Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ 35 ΈΩΣ 85 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΈΛΗΞΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Αγωνία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Με παρόντα στελέχη από 35 έως 85 ετών έληξε χθες η διήμερη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Ηχηρές απουσίες.
Με την συμμετοχή 125 νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έχουν ηλικίες από 35 έως και 85 ετών πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής παράταξης στην Αθηναϊδα το Σαββατοκύριακο.

Οι παλαιότεροι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έδειχναν την αγωνία τους για το μέλλον της παράταξης και του κόμματος.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η παρουσία των πρώην βουλευτών κατέγραψε την αγωνία τους για το μέλλον της Παράταξης. Έτσι μαζί με τους 35άρηδες ευρωβουλευτές Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν και οι παλαίμαχοι και μπαρουτοκαπνισμένοι πρώην βουλευτές και υπουργοί των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, Γ. Καψής, Φ. Ιωαννίδης και Κ. Μπαντουβάς.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Κ. Γείτονας, ο πρώην βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Λ. Κανελλόπουλος, ο Γιώργος Λιάνης και ο Γ. Κατσιμπάρδης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ και μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μπιρδιμίρης, ο Φ. Χατζημιχάλης καθώς και οι υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, Χρ. Βερελής και Χρ. Πάχτας.

Οι παλαιότεροι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ τόσο με την παρουσία τους αλλά και με συζητήσεις που είχαν με παρευρισκόμενους έδειχναν την αγωνία τους για το μέλλον της παράταξης και του κόμματος και δήλωναν πρόθυμοι να συμμετέχουν στην δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Το Παρόν έδωσαν και οι νυν και πρώην βουλευτές του παπανδρεϊκού στρατοπέδου όπως οι κ.κ. Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Μ. Καρχιμάκης, Μ. Όθωνας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά δεν τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια της διαδικασίας δείχνοντας ότι τηρούν στάση αναμονής ενόψει των πολιτικών εξελίξεων παρά την διαφωνία την οποία έχουν εκφράσει για την δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απόντες από την συνεδρίαση ήταν τα ιστορικά στελέχη του κόμματος Β. Παπανδρέου, Μ. Παπαϊωάννου και Δ. Ρέππας οι οποίοι κλήθηκαν και δεν παρέστησαν. Μάλιστα οι κ.κ. Ρέππας και Παπαΐωάννου έχουν εκφράσει την άποψη στο παρελθόν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παρέστη επίσης και ο Κώστας Λαλιώτης ο οποίος όμως- σύμφωνα με στελέχη του Κινήματος - δεν συνηθίζει να δίνει το παρόν σε αντίστοιχες κομματικές ή παραταξιακές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Σηφουνάκης Νίκος, Γεννηματά Φώφη και Τριαντάφυλλος Κώστας απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI


Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: