Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΡΤΑΝΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ: ΌΛΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΉΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Σε βαριά ατμόσφαιρα έγινε σήμερα στο βομβαρδισμένο από τους όλμους ελληνικό χωριό, που μετρά 234 χρόνια ζωής, η κηδεία των θυμάτων. Χθες με κεριά και προσευχές τίμησαν τους επτά νεκρούς οι κάτοικοι του χωριού και φίλοι Ουκρανοί.

«Κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο» από το χωριό Σαρτανά μετέφερε στο pontos-news.gr, που μίλησε τηλεφωνικά μαζί του, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Δημήτριος Παπανδρέου. Χαρακτήρισε επίσης «κρίσιμη» την κατάσταση στην περιοχή. Μια περιοχή, η οποία βρίσκεται στη δίνη ενός ακήρυχτου πολέμου.
 

Το μεσημέρι οι άνθρωποι του χωριού, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ελληνικής καταγωγής, οδήγησαν στην τελευταία τους κατοικία τους θανόντες. Η καρδιά μας είναι πολύ βαριά, είπε στο pontos-news.gr λίγο μετά την εξόδιο ακολουθία η πρόεδρος του ελληνικού συλλόγου του Σαρτανά «Οι Έλληνες της Αζοφικής» Ναταλία Λαγό. «Είμαστε μια οικογένεια… Όλα τα θύματα ήταν ελληνικής καταγωγής ή από μικτούς γάμους».
 

Τα ονόματα των επτά θανόντων, όπως μας τα έδωσε η Ναταλία Λαγό, είναι:
Μαρίνα Σερντίτς, 36 ετών
Κωνσταντίν Ισάενκο, 67 ετών
Αλεξάντρ Μάχσμα, 64 ετών
Βασίλι Μπαλτζί, 64 ετών
Αλεξάντρ Κατσί, 68 ετών
Ραΐσα Μπελιακόβα, 74 ετών
Γκαλίνα Ριάμπτσενκο, 60 ετών
 

Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται ο 33χρονος Βαλεντίν Σερντίτς.

Οι κηδείες των κατοίκων του Σαρτανά έγιναν χωριστά, από κάθε οικογένεια, ο Δήμος όμως βοήθησε οικονομικά, είπε στο pontos-news.gr ο δήμαρχος Σαρτανά, Στεπάν Μασχμά. Ο ίδιος ήταν παρών στις τελετές αποχαιρετισμού των νεκρών, όπως και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Σωματείων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο, που εξέφρασε απαισιοδοξία ως προς την πιθανότητα αλλαγής της κατάστασης σε σύντομο διάστημα.
 

«Το κλίμα ήταν βεβαρημένο τον τελευταίο καιρό. Μετά την τραγωδία αυτών των ημερών, η κατάσταση είναι ακόμα πιο βαριά. Στις οικογένειες των θυμάτων η ελληνική πολιτεία υποσχέθηκε να δώσει από 20.000 ευρώ, δεν είναι όμως εκεί το θέμα. Οι άνθρωποι στην ουσία μένουν αβοήθητοι», είπε η Αλεξάντρα Προτσένκο σε μια συνέντευξή της με τον Βασίλη Τσενκελίδη που θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο pontos-news.gr.
 

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών Ελλήνων ομογενών και τόνισε: «Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην κρίση, η οποία εξελίσσεται εδώ και μήνες στην περιοχή, να σεβαστούν την πολυάριθμη ελληνική ομογένεια για την οποία απαιτούμε να διασφαλιστούν συνθήκες ασφάλειας και σεβασμού των δικαιωμάτων της».

Το ανάρτησα από http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: