Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ!

Ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ με το που είδαν τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου έσπευσαν να δηλώσουν πόσο καλό θα ήταν και για το δικό τους κόμμα αν ανάλογη εικόνα ενεφάνιζαν και οι Βενιζέλος - Παπανδρέου. Δυστυχώς γι αυτούς, στο προβλεπτό τουλάχιστον μέλλον, τέτοια εικόνα δεν πρόκειται να αντικρίσουν. Και εξηγούμαι γιατί.
Τι έγινε στη Νέα Δημοκρατία; Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στον Καραμανλή για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και να τον ενημερώσει για τις ενέργειες της κυβέρνησης.
 

Στο ΠΑΣΟΚ, αυτό το σαββατοκύριακο έχουν συνεδρίαση Οργανωτικής Επιτροπής για συγκρότηση ενός νέου κόμματος: της Δημοκρατικής Παράταξης. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά θα διαλυθεί και τη θέση του θα πάρει ένα άλλο κόμμα. Χωρίς να γίνει συνέδριο, χωρίς τίποτε. Στα μουλωχτά. Για μιά τέτοια εξέλιξη δεν θα έπρεπε ο Βενιζέλος έστω να ενημερώσει τον προκάτοχό του Γ. Παπανδρέου; Δεν θα έπρεπε έστω να του τηλεφωνήσει για να τον προσκαλέσει στη σύνοδο που γίνεται; Θα έπρεπε. 

Τι έγινε όμως; Πήρε ο Πρωτόπαππας τηλέφωνο την Βάρτζελη για να της πει να πάει ο Παπανδρέου στην εκδήλωση. Το θεωρείτε αυτό φυσιολογικό; Ταιριάζει στη λειτουργία ενός σοβαρού κόμματος; Δεν θα έπρεπε να πάρει ο ίδιος ο Βενιζέλος τον Παπανδρέου να τον ενημερώσει και να τον προσκαλέσει; Δεν θα έπρεπε ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κάνει αυτό που έκανε και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας; Θα έπρεπε. Δυστυχώς ο Βενιζέλος δεν καταδέχεται, όπως φαίνεται, τέτοια πράγματα. 

Προφανώς θεωρεί ότι δεν αρμόζει στη θέση του να συνομιλεί με κάποιον ...απλό βουλευτή και αναθέτει στον Πρωτόπαππα το έργο τούτο. Και μετά αναρωτιούνται στο ΠΑΣΟΚ γιατί οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν τόσο χαμηλά ποσοστά ή γιατί κινδυνεύουν να μείνουν ακόμη και εκτός Βουλής. Έστω και για λόγους αυτοπροστασίας, κι όχι μόνον για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξης, ο Βενιζέλος έπρεπε να απευθύνει ο ίδιος την πρόσκληση στον Παπανδρέου. Αν ο Παπανδρέου ηρνείτο θα μπορούσε, ο Βενιζέλος, να επικρίνει και να κατηγορήσει τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 

Τώρα, επόμενο ήταν να εισπράξει ο Πρωτόπαππας την απάντηση πως ο Παπανδρέου δεν μπορεί να παραστεί επειδή βρίσκεται στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Ενώ λογικό είναι και οι δημοσιογράφοι να ερμηνεύσουν το γεγονός της απουσίας Παπανδρέου ως αποδοκιμασία της προσπάθειας Βενιζέλου να καταργήσει το ΠΑΣΟΚ και στη θέση του να δημιουργήσει ένα άλλο κόμμα με τον Μπίστη, τον Μόσιαλο, τον Τούντα, την Αλ Σάλεχ και τον Λοβέρδο. Και καλά θα κάνουν. 

Εκτός κι αν ο Βενιζέλος αυτό θέλει. Πάντως, ένας άνθρωπος που πλησιάζει τα εξήντα, να συμπεριφέρεται σαν πεισμωμένο παιδί επειδή φοβάται πως μπορεί να του πάρουν το γλειφιτζούρι είναι δύσκολο να το πιστέψω. 

Κάτι άλλο συμβαίνει, το οποίο η επιστήμη της πολιτικής δεν μπορεί να ερμηνεύσει. Κάποια άλλη ίσως...

Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: