Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


«Η χώρα μας πρέπει να αρχίσει, επιτέλους, να παράγει πλούτο. Μόνον έτσι θα απαντήσουμε στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, με κάθε σπίτι να έχει σήμερα και έναν άνεργο. 

Εκεί που παράγεται σίγουρα πλούτος είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία και γι΄αυτό στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα και άλλους να ενταχθούν σ΄αυτούς τους τομείς, να γίνουν, δηλαδή και αυτοί μέρος της παραγωγικής διαδικασίας. Της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας από την οποία όλοι θα ωφεληθούμε». Αυτά τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας χτες το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «6 με 10». 


Ο κ. Κουκουλόπουλος ρωτήθηκε για διάφορα θέματα της αρμοδιότητας του και σημείωσε τα εξής: 


-Για το θέμα του καταρροϊκού πυρετού.

Υπάρχει κινητοποίηση εδώ και καιρό και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Επειδή, όμως, πλήττεται η παραγωγική δυνατότητα της κτηνοτροφίας των  μικρών ζώων, που είναι πρώτη προτεραιότητα της χώρας, υπάρχει συναγερμός στο Υπουργείο αλλά και στις κεντρικές και περιφερειακές κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Εδώ και λίγα χρόνια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν σταματήσει ουσιαστικά να γίνονται αεροψεκασμοί γι΄αυτό και έχουμε ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων. Άρα συμβιώνουμε με ένα γεγονός. Το θέμα είναι εάν έχουμε αξιολογημένο το γεγονός, εάν θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι και, κυρίως, τι μέτρα πρέπει να πάρουμε για να μην  υπάρξει πλήγμα στην παραγωγή της χώρας σε αυτό τον τομέα. Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων:

  1. Θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχουν απώλειες στο ζωϊκό τους κεφάλαιο, πάντα σύμφωνα με το πόρισμα του επίσημου ελέγχου και τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κτηνιατρικής Υπηρεσίας.
  2. Η καταβολή των αποζημιώσεων ξεκίνησε από χθες, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφαμε από τον Ιούνιο με συγκεκριμένες εγκυκλίους μας.

Οι εκτιμήσεις των κτηνοτρόφων δείχνουν ότι έχει νοσήσει περίπου το 5% των εκτροφών, των κοπαδιών της χώρας και έχει πεθάνει περίπου το 0,25% των αιγοπροβάτων. Τα επίσημα στοιχεία είναι στο μισό μέχρι στιγμής. 

Αν λάβουμε υπ΄ όψη μας πως τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα είναι 12 εκατομμύρια γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος. Στατιστικά δεν είναι τόσο μεγάλο και δεν κινδυνεύει φυσικά η αιγοπροβατοτροφία της χώρας. Γίνεται, ήδη, πολύ κουβέντα αν πρέπει να εμβολιάσουμε τον ζωϊκό πληθυσμό της χώρας. Αυτό σημαίνει εμβολιασμός επί μία πενταετία, σε 12 εκατομμύρια αιγοπρόβατα και εμβολιασμός παράλληλα σε όλες τις γειτονικές χώρες. Το εξετάζουμε σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. 

Αύριο γίνεται μια ακόμη συνάντηση με όλους τους πανεπιστημιακούς της χώρας για να πάρουμε την απόφαση στην ώρα της και υπεύθυνα. Πάντως οι εξετάσεις αίματος που έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν ότι αναπτύσσεται σε ένα καλό βαθμό φυσική ανοσία στο ζωϊκό πληθυσμό. Αυτά δηλαδή που έχουν νοσήσει και δεν έχουν καταλήξει, έχουν αναπτύξει φυσική ανοσία άρα ούτε μεταδίδουν ούτε κινδυνεύουν ξανά.-Για τα προγράμματα και τις επιδοτήσεις των νέων αγροτών.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα προγράμματα του ’09 και του ’10 και αγωνιζόμαστε μέχρι τέλος του έτους να τελειώσει και αυτή η εκκρεμότητα. Είναι πρώτη προτεραιότητα μας καθώς το σοβαρότερο διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας είναι η ηλικιακή της ανανέωση. Αν αποθαρρύνουμε με τέτοιες καθυστερήσεις νέους ανθρώπους δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτά στα οποία στοχεύουμε.


Υπάρχουν, ήδη, κάποιες χιλιάδες ανθρώπων, κυρίως νέων, που έχουν φύγει απ΄ την Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα αναζητώντας την τύχη τους στην παραγωγή, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Και ενδιαφέρονται για ν΄ ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο δεκάδες χιλιάδες, αν κρίνω απ΄ τις ερωτήσεις που δέχομαι καθημερινά όπου και αν βρεθώ. Γι΄ αυτό μοχθούμε να λύσουμε τις παλιές εκκρεμότητες για να δώσουμε το μήνυμα σε όλους, και κυρίως στους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, πως η Πολιτεία είναι πραγματικά δίπλα τους. 


Προσδοκούμε πάρα πολύ και στην είσοδο νέων ανθρώπων που να προέρχονται απ΄ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Αν γίνει μια καλή μίξη της εμπειρίας με τη γνώση, μπορούμε να προσδοκούμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα.  

Αποτελέσματα που θα έρθουν αν ικανοποιήσουμε δύο βασικά ζητούμενα: 
  1. Την ηλικιακή ανανέωση και 
  2. τη δράση μέσα από συλλογικές μορφές οργάνωσης.-Τι κόστισε στη χώρα μας το ρωσικό εμπάργκο. 

Το πιο σοβαρό πρόβλημα που έχουμε είναι αυτό με τα ροδάκινα για την επόμενη χρονιά, αλλά οι οργανωμένες ομάδες παραγωγών και οι Συνεταιρισμοί είναι ζητούμενο. Το Νοέμβριο θα βρίσκονται στην Τζέντα, αναζητούν, ήδη,  τι μπορούν να κάνουν στην Ινδία και την Κίνα, και γίνεται μια ολόκληρη προσπάθεια με συμμετοχή και του  Υπουργείου για κάργκο μεταφορές που δίνει ριζική και οριστική απάντηση σε αυτό το πρόβλημα.  Ιδιαίτερη κινητοποίηση, όμως, υπάρχει και για άλλα, κυρίως ευπαθή προϊόντα, όπως είναι, για παράδειγμα,  η  φράουλα και βρισκόμαστε σε συναγερμό για να αντιμετωπίσουμε, όσα προβλήματα υπάρχουν ή παρουσιαστούν.-Για την αποπληρωμή των βιοκαλλιεργητών.

Φέτος πληρώνεται η χρονιά του ’12 και αρχές της χρονιάς θα πληρωθεί και το ’13.-Για τις οφειλές των αγροτών προς τον ΟΓΑ. 

 Ο ΟΓΑ ξεκινάει από συμψηφισμό επιστροφών ΦΠΑ και πετρελαίου που παίρνουν οι αγρότες. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από κανένα γεωργό ή κτηνοτρόφο σε όλη τη χώρα ότι θα πρέπει να συμψηφίζουμε επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου,  που είναι εθνικά λεφτά με οφειλές στον ΟΓΑ.


Αυτές τις μέρες γίνεται εκκαθάριση ΦΠΑ και πετρελαίου και φαίνεται, ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που προσδοκούσαμε να εισπράξουμε από τη συγκεκριμένη ρύθμιση – νόμου που έγινε τον Απρίλη θα επαληθευτεί. Έτσι, χάρη στους μεγάλους συμψηφισμούς από τις επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου, πιθανά να μη χρειαστεί να περάσουμε καθόλου στα άλλα μέτρα.


-Για το αν σιτίζονται ζώα στην Ελλάδα με μεταλλαγμένες τροφές.

Υπάρχουν σίγουρα μεμονωμένες περιπτώσεις τέτοιων φαινομένων και πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι. 
Καθημερινά υπογράφουμε σχετικά πρόστιμα, αλλά είναι απειροελάχιστος ο αριθμός σε σχέση με το σύνολο. 

Η καλύτερη προστασία νομίζω είναι η ίδια η συνείδηση των παραγωγών. Αν έχουμε τη βοήθεια των ίδιων των παραγωγών είμαστε και εμείς ως πολιτεία πιο αποτελεσματικοί.

Δεν μπορεί ο κάθε Έλληνας να έχει ένα χωροφύλακα από πίσω και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Μπορούν όμως και πρέπει να υπάρξουν πιο σοβαροί έλεγχοι,  και γι΄ αυτό ανεβάζουμε το επίπεδο ελέγχου στα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: