Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Μια αιχμηρή αναφορά με πολλούς αποδέκτες επιφύλαξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε, σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Γουμένισσα του Κιλκίς. «Θα τρίβουν τα μάτια τους αυτοί που νομίζουν ότι η Δημοκρατική Παράταξη, που την ονειρεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορεί να πεθάνει ή να χάσει τον ρόλο της»

είπε ο κ. Βενιζέλος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα γίνει ο τρίτος πόλος, που θα «σπάσει» τον μικρό διπολισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό τον λόγο απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής προς όλους, λέγοντας ότι θα τους περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες, τόνισε ότι «θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν το καλοκαίρι του 2016, αλλά εάν κάποιοι τολμήσουν να προκαλέσουν εκλογές τώρα, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τώρα τη μάχη αυτή».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «διαστρέφει» τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, επιδιώκοντας πρόωρες εκλογές και σημείωσε: «Δεν λέω ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό θα το δούμε στο τέλος. Λέω ότι είναι μεγάλη βλάβη των εθνικών συμφερόντων να μην εκλεγεί. Λέω ότι πρέπει να εκλεγεί. Αλλά εάν κάποιοι νομίζουν ότι προκαλώντας πρόωρες εκλογές και διαστρέφοντας τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, θα κερδίσουν, κάνουν λάθος. Κάθε βουλευτής θα ψηφίσει φανερά. Θα ψηφίσει ενώπιον του ελληνικού λαού με την τηλεόραση να μεταδίδει την ψήφο του και καλούμε όλους τους βουλευτές και όλα τα κόμματα να ψηφίσουν υπεύθυνα και κατά συνείδηση. Ο καθένας θα πιστωθεί και θα χρεωθεί αναλόγως».

Για τα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επιλέγουν την επιστροφή στις πλέον παλαιοκομματικές αντιλήψεις της μεταπολίτευσης. Αφησε αιχμές και για το «Ποτάμι» λέγοντας πως ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά με απόψεις που λένε «όχι» στα παλιά κόμματα ή «έξυπνες ατάκες» από ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμαστεί στη διαχείριση των προβλημάτων.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν είναι εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας μόνο με τη ΝΔ, και δεν αποκλείει από τη συνεργασία δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν την εθνική σταθερότητα.

Σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ούτε για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε με τον Ανδρέα Παπανδρέου κιαι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι την 1ηυ Ιανουαρίου του 2015 η Ελλάδα θα είναι εκτός Μνημονίου, σε ένα νέο ευρωπαϊκό καθεστώς με γραμμή πίστωσης και θα έχει μια αξιοπρεπή σχέση με το ΔΝΤ, χωρίς ταπεινωτικές, προσβλητικές και εσφαλμένες επεμβάσεις. Επίσης, το χρέος θα μειωθεί «χωρίς να ανοίξουμε μέτωπα με τα Κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών και χωρίς να κρεμαστούμε και πάλι στα μανταλάκια».


Το ανάρτησα από http://www.action24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: