Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΡΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΕΣ ΤΕΣΤ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τώρα πια δεν έχουν καμία δικαιολογία


* Αλέξανδρος Τουρκολιάς: Η Εθνική διαθέτει ισχυρή ρευστότητα και «με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να κοιμόμαστε ήσυχοι» 
* Μιχάλης Σάλλας: Να αξιοποιηθούν πλεονεκτήματα που απελευθερώνουν την επιχειρηματικότητα από τη στενή έννοια του κόστους
 

Του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙ

Παράγοντες της αγοράς συμφωνούν ότι η ΕΚΤ έριξε στα μαλακά 130 ευρωπαϊκές τράπεζες, ανάμεσά τους και τις 4 συστημικές ελληνικές, σκεπτόμενη μάλλον την πολιτική σκοπιμότητα και λιγότερο τα οικονομικά τους στοιχεία


Περνούν τις... Συμπληγάδες των stress tests οι 4 συστημικές τράπεζες, με τις διοικήσεις τους να εξετάζουν ήδη τα βήματά τους για την επόμενη ημέρα. Τα «όπλα» είναι διαφορετικά ανά τράπεζα, συντείνουν όμως στο ότι προετοιμάζονται για αυξήσεις κεφαλαίου, έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών (συμβάλλοντας στην εξόφληση της κρατικής βοήθειας / μέσω της επαναγοράς των προνομιούχων μετοχών), με τους επικεφαλής να εστιάζουν πλέον και στην προοπτική της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, των επαγγελαματιών της αγοράς.

Ο Ομιλος της Εθνικής Τράπεζας δίνει πρωταρχικό ρόλο στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, παράλληλα με την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών με θέμα «Ο εσωτερικός έλεγχος στο επίκεντρο των εξελίξεων».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ανέφερε ο Αλέξ. Τουρκολιάς, τα περισσότερα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας είναι επενδυτικά, καθώς έχουν ως αποτέλεσμα και συγκριτικό πλεονέκτημα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλ. Τουρκολιάς (αριστερά) και ο επικεφαλής της τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας
Η Εθνική διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, τόνισε, ενώ αναφερόμενος στην κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής και στην επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «με τα υπάρχοντα μέχρι σήμερα δεδομένα μπορεί να κοιμόμαστε ήσυχοι».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας έδωσε έμφαση στη διαμόρφωση του νέου επιχειρηματικού μοντέλου, στο γενικότερο πλαίσιο του, υπό διαμόρφωση, νέου αναπτυξιακού προτύπου της χώρας, επισημαίνοντας ότι θα βασίζεται στην εξωστρέφεια, στη στήριξη νέων τεχνολογιών και στο ανθρώπινο δυναμικό και όχι στην ακραία εσωτερική κατανάλωση που είχαμε συνηθίσει πριν από την κρίση.

Οι επιχορηγήσεις θα είναι λιγότερες και η συμμετοχή των ίδιων των επιχειρήσεων στα επενδυτικά τους σχέδια μεγαλύτερη, προκειμένου να είναι βιώσιμες και να έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις, συμπλήρωσε.

Υποστηρικτικός των προσπαθειών ανάκαμψης των επιχειρήσεων ο Ομιλος Τραπέζης Πειραιώς έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό δέσμη μέτρων για τη χρηματοδότηση καινοτόμων εταιρειών.

Ενδεικτικά η Πειραιώς προχώρησε στη δημιουργία ενός Ιδιωτικού Επενδυτικού Ταμείου -το πρώτο του είδους του στη χώρα- με αντικείμενο τη μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και είναι για το σκοπό αυτό σε επαφή με διεθνείς επενδυτικούς οίκους και ξένους θεσμικούς επενδυτές. Το Ταμείο στοχεύει αρχικά στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015.

Το Ταμείο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα και υπολογίζεται να καλύψει με δανειοδότηση μέχρι 7 χρόνια τα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια περίπου 200 μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρειών -από ένα σύνολο 2.000- με τζίρο 5-75 εκατ. και με επικέντρωση στις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις προστιθέμενης εγχώριας αξίας και υποκατάστασης εισαγωγών, τις επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα, ικανή διοίκηση και ενδιαφέρον επιχειρηματικό σχέδιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομίλου Μιχάλη Σάλλα, το νέο ανταγωνιστικό πρότυπο θα πρέπει να εξισορροπεί δύο αντίρροπες καταστάσεις. Την αντίσταση των συντελεστών κόστους και την αύξηση της αποδοτικότητας που έχουν ανάγκη οι επενδύσεις και οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Θα πρέπει, δηλαδή, να αναζητηθούν και να αξιοποιηθούν πλεονεκτήματα που απελευθερώνουν την επιχειρηματικότητα από τη στενή έννοια του κόστους. Από την άποψη αυτή, το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας θα πρέπει να προσανατολισθεί στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με βάση την ποιότητα, ουσιαστική συνισταμένη της οποίας είναι, ασφαλώς, και η καινοτομία.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η Eurobank. Σε νέες χρηματοδοτήσεις στον τουριστικό τομέα, που θα ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ για το 2015, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου. Ο επικεφαλής του τραπεζικού ομίλου, μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ, χαρακτήρισε τον τουριστικό τομέα της χώρας στρατηγικό τομέα ανάπτυξης της Eurobank με περισσότερες από 1,5 δισ. ευρώ επενδύσεις μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης & Ερευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank στην έκδοση του περιοδικού της δελτίου Greece Macro Monitor με τίτλο «Αποτελέσματα οικονομετρικού υποδείγματος για την εκτίμηση του ΑΕΠ της Ελλάδας το 3ο τρίμηνο του 2014», υποδηλώνεται περαιτέρω ενίσχυση του ετήσιου ρυθμού μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ της Ελλάδας το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στο περίπου 1% από μείον 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

Συγγραφέας της έκθεσης είναι ο δρ Πλάτων Μονοκρούσος, chief market economist και αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Eurobank.

Από την πλευρά της Alpha Bank η εβδομαδιαία έκθεσή της αναφέρει πως για την ανανέωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι καθοριστικής πλέον σημασίας η επιβεβαίωση ότι δεν θα διαταραχθεί σε μόνιμη βάση το μείγμα οικονομικής πολιτικής που οδηγεί σε πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε θα εκτροχιασθεί το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, λόγω πολιτικών εξελίξεων.

Ετσι, μόνον, θα διασφαλισθεί η πορεία προς τη συντεταγμένη ανάκαμψη των επενδύσεων και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα, σημειώνεται σχετικά.

Οπως αναφέρεται, το 2015 ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ προβλέπεται να προσεγγίσει το 3%. Πέρα από την ελαφρά ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1% περίπου καθώς η απασχόληση θα αυξάνεται και οι μισθοί θα σταθεροποιούνται, η άνοδος του ΑΕΠ προϋποθέτει κυρίως την αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας κατά 10% περίπου.

Το ανάρτησα από http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: