Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η τιμή του καυσίμου. Επιδότηση έως 1.000 ευρώ για την εγκατάσταση. Ποιοι εξασφαλίζουν μείωση κόστους ακόμη και 30%.
Όσοι ζουν σε περιοχή όπου υπάρχει διαθέσιμο το δίκτυο του φυσικού αερίου, μπορούν να περιορίσουν το κόστος της θέρμανσης ακόμη και κατά 30% συγκριτικά με πετρέλαιο θέρμανσης.

Mε το φυσικό αέριο, το κόστος για θέρμανση χώρων και νερού για ένα μέσο νοικοκυριό 100-120 τετραγωνικών μπορεί να πέσει από τα 1.350-1.400 ευρώ στα 930 ευρώ


Για να ισχύσει όμως αυτό στην πράξη, πρέπει να ισχύουν προϋποθέσεις:
  1. Η γενική συνέλευση της πολυκατοικίας στην οποία διαμένουν, να δίνει τη συγκατάθεσή της αν όχι να εγκατασταθεί κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου, τουλάχιστον να επιτραπεί σε όποιον ιδιοκτήτη το επιθυμεί να βάλει ατομικό λέβητα για να συνδεθεί στο δίκτυο.
  2. Ο ενδιαφερόμενος να μην δικαιούται επίδομα για την κατανάλωσηπετρελαίου θέρμανσης καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, το οικονομικό όφελος συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης ουσιαστικά εξανεμίζεται.
Αν συντρέχουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, η λύση του φυσικού αερίου γίνεται συμφέρουσα καθώς τα δεδομένα έχουν ως εξής:
Η τιμή του φυσικού αερίου, κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή στα 0,06911 ευρώ ανά Kwh (έναντι 0,06818 ευρώ ανά Κwh που ήταν η τιμή πέρυσι τον Οκτώβριο όπως προκύπτει από τον επίσημο τιμοκατάλογο της ΕΠΑ Αττικής). Για να εξασφαλίσει ένα νοικοκυριό τις ανάγκες σεθέρμανση και ζεστό νερό, χρειάζεται να καταναλώσει περίπου 13.000 κιλοβατώρες. Οι κιλοβατώρες αυτές, κοστίζουν, βάσει του τιμοκαταλόγου, περίπου 900 ευρώ. Αν προστεθούν και τα πάγια που χρεώνει η εταιρεία αερίου, ο τελικός λογαριασμός ανεβαίνει περίπου στα 930 ευρώ τον χρόνο. Τι γλιτώνει το νοικοκυριό με αυτό το ποσό;
  • Το κόστος που συνεπάγεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση του νερού. Ένας ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, καταναλώνει περίπου 2.000 κιλοβατώρες τον χρόνο. Αυτό συνεπάγεται πρόσθετη επιβάρυνση τουλάχιστον 100 ευρώ ανά τετράμηνο ή 300 ευρώ τον χρόνο (σ.σ οι υπολογισμοί έγιναν με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη ότι από τη χρήση του θερμοσίφωνα η κατανάλωση ρεύματος θα πέσει από τις 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο στις 1.500 κιλοβατώρες).
  • Το κόστος που συνεπάγεται η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Το συγκεκριμένο νοικοκυριό, θα χρειαζόταν περίπου 1.000 λίτραγια να θερμάνει όλους τους χώρους μέσα στη σεζόν. Με δεδομένο ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατεθεί φέτος σε τιμή 1,05-1,07, το νοικοκυριό γλιτώνει από το πετρέλαιο θέρμανσης περίπου 1.050-1.070 ευρώ.
Αρα, με το φυσικό αέριο, το κόστος για θέρμανση χώρων και νερού για ένα μέσο νοικοκυριό 100-120 τετραγωνικών μπορεί να πέσει από τα 1.350-1.400 ευρώ στα 930 ευρώδηλαδή κατά 30-32%. Φυσικά, η χρήση του φυσικού αερίου προϋποθέτει επένδυση. Η εγκατάσταση ενός ατομικού λέβητα σε ένα διαμέρισμα, κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ. Αν γίνει χρήση τηςεπιδότησης που προσφέρεται για πρώτη φορά φέτος με τη χρήση κοινοτικών κονδυλίων, το επενδυτικό κόστος κατεβαίνει στα 1.000 ευρώ και η τοποθέτηση αποσβένεται σε περίπου 2-3 χρόνια. Χωρίς την επιδότηση, η περίοδος της απόσβεσης ανεβαίνει στα 4-5 χρόνια.

Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: