Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κος Λεωνίδας Γρηγοράκος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στις δομές υγείας της Ηπείρου και επισκέφτηκε τα Νοσοκομεία του Νομού.
Ο κος Γρηγοράκος ξεκίνησε την επίσκεψή του από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Τον Υπουργό Αναπληρωτή συνόδευσαν ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, κος Χρήστος Γκόκας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κος Νικόλαος Στακιάς και ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, κος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο Αναπληρωτής Υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση και με εκπροσώπους του Νοσοκομείου, όπου συζήτησαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι η οικονομική ενίσχυση, καθώς και η ενίσχυσή του με διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
 

Ο κος Γρηγοράκος από τη μεριά του, δήλωσε ότι το Νοσοκομείο αποτελεί πυλώνα της ευρύτερης περιοχής, καθώς κατέχει την πρώτη θέση πανελλαδικώς βάση των εισαγωγών που πραγματοποιούνται ετησίως. Διαβεβαίωσε επίσης, ότι θα του παραχθεί όλη η απαραίτητη στήριξη, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας του.
 

Εν συνεχεία στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα τόσο με τη Διοίκηση, όσο και με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ο Αναπληρωτής Υπουργός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα σχετικά με την υποστελέχωση ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, την ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, καθώς και την ανάγκη μικρής οικονομικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου.
 

Ο κος Γρηγοράκος με τη σειρά του, δήλωσε ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το πολυδύναμο κέντρο είναι δυσανάλογα μεγάλο των αναγκών του και ως εκ τούτου θα πρέπει να συνδυαστεί η λειτουργία του πολυδύναμου κέντρου με το Νοσοκομείο, ώστε να βοηθηθεί λειτουργικά το Νοσοκομείο.
 

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση και εκπροσώπους του Νοσοκομείου, παρών ήταν και ο Υφυπουργός Παιδείας κος Γεώργιος Στύλιος.
 

Στο Γ.Ν Άρτας ο κος Γρηγοράκος συζήτησε σχετικά με την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για να μεταβούν αγροτικοί ιατροί και να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας. Επίσης ο κος Γρηγοράκος διαβεβαίωσε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου με σκοπό να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες του και δεσμεύτηκε για την προκήρυξη θέσεων ιατρών που παραμένουν κενές.
 

Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και το Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Φιλιατών. Τον κο Γρηγοράκο συνόδευσαν ο βουλευτής Πρεβέζης, κος Δημήτριος Τσουμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, κος Περικλής Βασιλάκης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κος Νικόλαος Στακιάς και ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, κος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πρεβέζης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία της Διοίκησης και εκπροσώπων του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη ο κος Γρηγοράκος ανακοίνωσε την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για ίδρυση και λειτουργία νέου Νοσοκομείου. Όσον αφορά στα άλλα θέματα που είναι εξίσου καίριας σημασίας για το Νοσοκομείο Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα στην έλλειψη προσωπικού, ο κος Γρηγοράκος τόνισε ότι θα καλυφθούν. 

"Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Υγείας από την πολιτική του ηγεσία είναι τεράστια και είναι άξιο αναφοράς το γεγονός, ότι μέχρι το τέλος του 2014 οι προσλήψεις σε επικουρικούς και μόνιμους ιατρούς θα έχουν ξεπεράσει τις 2.500" δήλωσε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κος Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Εν συνεχεία ο κος Γρηγοράκος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και το Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Φιλιατών. Στο Γ.Ν Φιλιατών ο κος Γρηγοράκος ξεναγήθηκε στην υπό κατασκευή πτέρυγα και δεσμεύτηκε για την παράδοση της στα τέλη Ιανουαρίου του 2015.
 

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας χαρακτήρισε τις επισκέψεις στα Νοσοκομεία της Ηπείρου ως άκρως εποικοδομητικές, και από την πλευρά του διαβεβαίωσε, ότι στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας αποτελεί η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών υγείας στην Ήπειρο.
 

Το ανάρτησα από http://www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: