Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ

Χαιρετισμός Βασιλικής Σουλαδάκη σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ.

Κύριες και κύριοι, 


Καλησπέρα σας,


Σήμερα έχω την τιμή να βρίσκομαι κοντά σας ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ.

Ενός πραγματικού αγωνιστή, αγέρωχου , που πάλεψε για την ελευθερία, του δικού του λαού και πάντα θα θυμάμαι τις κοινές προσπάθειες της Ελλάδας και με τον κ. Κάρολο Παπούλια και τον Ανδρέα Παπανδρέου σε αυτόν τον αγώνα.Αναφορικά με τις σχέσεις Παλαιστίνης και Ελλάδας είναι γνωστή η ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιασέρ Αραφάτ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα γεγονός-καμπή για την ίδια τη ζωή του Γιάσερ Αραφάτ, όταν τον Δεκέμβριο του 1983 μεταφέρθηκε από την Τρίπολη του Λιβάνου σε Αλγέρι και Τύνιδα με τρία ελληνικά πλοία.

Μέσα στο στόμα του λύκου η Ελλάδα έστειλε τα πλοία παρά τις περί του αντιθέτου απειλητικές προειδοποιήσεις από Ισραήλ και ΗΠΑ.

Ο Ανδρέας ήταν ανένδοτος. Πίστευε ότι η συμβολή του Αραφάτ στην εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό ήταν sine qua non.

Οι μετέπειτα εξελίξεις τον επαλήθευσαν

‘Ετσι λοιπόν κάτι που παραμένει σταθερό είναι η πολύτιμη φιλία μας, η αξία μιας μακρόχρονης φιλίας που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Παλαιστινιακό και τον Ελληνικό λαό, μεταξύ της Φατάχ και του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των δύο ιστορικών ηγετών μας, του Γιάσερ Αραφάτ και του Ανδρέα Παπανδρέου, σε πολύ δύσκολους καιρούς, σε μια εποχή όπου μόνο πολύ λίγες προοδευτικές φωνές τολμούσαν ακόμη και να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην καταπίεση, και να υπερασπιστούν την επιθυμία σας για ελευθερία και για την προοπτική ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους με πλήρη εθνική κυριαρχία.

Το Παλαιστινιακό ζήτημα συμβολίζει σήμερα τις σχέσεις μεταξύ της διεθνούς κοινότητας, της Δύσης και του Αραβικού και του Μουσουλμανικού κόσμου. Εάν δεν έχουμε λύση, αυτό δεν θα σημαίνει μόνο τη συνέχιση του μαρτυρίου για αυτή την περιοχή και το λαό της. Θα σημαίνει, επίσης, μια βαθιά αίσθηση αδικίας στον κόσμο, η οποία γίνεται συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης, χρησιμοποιείται για να υποθάλψει τον φονταμενταλισμό, τον απολυταρχισμό και τη βία σε όλο τον πλανήτη.

Αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη είναι στην κυριολεξία μια ανθρωπιστική καταστροφή. Μια επίθεση χωρίς έλεος. Εικόνες φρίκης, που βλέπουμε όλοι στο διαδίκτυο ή στις οθόνες των τηλεοράσεων μας.

Δεν είναι δυνατόν ο πολιτισμένος κόσμος, όλοι εμείς που πιστεύουμε στον ανθρωπισμό και στη δημοκρατία, στην ειρήνη και στην ελευθερία, να ανεχόμαστε να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στην Παλαιστίνη δεκάδες παιδιά.

Είναι καιρός να δείξει ο κόσμος ότι, δεν κυβερνούν πλέον τα όπλα, αλλά ότι είναι η δικαιοσύνη που κυβερνά αυτόν τον πλανήτη, ότι η δικαιοσύνη κυβερνά τη Μέση Ανατολή.

Σε αυτή την προσπάθεια ωστόσο, πρέπει να υπάρχει ενότητα στους Παλαιστινίους.

Η ικανότητα του Παλαιστινιακού λαού να μιλά με μια ενωμένη φωνή, η οποία μπορεί να επιτύχει ένα βιώσιμο και ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος αποτελεί βασική προϋπόθεση.

Στον αγώνα σας, στη μάχη που δίνετε για ειρήνη και ελευθερία, γνωρίζετε ότι ήμασταν μαζί σας στο παρελθόν, όπως είμαστε μαζί σας και σήμερα και θα είμαστε μαζί σας αλληλέγγυοι αύριο και για όσο χρειαστεί, για να υλοποιήσετε αυτό το κοινό όραμα της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Ελπίζω, όμως, ότι αυτό θα γίνει σύντομα και ότι θα επισκεφτούμε την περιοχή και θα συναντηθούμε ξανά μαζί σας σε ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο, ειρηνικό, δημοκρατικό και βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: