Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

"ΤΟ 62% ΤΩΝ 4.000 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ" ΛΕΕΙ Η ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ - "4.000 ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΣΟΚ-ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 75- ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΡΑ, ΌΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ"

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ:
Τις προηγούμενες μέρες δόθηκε στην δημοσιότητα από την Κίνηση των 75 κατάλογος 4000 μελών του ΠΑΣΟΚ τα οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κίνησης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ζητούν «Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή»

Το ΠΑΣΟΚ στη μακρόχρονη διαδρομή του έχει αποδείξει ότι όχι μόνο σέβεται αλλά επιδιώκει και ενισχύει τον εσωκομματικό πολιτικό διάλογο. Άλλωστε όλες οι αποφάσεις για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης έχουν ληφθεί με μεγάλη πλειοψηφία από το 9ο Συνέδριο, το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή μετά από εξαντλητικό διάλογο.

Εδώ όμως συνέβη ένα πρωτοφανές γεγονός. Αυτοί που ηγήθηκαν της πρωτοβουλίας της δημοσιοποίησης των 4000 ονομάτων έχουν παραβιάσει θεμελιώδεις κανόνες πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα λοιπόν με το μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ - όπως το παρέδωσε ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την εκλογική διαδικασία για νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο του 2012 - και τον κατάλογο των 4000 της Κίνησης των 75 σημειώνονται τα παρακάτω:

Α. Απο το συνολο των ονομάτων, τα 2440 δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή το 62% του συνόλου) και 105 ονόματα είναι διπλοεγγεγραμμένα

Παραθέτουμε αναλυτικά:

Στο λεκανοπέδιο, περιλαμβάνονται 1167 ονόματα, από τα οποία οι 726 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στην Κρήτη, περιλαμβάνονται 458, από τα οποία οι 317 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στη Στερεά Ελλάδα, περιλαμβάνονται 201, από τα οποία οι 118 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, περιλαμβάνονται 271, από τα οποία οι 189 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στο Ιόνιο, περιλαμβάνονται 87, από τα οποία οι 51 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στην Ήπειρο, περιλαμβάνονται 143, από τα οποία οι 104 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλία, περιλαμβάνονται 240, από τους οποίους οι 136 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνονται 161, από τους οποίους οι 101 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περιλαμβάνονται 135 από τα οποία οι 59 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, περιλαμβάνονται 394, από τα οποία οι 204 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στην Πελοπόννησο, περιλαμβάνονται 354, από τα οποία οι 258 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στη Δυτική Ελλάδα, περιλαμβάνονται 226, από τα οποία οι 177 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Β- Υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες και διαψεύσεις- 63 μέχρι αυτή τη στιγμή και έρχονται συνεχώς νέες- από μέλη του ΠΑΣΟΚ που είδαν τα ονόματά τους να περιέχονται στο κατάλογο των «4000», χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί ή έχοντας παραπλανηθεί. Οι εκδηλώσεις αντίδρασής τους έχουν καταχωρηθεί σε τοπικά ΜΜΕ, σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με επιστολές στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο που ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής ηθικής και πρακτικής. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία.

Γ. Στο κατάλογο των «4000» υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις υβριστών του κόμματος μας που εδώ και χρόνια έχουν κατεβεί ως υποψήφιοι άλλων κομμάτων ή έχουν προσχωρήσει σε άλλα κόμματα. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία.

Μετά από όλα τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το ερώτημα :

Τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές στελεχών που συμμετέχουν σε κορυφαία όργανα του κινήματος (ΠΣ), ποια σχέση μπορεί να έχουν με το ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα για να απαλλαγούμε από όλες τις παθογένειες του παρελθόντος όταν πλαστογραφούν την πολιτική βούληση μελών και στελεχών του κινήματος και μας εκθέτουν στην κοινωνία;

 

ΚΙΝΗΣΗ 75

4000 στελέχη ΠΑ.ΣΟ.Κ. - της Κίνησης 75- ζητούν συνέδριο ΠΑ.ΣΟ.Κ. , αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή.


MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 75 ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΟ mail...kinisi75pasok@gmail.com

Οι κρίσιμες εξελίξεις στην χώρα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του Μαΐου, θέτουν όλους προ των ευθυνών μας.

Παρά την επιχείρηση απαξίωσης και εγκατάλειψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την υιοθέτηση ενός νέου προεκλογικού σχήματος της ΕΛΙΑΣ.

Παρά τις «συγκολλήσεις» κορυφής προσώπων, χωρίς πολιτικό στίγμα, διακινητές μόνο των προσωπικών τους πολιτικών υποστάσεων.

Το «κατασκεύασμα» της ΕΛΙΑΣ κατάφερε να χάσει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2012, ενώ η συσπείρωση των άλλων μισών επήλθε μέσα από την συναισθηματική και πολιτική σχέση τους με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως μια ακόμη ευκαιρία για τη διάσωση του Κινήματος.

Το αποτέλεσμα αυτό και δεδομένου ότι η χώρα δεν βρίσκεται στο πολιτικό και ανθρωποφαγικό κλίμα του 2012 συνιστά ιστορική αποτυχία και αποτελεί το τελευταίο σήμα της κοινωνίας για το μέλλον της παράταξης.

Τώρα πλέον κανείς μας δεν νομιμοποιείται να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Η αναζήτηση εσωτερικών εχθρών και η χρησιμοποίηση όρων όπως «5η φάλαγγα», «υπονομευτές», «καλικάντζαροι» και άλλων ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών για στελέχη που όχι μόνο δεν κλήθηκαν ποτέ να συμβάλουν στην διαμόρφωση των εξελίξεων, αλλά αποκλείστηκαν κιόλας από αυτές και η διάθεση στέρησης του δικαιώματος λόγου, επί της ουσίας συνιστά επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή για την παράταξη μας, φαινόμενο που σε κάθε περίπτωση δεν ταιριάζει με ένα προοδευτικό, πόσο δε μάλλον σε Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως κάποια πράγματα ηχούν ξένα σε κύκλους της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Όμως στο κίνημα μας μάθαμε , μέσα από τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις , να προχωράμε και να έχουμε επιτύχει ώστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να γράψει ιστορία για την Πατρίδα και τον Λαό . Γιατί κοινός τόπος αυτών είναι η αγωνία για την παράταξη και για τον τόπο.

Αυτή την αγωνία βλέπουμε σήμερα να λείπει.
Περισσότερα:
Κατάλογος ονομάτων 1
Κατάλογος ονομάτων 2
Κατάλογος ονομάτων 3
Κατάλογος ονομάτων 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: