Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΞΕΝΟΙ ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΚΟΜΜΑ


Γ. Παπανδρέου-Ε. Βενιζέλος: Ξένοι στο ίδιο κόμμα

Σε τροχιά σύγκρουσης κινούνται ο πρώην Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου ενόψει της Προεδρικής εκλογής.
του Νίκου Τσίτσα
 

Στην πρόσφατη ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε την πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα χαράξει τα επόμενα βήματά του. Με φόντο την φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου και αναφορές στην πολιτική του παππού του Γ. Παπανδρέου αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε τη δική του πολιτική ατζέντα που έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες έχει θέσει η πολιτική ηγεσία του Κινήματος.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινούνται σε τροχιά πολιτικής σύγκρουσης η οποία μπορεί να ξεσπάσει με την παραμικρή αφορμή

Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό παρών που έδωσε ο Γ. Παπανδρέου από την Κρήτη, δείχνει ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινούνται σε τροχιά πολιτικής σύγκρουσης η οποία μπορεί να ξεσπάσει με την παραμικρή αφορμή.
 

Η «γραμμή» Γιώργου

Η εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στην Κρήτησυμπεριελάμβανε όλα τα στοιχεία που προσδιορίζουν μία πολιτική παρουσία ενός Παπανδρέου, όπως επισημαίνουν στελέχη που πρόσκεινται στο «Παπανδρεϊκό» στρατόπεδο: μαζικότητα στην συμμετοχή του κόσμου, παρουσίαση ιδεολογικής και πολιτικής πλατφόρμας με αναφορές στις ρίζες της δημοκρατικής παράταξης, κατάθεση προτάσεων για την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα. Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες σε νόμο που αφορούσε την ψήφιση νόμου με προαπαιτούμενα μέτρα, έστειλε μηνύματα από την Κρήτη με πολλαπλούς αποδέκτες κυρίως στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία χωρίς όμως να θέσει υπό αμφισβήτηση την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου στο The TOC.gr, ο πρώην Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά θα ασκεί έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Με άλλα λόγια όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου στο The TOC.gr, ο πρώην Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά θα ασκεί έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα τους. «Ένας Παπανδρέου αποτελεί παράγοντα πολιτική σταθερότητας» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και επισημαίνουν ότι ο Γ. Παπανδρέου έθεσε παράλληλα τις διαχωριστικές γραμμές τόσο από την συντηρητική δεξιά όσο και από την λαϊκίστικη αριστερά.

Για τον λόγο αυτό ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για τις αξίες του σοσιαλισμού στις οποίες πρέπει να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ με στόχο την αναγέννησή του «σε αντίθεση με την ταύτιση με την κυβέρνηση και τη ΝΔ όπως έχει συμβεί με την σημερινή ηγεσία», σημειώνουν παλαιά στελέχη του Κινήματος. Ο Γ. Παπανδρέου απέναντι στο τέλος του Μνημονίου έθεσε τον στόχο για την μεταπελατειακή Ελλάδα προβάλλοντας το έργο των κυβερνήσεων του για τις αλλαγές στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση, σε μία περίοδο όπου στις αρχές της κρίσης το 2010 η Ε.Ε. δεν είχε διαμορφώσει δομές στήριξης των κρατών μελών. Παράλληλα στο εσωκομματικό πεδίο ο Γ. Παπανδρέου έκανε αναφορές στις ιδεολογικές ρίζες του σοσιαλισμού αρνούμενος με αυτόν τον τρόπο τον «κυβερνητισμό» που επιδεικνύει η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και εμφανίστηκε ανοιχτός για συνεργασίες με στελέχη εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς όχι ως τον φτωχό συγγενή του πολιτικού συστήματος αλλά ως τον πρώτο πόλο που θα διεκδικήσει την ανάληψη της εξουσίας. Με αυτόν τον τρόπο αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των κινήσεων Βενιζέλου για την συγκρότηση της «Δημοκρατικής Παράταξης» που μέχρι στιγμής καταγράφει μικρή συμμετοχή.
Το σχέδιο Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιδιώκει τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση εκτιμώντας ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση για την μελλοντική παρουσία του κόμματος στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ρεαλιστής και επικεντρώνει την πολιτική του στην έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και την θετική ανταπόκριση που μπορεί να έχουν στον λαό οι εφαρμογές διορθωτικών πολιτικών όπως η καθιέρωση των 100 δόσεων στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιδιώκει τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση εκτιμώντας ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση για την μελλοντική παρουσία του κόμματος στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής. Σε κάθε ευκαιρία όπου αναδεικνύονται αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του κόμματος από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ή άλλους βουλευτές ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν χάνει ευκαιρία να αφήνει αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου για τον οποίο αφήνει υπόνοιες ότι καθοδηγεί όλες τις αντιδράσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αναφερθεί στα «τσογλάνια της Σύμης» που όπως είχε πει του επιτέθηκαν στην εκδήλωση στο Ζάππειο ενώ στο στενό του επιτελείο εκτιμούν ότι οι «παπανδρεϊκοί» έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ και έχουν κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Μια προαναγγελθείσα σύγκρουση
Στο πολιτικό πόκερ που παίζεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι σαφές πότε θα γίνει η έκρηξη και θα μετουσιωθεί η αντιπαράθεση μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεϊκών σε σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης. Με δεδομένο ότι ο Γ. Παπανδρέου και βουλευτές που πρόσκεινται στο περιβάλλον του θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν φαίνεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξει πεδίο σύγκρουσης που θα καθορίσει το μέλλον της κυβέρνησης τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο. Σε αυτήν την πορεία όμως δεν αποκλείεται να καταψηφίσουν κάποιοι παπανδρεϊκοί βουλευτές, τροπολογίες που θα αφορούν τμήμα των προαπαιτούμενων μέτρων όμως είναι- για παράδειγμα- οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. 


Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: