Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ «ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ»

  • Για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης
  • Παραμένουν πρόβλημα τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ  
  • Μπορεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης να προγραμματίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου και ως εκ τούτου να προγραμματίζονται, ήδη, οι πρώτες εκδηλώσεις παράλληλα με την προσπάθεια ...οργάνωσης του νέου σχήματος, το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα στο εσωτερικό μίας Παράταξης που δεν έχει ακόμα γεννηθεί, παραμένει και ακούει στο όνομα «εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ».
Eντός της εβδομάδας αναμένεται μία εκδήλωση με την υπογραφή της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και την συμμετοχή των κοινωνικών κινημάτων.
 

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η Υγεία και η Παιδεία, με βασικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Αθήνα, ενώ στο τέλος της άλλης εβδομάδας προγραμματίζεται εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, σχηματίζονται σταδιακά οι επιμέρους Νομαρχιακές Επιτροπές Συνεδρίου, ενώ, ήδη, περί τα 200-300 άτομα παρακολούθησαν την «αναζήτηση των προοπτικών της Κεντροαριστεράς και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» σε μία πρώτη εκδήλωση του χώρου χθες, στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα όμως, δεν λέει να κοπάσει η «αναταραχή» στο εσωτερικό του μεγαλύτερου εταίρου του σχήματος, του ΠΑΣΟΚ. Δεν πάνε ούτε τρεις μέρες από τότε, που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας, που θα εκφράσει τον ...Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, ενώ το ίδιο θέμα έχει τεθεί από σειρά στελεχών στο παρελθόν. 


Το βασικό πρόβλημα της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, εντοπίζεται στους «παπανδρεϊκούς», με το κόμμα τώρα να στέλνει σαφή μηνύματα προκειμένου να αποφασίσουν αν είναι «μαζί» του στην νέα πορεία που έχει χαράξει και δεν προτίθεται να αλλάξει, ή όχι...

Με μία τέτοια «προειδοποίηση» να συνιστά ενίοτε ...δίκοπο μαχαίρι για το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, την ανησυχία της δεν κρύβει η –εκ των κορυφαίνων ‘δελφίνων’ στο εσωτερικό του- Αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά. 


Στέλνοντας μήνυμα ενότητας μέσω σαββατιάτικης εφημερίδας, η υπουργός τονίζει ότι «τους προέδρους δεν τους ρίχνει κανείς, είναι εκλεγμένοι», τονίζοντας αντίθετα ότι «οι πρόεδροι αλλάζουν είτε μέσα από συνέδρια είτε ύστερα από εκλογές, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό». Υποστηρίζοντας ότι η διαμάχη μεταξύ «βενιζελικών» και «παπανδρεϊκών» δεν αφορά την κοινωνία, ζητά να εκλείψουν τα δύο «είδη» στελεχών στο εσωτερικό του κόμματος και τονίζει την ανάγκη κοινωνικού προσώπου που πρέπει να δείξει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να έχει πιθανότητες «επαναπατρισμού» κάποιων εκ των ορδών ψηφοφόρων που έχασε...

Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: