπων μόνο εφόσον έχει υπάρξει εκλογή με φυσική παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου».


Λέγοντας τα παραπάνω ο Υπουργός επανέλαβε αυτό που είχε πει προχθές και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την ανάγκη δηλαδή να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών που εκπροσωπούν και εκφράζουν τους παραγωγούς, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν σχετικά με τα πορίσματα για τους ελέγχους των οργανισμών που βρίσκονται ήδη υπό εισαγγελική διερεύνηση, υπογράμμισε πως:

 «Δεν θα καλύψουμε τίποτα και εφόσον υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας. Δεν είναι η αρμοδιότητα μου, ούτε να αθωώσω, ούτε να καταδικάσω κανέναν, το είπα και χθες στη Βουλή. Έχουν πάρει κάποια πράγματα το δρόμο της Δικαιοσύνης, θα δούμε αν υπάρχουν ευθύνες. Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα ας κάνουμε αυτά που πρέπει».

Ο κ. Κουκουλόπουλος παρουσίασε τις διαρθρωτικές πολιτικές και τις προτεραιότητες που περιλαμβάνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των υγιών και ισχυρών ομάδων παραγωγών, συνεταιρισμών και διεπαγγελματικών οργανώσεων, επισημαίνοντας ότι «Με τη νέα ΚΑΠ κάνουμε νέα αρχή. Πρέπει όλοι μαζί να τραβήξουμε μια γραμμή αφήνοντας πίσω μας το παρελθόν και να κάνουμε μια βασική συμφωνία: νέα ΚΑΠ, νέα αρχή από 1.1.2015.

Να συμφωνήσουμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Κρατάμε στα χέρια μας μια μεγάλη ελπίδα, ας την αφήσουμε να ανθίσει.
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι το μεγάλο ζητούμενο.


Πουθενά αλλού δεν έχουμε την επιτομή της κρίσης όσο στην αντίστροφη πορεία δύο δεικτών: Την υπερσυγκέντρωση του πλούτου σε ένα τόπο στην Αθήνα, την ίδια ώρα που είχαμε τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, παράλληλα, με τη γήρανση του αγροτικού πληθυσμού.
Aυτή είναι η κρίση που έφερε το μνημόνιο και όχι το αντίστροφο.
Όλη η Ελλάδα προσβλέπει στην αγροτιά και για αυτό πρέπει να συζητάμε. Είναι ο μόνος χώρος ο οποίος με την ανάπτυξή του μπορεί να δώσει πραγματική ελπίδα σε κάθε οικογένεια, που έχει έναν άνεργο.


Δεν υπάρχει πολιτική πρόταση που προσπερνάει το ζήτημα της ανεργίας και έχει κάποιο νόημα. Όπως δεν έχει νόημα αν δεν απαντάει στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση του τόπου.
Και πουθενά δεν βρίσκουμε πιο χειροπιαστές, ουσιαστικές απαντήσεις στο πρόβλημα της ανεργίας όσο στον αγροδιατροφικό τομέα».


Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη μείωση του κόστους παραγωγής λέγοντας ότι «Αν δεν δώσουμε απάντηση στο κόστος παραγωγής νέα αρχή δεν μπορούμε να κάνουμε. Και καμιά απάντηση στο κόστος παραγωγής δεν είναι βάσιμη αν δεν είναι ρωμαλέος ο συνεταιριστικός χώρος», δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα και στον ελληνικό χώρο που στοιχειοθετούν αυτή την άποψη, καλώντας τους παραγωγούς να ξαναβρούν την αξία της έννοιας του συνεταιρίζεσθαι.


Το ανάρτησα από http://www.e-diseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: