Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΈΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΌΧΙ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»«Το να μην οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές πρέπει να είναι η μεγάλη κόκκινη γραμμή για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, καθώς αυτό θα αποβεί εξαιρετικά επιζήμιο για τους πολίτες και τη χώρα.

Ο λόγος είναι απλός. Δεν υπάρχει εναλλακτική στρατηγική από αυτή που διαμόρφωσε μέσα στην κρίση το ΠΑΣΟΚ με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.


Γι΄ αυτό το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία να κάνει ξεκάθαρο και σαφές προς κάθε κατεύθυνση και προς όλους ότι εκείνο που χρειαζόμαστε αυτές τις ώρες είναι ενότητα. Μόνον έτσι θα στείλουμε προς τα έξω μήνυμα σταθερότητας, αλλά και θα πείσουμε πως είμαστε σε θέση να βγούμε απ΄ το μνημόνιο ομαλά και με ασφάλεια».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ρωτήθηκε για τις κόκκινες γραμμές που βάζει το ΠΑΣΟΚ στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόϊκα και ξεκαθάρισε αφ΄ ενός πως δεν συζητιέται το θέμα των 100 δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό έχει ήδη ψηφιστεί απ΄ το ελληνικό κοινοβούλιο και το ελληνικό κοινοβούλιο αποφασίζει για τη χώρα και όχι η τρόϊκα», και αφετέρου πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο βέτο που θέτει για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων.

«Τα τελευταία χρόνια και επειδή η χώρα έπρεπε να σταθεί όρθια, άλλαξαν πολλά επί το χείριστο σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Γι΄ αυτό αποκλείουμε κάθε συζήτηση για πλήρη απελευθέρωση τους, καθώς εκείνο που πρέπει πλέον να γίνει είναι διορθωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση», υπογράμμισε ο Υπουργός και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να συζητήσει, για παράδειγμα, το συνδικαλιστικό Νόμο αλλά σε ένα καθεστώς ηρεμίας και νηφαλιότητας και όχι εν μέσω φωνών και αντιδικιών που δεν οδηγούν πουθενά. Συζήτηση ναι αλλά με πολιτικούς και όχι επικοινωνιακούς όρους.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επισημαίνοντας πως η τρόϊκα πρέπει να δείξει, επιτέλους, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο θέμα της είσπραξης των εσόδων, αναφέρθηκε σ΄ ένα παράδειγμα που αφορά το ασφαλιστικό και στη νομοθετική πρωτοβουλία του 2012 του τότε Υπουργού κ. Κουτρουμάνη, χάρη στην οποία τα έσοδα του ΙΚΑ υπερέβησαν κατά 1,2 δις τον προϋπολογισμό του και τόνισε «γνωρίζουμε πολύ καλύτερα απ΄ αυτούς την ελληνική κοινωνία και την πραγματική της οικονομία και πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν πως μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Εξάλλου, οι ίδιοι έπεσαν πολλές φορές έξω σε προβλέψεις και εκτιμήσεις τους που μας στοίχισαν αρκετά».

Ο κ. Κουκουλόπουλος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία με την τρόϊκα, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν προς το παρόν, και επικαλούμενος την ανάγκη να επιδείξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου την απαραίτητη ωριμότητα και το πνεύμα ενότητας που απαιτούν οι καιροί και οι ανάγκες της χώρας, αναφέρθηκε στο κόστος των διπλών εκλογών του 2012. «Τότε συρθήκαμε σε εκλογές εξ αιτίας της επιμονής της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και της ΔΗΜ.ΑΡ. », σημείωσε, «ενώ το Φλεβάρη του 2012 είχε συμφωνηθεί με την τρόϊκα η δημιουργία του ¨μαξιλαριού¨ των 11 δις ευρώ. Ένα ¨μαξιλάρι¨ που χάθηκε εξ αιτίας των εκλογών και του κενού που δημιουργήθηκε, καθώς η τρόϊκα το Νοέμβρη του 2012 μας υποχρέωσε αυτό ακριβώς το ποσό να το χρησιμοποιήσουμε για να αγοράσουμε ομόλογα που έληγαν το 2040.

Αυτό το κενό είναι που μας ταλαιπωρεί και σήμερα και γι΄ αυτό γίνεται όλη η σκληρή διαπραγμάτευση, επειδή πολύ απλά κάποιοι τότε δεν εκτίμησαν σωστά τις θυσίες των πολιτών και με τις πρόωρες εκλογές ένα χρέος που το Φλεβάρη χαρακτηριζόταν απ΄ όλους, τρόϊκα και διεθνείς οίκους, ως βιώσιμο, είχε καταστεί μέσα σε 8 μήνες προβληματικό.

Γι΄ αυτό εμείς στο ΠΑΣΟΚ, που δίνουμε απ΄ την πρώτη μέρα καθημερινά τη μάχη για να σταθεί όρθια η χώρα, τους καλούμε όλους να σταθούν, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων, όπως ακριβώς σταθήκαμε εμείς παρά τις απώλειες που υποστήκαμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια: