Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΔΥΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ "ΡΟΖΕΤΑΣ": ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Οι δύο έλληνες επιστήμονες της Ροζέτας


Ο αστροφυσικός Παντελής Παπαδόπουλος που δούλεψε για την επιχείρηση Ροζέτα, δηλώνει ενθουσιασμένος για το επίτευγμα των ευρωπαίων επιστημόνων κάνοντας λόγο για έπος.

Ο Παντελής Παπαδόπουλος, καθηγητής αστροφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη σχολή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ (Βρετανία), ήταν μέλος της επιχείρησης «Ροζέτα» την εποχή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου πριν από 10 χρόνια.


«Τίποτε λιγότερο από έπος!»

Παντελής Παπαδόπουλος
Μιλώντας στο TheTOC.gr , ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει την επιτυχή προσεδάφιση «επικό κατόρθωμα» καθώς η διαδικασία της προσεδάφισης πάνω σε ένα ουράνιο σώμα που τρέχει με ταχύτητα 135.000 χιλιομέτρων και μάλιστα με τηλεχειρισμό ήταν μια τεχνολογική πρόκληση. «Έπος! Τίποτε λιγότερο από έπος! Όταν άλλα γεγονότα της εποχής μας θα έχουν ξεχαστεί, αυτό το γεγονός θα είναι γραμμένο στα βιβλία της Ιστορίας».

Σε αντίθεση με τις έως τώρα αποστολές σε πλανήτες και πιο σταθερά ουράνια σώματα όπως η Σελήνη και ο Άρης, το διαστημόπλοιο Ροζέτα έπρεπε να κάνει πολύπλοκους ελιγμούς για να βρεθεί στην σωστή θέση, ταχύτητα και απόσταση από τον κομήτη, πριν ελευθερώσει το μικρό σκάφος «Φιλαί». Τα πράγματα ήταν ακόμη πιο περίπλοκα αν σκεφτούμε ότι στην λειτουργία του τηλεχειρισμού, τα σήματα των εντολών – που έτρεχαν από τη Γη στο διάστημα με την ταχύτητα του φωτός – για να φτάσουν στη «Ροζέτα» χρειάζονταν περίπου μισή ώρα. «Τεχνικά είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα!» σχολιάζει ο Παντελής Παπαδόπουλος.

Οι νέες προκλήσεις

Το «Φιλαί» επρόκειτο να χρησιμοποιήσει ειδικούς γάντζους για να αγκιστρωθεί στην επιφάνεια του κομήτη. Λίγη ώρα μετά την προσεδάφιση, έγινε γνωστό ότι οι γάντζοι δεν λειτούργησαν. «Θα επαναλάβω την κλισέ φράση για τους κομήτες: Να περιμένεις το αναπάντεχο», σχολιάζει ο έλληνας αστροφυσικός. «Δεν έχουμε ιδέα για το τοπίο πάνω στον κομήτη. Το τοπίο αυτό δεν δημιουργήθηκε λόγω της βαρύτητας που μπορεί να ισοπεδώσει ακόμη και βουνά. Αποτελείται από ένα είδος 'βρώμικου πάγου' το σχήμα του οποίου σκαλίστηκε από την ακτινοβολία του Ηλιου και την εξάτμιση που υφίσταται ο κομήτης όταν πλησιάζει τον Ηλιο. Είναι κάτι που δεν έχουν ξαναδεί. Μοιάζει με ταινία του Χόλυγουντ».
 

Το κερασάκι στην τούρτα

Ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί ότι η προσεδάφιση του «Φιλαί» είναι το «κερασάκι στην τούρτα» μιας ευρύτερης διαστημικής αποστολής. Ακόμη κι αν το μικρό σκάφος δεν μπορέσει να στείλει φωτογραφίες, το μητρικό σκάφος, η «Ροζέτα» θα συνεχίσει να κινείται δίπλα στον κομήτηκαταγράφοντας την δημιουργία του νέφους αερίων και την ουρά του που θα δημιουργηθεί όταν το σώμα πλησιάζει στον Ηλιο.
 

Οι Ευρωπαίοι ανταγωνίζονται τη NASA

Η ESA έχει γίνει η πρώτη διαστημική υπηρεσία που προσεδαφίζει ένα σκάφος σε έναν κομήτη.

Και μόνο το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι επιστήμονες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από τόσο κοντά αυτή τη διαδικασία, καθιστά την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία έναν άξιο ανταγωνιστή της NASA. «Από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - όταν οι επιστήμονες στην Ευρώπη άρχιζαν σχεδόν από το 'μηδέν' -, μέχρι σήμερα, διανύσαμε πολύ δρόμο. Οι Ευρωπαίοι διαθέτουν τώρα τον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων, ελέγχουν το μεγαλύτερο επίγειο αστεροσκοπείο και στο διάστημα η ESA συχνά εφοδιάζει το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τώρα έχει γίνει η πρώτη διαστημική υπηρεσία που προσεδαφίζει ένα σκάφος σε έναν κομήτη», δηλώνει ο καθηγητής Παντελής Παπαδόπουλος.


Η προσφορά της Ελλάδας στην επιχείρηση Ροζέτα 

Θανάσης Οικονόμου
Ελληνικής κατασκευής είναι ένα από τα όργανα που κουβαλάει επάνω του το μικρό σκάφος «Φιλαί». Πρόκειται για έναν φασματογράφο μάζας, που θα εξετάζει την σύνθεση του κομήτη. Η συσκευή αναπτύχθηκε και χειρίζεται από τον Θανάση Οικονόμου, έναν Ελληνα που σπούδασε στην πατρίδα του και τώρα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: