Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ «ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ»

  • Για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης
  • Παραμένουν πρόβλημα τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ  
  • Μπορεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης να προγραμματίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου και ως εκ τούτου να προγραμματίζονται, ήδη, οι πρώτες εκδηλώσεις παράλληλα με την προσπάθεια ...οργάνωσης του νέου σχήματος, το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα στο εσωτερικό μίας Παράταξης που δεν έχει ακόμα γεννηθεί, παραμένει και ακούει στο όνομα «εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ».
Eντός της εβδομάδας αναμένεται μία εκδήλωση με την υπογραφή της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και την συμμετοχή των κοινωνικών κινημάτων.
 

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η Υγεία και η Παιδεία, με βασικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Αθήνα, ενώ στο τέλος της άλλης εβδομάδας προγραμματίζεται εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, σχηματίζονται σταδιακά οι επιμέρους Νομαρχιακές Επιτροπές Συνεδρίου, ενώ, ήδη, περί τα 200-300 άτομα παρακολούθησαν την «αναζήτηση των προοπτικών της Κεντροαριστεράς και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» σε μία πρώτη εκδήλωση του χώρου χθες, στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα όμως, δεν λέει να κοπάσει η «αναταραχή» στο εσωτερικό του μεγαλύτερου εταίρου του σχήματος, του ΠΑΣΟΚ. Δεν πάνε ούτε τρεις μέρες από τότε, που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας, που θα εκφράσει τον ...Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, ενώ το ίδιο θέμα έχει τεθεί από σειρά στελεχών στο παρελθόν. 


Το βασικό πρόβλημα της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, εντοπίζεται στους «παπανδρεϊκούς», με το κόμμα τώρα να στέλνει σαφή μηνύματα προκειμένου να αποφασίσουν αν είναι «μαζί» του στην νέα πορεία που έχει χαράξει και δεν προτίθεται να αλλάξει, ή όχι...

Με μία τέτοια «προειδοποίηση» να συνιστά ενίοτε ...δίκοπο μαχαίρι για το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, την ανησυχία της δεν κρύβει η –εκ των κορυφαίνων ‘δελφίνων’ στο εσωτερικό του- Αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά. 


Στέλνοντας μήνυμα ενότητας μέσω σαββατιάτικης εφημερίδας, η υπουργός τονίζει ότι «τους προέδρους δεν τους ρίχνει κανείς, είναι εκλεγμένοι», τονίζοντας αντίθετα ότι «οι πρόεδροι αλλάζουν είτε μέσα από συνέδρια είτε ύστερα από εκλογές, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό». Υποστηρίζοντας ότι η διαμάχη μεταξύ «βενιζελικών» και «παπανδρεϊκών» δεν αφορά την κοινωνία, ζητά να εκλείψουν τα δύο «είδη» στελεχών στο εσωτερικό του κόμματος και τονίζει την ανάγκη κοινωνικού προσώπου που πρέπει να δείξει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να έχει πιθανότητες «επαναπατρισμού» κάποιων εκ των ορδών ψηφοφόρων που έχασε...

Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: