Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΆΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ- Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΞΕΠΕΜΨΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ


Τα μηνύματα που εξέπεμψε ο Β. Βενιζέλος εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ

Αρχίζει η πορεία συγκρότησης και ανάδειξης της δημοκρατικής παράταξης η οποία φιλοδοξεί να απλωθεί σε όλη τη χώρα, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ανοίγοντας τις εργασίες της Ολομέλειας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική και αυτό είναι ή άλλη όψη του αυτοσεβασμού, που δείχνει ότι αναγνωρίζει την πολυφωνική πραγματικότητα που δεν υπάρχει μόνο στην κοινωνία, αλλά και στην ίδια την παράταξη.

Προκειμένου να τερματίσει συζητήσεις περί δήθεν διάλυσης, αφομοίωσης κλπ, του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το Κίνημα μετέχει στη Δημοκρατική Παράταξη με τα όργανά του, το όνομα, τα σύμβολα, την οργανωτική του δομή και, βέβαια, με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, η οποία πρέπει να είναι «Ελιά» συν και όχι «Ελιά» μείον. Το Συνέδριο της Παράταξης, πρόσθεσε, θα είναι δημοκρατικό, παραταξιακό, πολιτικό και προγραμματικό, ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Και δεν θα θιγεί η ταυτότητα και η οργανωτική δομή των φορέων που θα πάρουν μέρος.

Σεβόμαστε όλους όσους μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα, αλλά αξιώνουμε και τον σεβασμό όλων, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές προς όσους παρακολουθούν από κάποια απόσταση την προσπάθεια, μιλώντας για συμπεριφορές «μικρομεγαλισμού» και αλαζονείας, αναφορά που ερμηνεύθηκε ότι απευθύνεται κυρίως προς τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, για κάποιους εντός του Κινήματος, που χρησιμοποιούν τον όρο «σημερινό ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας ότι «δεν δεχόμαστε τον όρο», που υπονοεί ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα δέχεται το μνημόνιο και συνεργάζεται με τη ΝΔ, πολύ περισσότερο όταν αυτό προέρχεται από εκείνους που θεμελίωσαν τη συνεργασία.

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατό να δέχονται το «αξιακό μας πλαίσιο» και να αγωνίζονται γι αυτό, στελέχη της «Ελιάς» που δεν είχαν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των καλών περιόδων και να αρνούνται να το πράξουν στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία κάλεσε «να αφήσουν την παράταξη να αναπνεύσει.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υπεύθυνη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ την περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης που βίωσε και βιώνει η χώρα, όταν υπήρχε τραγική πίεση και πολύ μεγάλος κίνδυνος πτώχευσης. Δεν ακολουθήσαμε, είπε, τον εύκολο δρόμο να επιρρίψουμε την ευθύνη στους άλλους, αλλά αναλάβαμε να σηκώσουμε μόνοι μας το μεγάλο βάρος της σωτηρίας της χώρας, για να αποτρέψουμε τα δυσάρεστα, όταν οι σημερινοί μας εταίροι είχαν άλλες απόψεις από αυτές που έχουν σήμερα.

Ο κ. Βενιζέλος αποτιμώντας την προσφορά του ΠΑΣΟΚ, τόνισε η συμβολή του στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας ξεπερνάει το 80%, προσθέτοντας ότι αυτό το 80% επιτεύχθηκε πριν τις διπλές εκλογές του 2012. Επίσης, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει μερίδιο και στο υπόλοιπο 20% που επιτεύχθηκε μετά το 2012.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εθνική στιγμή, στην καμπή προς την έξοδο από την κρίση, όπου τα διλήμματα είναι πολύ σκληρά. Και όλα αυτά δεν μπορούν να απαντηθούν μέσα σε ένα άγονο μικροκομματικό κλίμα, όπως αυτό που έχει διαμορφωθεί, εντός του οποίου υπάρχει αδυναμία συναίνεσης, άρνηση συνεννόησης ακόμα και επικοινωνίας, μην επιρρίπτοντας, πάντως, την ευθύνη σε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις.

Χωρίς ονομαστική αναφορά ήταν και όσα είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «ψευδαισθήσεις αυτοδυναμίας που δεν θα υπάρξει» και για επικίνδυνο λάθος που γίνεται με την πολιτική διαστροφή των θεσμών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόνισε επίσης ότι οι πρόωρες εκλογές δεν βοηθούν την οικονομία και ότι ο λαός έχει απορρίψει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Κάποιοι νομίζουν ότι οι εκλογές έχουν κριθεί, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ότι ο λαός έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Είναι λάθος, τόνισε, γιατί τώρα γίνεται η κρίσιμη διαπραγμάτευση και διαμορφώνονται τα διλήμματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε το δίλημμα των εκλογών ως εξής: θα προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία εξόδου με ασφάλεια ή μια πορεία στο άγνωστο και στο αβέβαιο, με κίνδυνο να χαθούν θυσίες πέντε ετών σε πέντε ημέρες; Και πρόσθεσε ότι η αντίδραση των αγορών πριν από δύο εβδομάδες, δεν ήταν ένα μήνυμα μόνο προς την κυβέρνηση, αλλά και προς την αντιπολίτευση και την ελληνική κοινωνία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, αναφέροντας ότι υπάρχουν το τελευταίο διάστημα εξελίξεις που δείχνουν ότι η στρατηγική που εφαρμόζουμε έχει αντίκρισμα, νόημα και οδηγεί σε αποτελέσματα.

Ανέφερε επίσης ότι έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα για την τελευταία και πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, το οποίο δεν περιλαμβάνει νέα μνημόνια και νέα μέτρα. Και πρόσθεσε ότι θα υπερβούμε όλες τις μελέτες σχετικά με τη βιωσιμότητα και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Επίσης ανέφερε ότι στο τέλος του έτους, ολοκληρώνεται το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος και ότι από την αρχή του επόμενου έτους αρχίζει η ισχύς των κοινοτικών κανόνων, κάτι που θεώρησε επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ και που συμφωνήθηκε με τους δανειστές τον Νοέμβριο του 2012.

Χαρακτήρισε αστείο και αφελές το ερώτημα «αν θέλουμε ή όχι μείωση του χρέους» και τόνισε ότι στη συμφωνία του 2012 προβλέπονται τέτοιες διαδικασίες. Και ήδη, πρόσθεσε το ελληνικό χρέος δεν είναι στο 175% του ΑΕΠ, όπως εξ αδρανείας αναφέρεται, αλλά στο 115%.

Αυτό που έχει σημασία, τόνισε ο κ. Βενιζέλος είναι η διαμόρφωση της περιόδου μετά το πρόγραμμα, μιας περιόδου χωρίς νέο πρόγραμμα, χωρίς νέα μνημόνια και χωρίς νέα δάνεια. Η ερμηνεία που δίνεται σε αυτή την αναφορά είναι ότι η χώρα δεν θα δανείζεται από τον μηχανισμό στήριξης, αλλά από τις αγορές.

Αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ, τονίζοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η προσφορά του και, με βάση όλα τα ανωτέρω, πρόσθεσε ότι έτσι θα πετύχουμε την αναβάθμιση της χώρας.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μια γενναία και δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία, όμως, όπως είπε, δεν προϋποθέτει μόνο την πολιτική βούληση του κράτους και των κομμάτων αλλά και την πολιτική βούληση της κοινωνίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχουν διλήμματα ως προς τον στρατηγικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης, που δεν είναι άλλος από την «εθνική σταθερότητα», που σημαίνει πολιτική, οικονομική, κοινωνική και θεσμική σταθερότητα. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σταθερότητα του εθνικού προσανατολισμού της χώρας.

Η σταθερότητα, τόνισε επίσης, είναι προοδευτική, είναι η ασφαλής πρόοδος της χώρας.

Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι, πάντα, μια προοδευτική κυβέρνηση, αλλά πραγματικά προοδευτική και έκανε λόγο για «τερατογενέσεις» στον χώρο της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης. Και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να αποκτήσουμε εθνικό χρόνο για να υλοποιηθεί η στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση.


Το ανάρτησα από http://www.egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: