Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΕΙ ΣΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Επιστροφή στο χωριό - Γαρδίκι

 

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 15:00, η Ευτυχία Φράγκου μάς ξεναγεί στο Γαρδίκι Τρικάλων, ιστορικό βλαχοχώρι της περιοχής του Ασπροποτάμου, κτισμένο στην αγκαλιά του βουνού Κακαρδίτσα, σε υψόμετρο 1140μ.


Μέσα από εκπληκτικές εικόνες θα απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο, με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία. Η Ευτυχία συναντάει στην πλατεία του χωριού ζεστούς, φιλόξενους κατοίκους, κουβεντιάζει μαζί τους και όλοι μαζί, μια παρέα, παρακολουθούν λεβέντικους τοπικούς χορούς υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Άνθρωποι νέοι, που άφησαν τις μεγαλουπόλεις, «πήραν τα βουνά…», έστησαν κτηνοτροφικές μονάδες και διάφορες άλλες επιχειρήσεις ενώ παράλληλα οργανώνουν δραστηριότητες στη φύση και συμμετέχουν στα τοπικά δρώμενα.

Ακόμη, ο πατήρ Αθανάσιος μας μιλάει για τους αρχαίους ναούς και μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω, τότε που στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής λειτούργησε ένα κρυφό σχολειό, με πολλά μυστικά περάσματα και χώρους. Οι λαογράφοι του Γαρδικίου δίνουν κι αυτοί με τη σειρά τους το στίγμα της περιοχής, μέσα από τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το ιχθυοτροφείο πέστροφας όπου ζει το πιο καθαρό «ψάρι του βουνού», μιας και το νερό κυλάει από υψόμετρο 2.000 μέτρων. Στο προστατευόμενο από το ΑΠΘ ελατοδάσος της περιοχής παρακολουθούμε όλη τη διαδικασία κοπής-μεταφοράς ξύλων από επαγγελματίες υλοτόμους, ενώ η κα Βάσω μάς γλυκαίνει με μια υπέροχη συνταγή «γλυκό σύκο», στην πλατεία της Δέσης με τον 1000 περίπου ετών γεροπλάτανο, όπου ηλικιωμένες γυναίκες του χωριού αφηγούνται παλιές ιστορίες.

Στην Αθαμανία συναντάμε την κα Φρειδερίκη, γνήσια γυναίκα του χωριού, που με το ζεστό της χαμόγελο παρουσιάζει μια πεντανόστιμη στριφτόπιτα με αγνά υλικά. Τέλος, γευόμαστε τοπικά παραδοσιακά εδέσματα από Γαρδικιώτισσες νοικοκυρές και ανακαλύπτουμε το μυστικό για μερικές από αυτές.


Το ανάρτησα από http://www.alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: