Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΈΔΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Το σχόλιό μου: Αρκεί να διασφαλίζονται τα ελληνικά πολιτιστικά αγαθά από τις διαχρονικές βλέψεις όλων εκείνων που...θαυμάζοντας τόσο πολύ τις Ελληνίδες Καρυάτιδες ...τις απήγαγαν και τις κρατούν αιχμάλωτες, πολύ μακριά από το σπίτι τους τον Παρθενώνα και το φως της πατρίδα τους της Ελλάδας.
Το «πράσινο φως» στην οικονομική στήριξη μουσείων και ανασκαφών από ιδιώτες χορηγούς έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα τη «Χρηματοδότηση και την Αειφορία Μουσείων και Πολιτιστικών Χώρων» που οργάνωσε σήμερα η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, με ομιλητές στελέχη μεγάλων μουσείων και πολιτιστικών φορέων της Αγγλίας.


Συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως η χρηματοδότηση των μουσείων και των πολιτιστικών χώρων και φορέων δεν μπορεί να προέλθει πλέον αποκλειστικά από το κράτος. Ένα νέο επιτυχημένο μείγμα συνεισφοράς στον πολιτισμό μας υποδεικνύεται από το εξωτερικό, αλλά και δοκιμάζεται σιγά-σιγά στη χώρα μας με ορατά αποτελέσματα.

«Είναι το μείγμα χρηματοδότησης από κράτος, ιδιωτικό τομέα (χορηγοί) και κοινωνία των πολιτών που αντικαθιστά και συμπληρώνει την αποκλειστική κρατική στήριξη και ανοίγει νέους δρόμους όχι μόνο επίλυσης χρηματοδοτικών προβλημάτων αλλά και προβολής και ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών με συμμετοχή των πολιτών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ.Τασούλας ανέφερε παρόμοια δείγματα συνεργασίας δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, στην έρευνα του ναυαγίου των Αντικυθήρων, στη μεταστέγαση της Λυρικής Σκηνής, που είναι όλα πολύ επιτυχημένα και πρωτοποριακά.

Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: