Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΩΚΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 19 Οκτώβρη 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε δημοσιογραφία. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά του Αγρινίου καθώς και με ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται στο Μεσολόγγι.
Η χαλαρωτική μουσική του ραδιοφώνου, η οποία τον συνόδευε κάθε πρωινό διαβάζοντας την εφημερίδα του και πίνοντας τον καφέ του, διακόπηκε για μια έκτακτη είδηση: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου προέβη σε μία λακωνικότατη δήλωση, επιβιβάστηκε
στο αυτοκίνητό του κατευθυνόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτό το γεγονός ερμηνεύεται από τους πολιτικούς αναλυτές ως βούληση του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Θα σας ενημερώνουμε με έκτακτα δελτία για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Πράγματι η ενημέρωση δεν άργησε να έρθει καθώς δέκα λεπτά αργότερα διακόπηκε απότομα το Mean To Me του Λέστερ Γιανγκ, για να μεταδοθεί ένα ακόμα έκτακτο δελτίο: «Ο πρωθυπουργός σε μιαν από κοινού εμφάνιση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μπροστά από τα τηλεοπτικά συνεργεία ανακοίνωσε εκλογές για μείζον εθνικό θέμα».

Σαφώς ανακουφισμένος από αυτήν την εξέλιξη, ο NISOS φόρεσε ότι βρήκε μπροστά του και κατευθυνθήκαμε στο στέκι του, παρόλο που είχε τάξει στη Μαγιού να την κάνει μια βόλτα καταλήγοντας στο πλησιέστερο λούνα παρκ. Το μαγαζί ήταν γεμάτο και η παρέα του ήταν σε πλήρη απαρτία, αφήνοντας κενές δύο καρέκλες, σα να μας περίμεναν. Πρόσχαροι και φιλικοί όλοι, με την αρμόζουσα ευγένεια, με έκαναν από την πρώτη στιγμή να αισθάνομαι ισότιμο μέλος της ομήγυρης, παρά τη διάχυτη έκπληξη και περιέργειά μου για το τι θα συνέβαινε στην πορεία.

«Η χώρα αυτή από τότε που έγινε ανεξάρτητο κράτος έχει τραβήξει τα πάνδεινα. Η λογική του Κωλέττη, των «ημετέρων», των κάθε λογής σφογγοκολάριων, αυτός ο κακοπαιγμένος θίασος πρέπει να πάρει ένα τέλος και να ξεφύγουμε από νοσηρές λογικές και νοοτροπίες. Σήμερα, όποιος δεν έχει επάγγελμα αλλά έχει λίγο αναγνωρισιμότητα, ωραίο πρόσωπο, πίνει καφέδες και τα “χει καλά με όλους γίνεται πολιτικός. Επαγγελματίας, όχι ερασιτέχνης. 


Γιατί ακόμα υπάρχουν κι αυτοί που έχουν την πολιτική σαν χόμπι -όσο πάνε εκλείπουν βέβαια- οι οποίοι έχουν στερηθεί πολλές από τις χαρές τις ζωής για να ακολουθήσουν τις ιδέες τους, τις απόψεις τους, την αξιοπρέπειά τους. 

Το σύστημα αυτό των μεταπρατών και όχι των παραγωγών πολιτικών τελειώνει, αυτό βέβαια θα πάρει μεγάλο διάστημα, είναι ακριβώς ότι έλεγε ο Γκράμσι: το παλιό πεθαίνει, το καινούριο πασχίζει να γεννηθεί, ζούμε στην εποχή των τεράτων. Δυστυχώς, σύντομα θα κληθούμε να υπερασπιστούμε αυτή τη μορφή Δημοκρατίας που έχουμε, έστω κι έτσι όπως την έχουμε, το διακύβευμα του αύριο θα είναι το αυτονόητο του χθες. Οι καιροί ου μενετοί. Με την αξιοπρέπεια μπροστάρη και οδηγό μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Η συζήτηση ήταν ζωηρή και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα με συμφωνίες, διαφωνίες και εντάσεις, αλλά πάντα σε κόσμια πλαίσια. 


Πρώτη φορά τον άκουσα να μιλάει με τέτοιο πάθος καθώς ενισχυόταν η εντύπωση που είχα από την αρχή της γνωριμίας μας περί ενός απόλυτου, αλλά διαλλακτικού ανθρώπου που δεν στερείται από κάθε ταλέντου για να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά όπως μας εξήγησε η αγάπη γι αυτήν τον κάνει. Άλλωστε όπως λέει κι ο Μπρέχτ «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται…»

Υγιαίνετε 
Το ανάρτησα από http://agriniovoice.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: