Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑΛΕΙΑΣ ΔΡΑΓΩΝΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ; ΧΡΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ;

Oι καθηγήτριες Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα έκριναν σκόπιμο να συμμετάσχουν σε συνέδριο για την Θράκη που οργανώθηκε από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς της Τουρκίας.

Σε μια ακόμα προσπάθεια διεθνοποίησης και προβολής των διεκδικήσεών της στη Θράκη, η Τουρκία διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη διεθνές συνέδριο με τίτλο «Η Δυτική Θράκη από το χθες στο σήμερα».Το συνέδριο διεξάγεται το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου και συνδιοργανώνεται από τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) [1], το «Ινστιτούτο Αρχών και Μεταρρυθμίσεων του Ατατούρκ» του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, τον «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD), την «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης»(BAKEŞ) και το παράρτημα Κωνσταντινούπολης των «Τουρκικών Εστιών» (Türk Ocakları), περισσότερο γνωστών ως «Γκρίζων Λύκων». Στους ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
  • ο καθηγητής Mustafa Budak, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικών Αρχείων
  • ο επίκουρος καθηγητής Savaş Açikkaya από το «Ινστιτούτο Αρχών και Μεταρρυθμίσεων του Ατατούρκ», ο οποίος μάλιστα κρίνει σκόπιμο να αναφέρει στο βιογραφικό του ότι γεννήθηκε «την ημέρα της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο το 1974». [2]
  • η Pervin Hayrullah, γενική διευθύντρια του BAKEŞ και μέλος του λεγόμενου συλλόγου «Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD) καθώς και ο Sabahattin Abdurrahman, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF)». Πρόκειται για το δίδυμο που έχει αναλάβει την κατασυκοφάντηση της χώρας σε διεθνούς οργανισμούς και fora.Η Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (TRT) μεταδίδει σχετικά στην ελληνόφωνη ιστοσελίδα της:
«Η Τουρκία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Στις 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην İstanbul το Συμπόσιο «Δυτική Θράκη από το Χθες στο Σήμερα». Στο συμπόσιο που υποστηρίζεται από τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) και το Πανεπιστήμιο της İstanbul, θα συζητηθούν τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Θα υπάρξει συμμετοχή και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος ακαδημαϊκοί από την Αθήνα, από τη Θεσσαλονίκη και από τη Σόφια. Το συνέδριο θα διαρκέσει δύο ημέρες».Σύμφωνα με την εφημερίδα Αντιφωνητής, σε αυτό το συνέδριο έκριναν σκόπιμο να συμμετάσχουν οι επικεφαλής του περιβόητου Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, το οποίο ως γνωστόν καθιερώνει την Τουρκική γλώσσα ως την μοναδική και επίσημη μειονοτική γλώσσα όλων των μαθητών της Ελληνικής Μουσουλμαντικής Μειονότητας, παραγνωρίζοντας έτσι τις μητρικές γλώσσες χιλιάδων μουσουλμανοπαίδων (Πομακική και Ρωμανί). Ο λόγος για τις καθηγήτριες Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα.

Δύο εύλογα ερωτήματα:
- Ποια είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών για την παρουσία των Φραγκουδάκη-Δραγώνα στο εν λόγω συνέδριο;
- Η μετάβαση των Φραγκουδάκη-Δραγώνα στην Κωνσταντινούπολη εγκρίθηκε με απόφαση της Συγκλήτου ή του Συμβουλίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ή πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία; Με άλλα λόγια, χρηματοδοτεί το Ίδρυμα τη συμμετοχή τους στο εν λόγω Συνέδριο (από κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού ή του ΕΛΚΕ);
Η πρώτη ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Σημειώσεις:
[1] Πρόκειται για την τουρκική υπηρεσία διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας, πρόεδρος της οποίας διετέλεσε την περίοδο 2003-2010 o νυν αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ), Hakan Fidan.
[2] http://ataturkilkeleri.istanbul.edu.tr/?page_id=6897


Το ανάρτησα από http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: