Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ: "ΑΧΝΟΦΕΓΓΕΙ" Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ


Στις 22/11/2014, ο Υπουργός κ. Τασούλας έκανε την εξής ουσιαστική λακωνική δήλωση :

"...Αχνές πρώτες ενδείξεις στα επιστύλια τα οποία βρέθηκαν στον χώρο όπου ήταν το μωσαϊκό...Αυτές οι πρώτες αχνές ενδείξεις εμφανίζουν χρωματισμούς και αχνές απεικονίσεις προσώπων...." (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΣΟΥΛΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ)

Αφορά τα επιστύλια εκείνα για τα οποία είχαμε προβλέψει την16η Νοεμβρίου στην ανάρτηση ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ-ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ "ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ" ΣΤΙΣ 29 Νοεμβρίου; ότι :


"Φαίνεται δηλαδή ότι επί του επιστυλίου υπάρχει ολόκληρη ζωγραφική παράσταση, που προοιονίζει ότι τα ζωγραφιστά επιστύλια που "φυγαδεύτηκαν" στο Μουσείο της Αμφίπολης για (δήθεν ;) συντήρηση ίσως να περιέχουν καθοριστικές παραστάσεις που ίσως παραπέμπουν στον νεκρό."

Πρόβλεψη που επιβεβαίωσε πανηγυρικά σήμερα ο κ.Τασούλας!

Η ύπαρξη ζωγραφικής παράστασης με ανθρώπινες παραστάσεις σε αυτά τα επιστύλια είναι πολύ σημαντική γιατί όπως έχουμε τονίσει πολλάκις ο δεύτερος θάλαμος είναι αφιερωμένος τρόπον τινά στον νεκρό και με τηνσημειολογία και την συμβολική του τον σκιαγραφεί (βλέπε : ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ - ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ; και Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" ).

Άρα οι ανθρώπινες παραστάσεις που απεικονίζονται αχνά πολύ πιθανόν να προδίδουν και την ταυτότητα του νεκρού.

Δεν είναι όμως αυτό μόνον το σημαντικό.

Ήδη ο κ.Τασούλας στις 13 Νοεμβρίου μας αποκαλύπτει ότι ήδη έχει δει τα ζωγραφιστά επιστύλια με τις απεικονίσεις προσώπων (όπως μας απεκάλυψε σήμερα) και μάλιστα τα χαρακτηρίζει "υπέροχα". Άρα για να τα χαρακτηριζει υπέροχασημαίνει ότι οι παραστάσεις επάνω τους είναι πολύ ευδιάκριτες.

Άρα, φαίνεται ότι τα επιστύλια δεν είναι πλέον αχνά ζωφραφισμένα αλλά πολύ ευδιάκριτα και μάλιστα από αρκετό καιρό πριν, το ότι δε αποφεύγουν να το παραδεχθούν και να μας τα δείξουν πολύ πιθανόν επιτείνει την βεβαιότητα ότι οι παραστάσεις είναι καθοριστικές για την λύση του μυστηρίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει :
«Δεν είχαμε λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε το ψηφιδωτό, δεν είχαμε λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τις Καρυάτιδες, δεν υπήρχε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τα υπέροχα ζωγραφισμένα επιστύλια. Τηρήσαμε την παρακολούθηση της σκαπάνης, ακολουθούμε τη σκαπάνη και μετέχουμε και στη γοητεία του απροσδόκητου» (Πότε θα «μιλήσει» ο νεκρός της Αμφίπολης; )

Μιλά για τα ζωγραφισμένα επιστύλια που βρέθηκαν στηνείσοδο των Σφιγγών ; Σίγουρα όχι μιας και αυτά ήταν ορατάαμέσως με την έναρξη της ανασκαφής. Σίγουρα μιλά για αυτά που βρέθηκαν μέσα στο ταφικό μνημείο και τα οποία είναι αυτά που "φυγαδεύτηκαν" στο Μουσείο της Αμφίπολης χωρίς ποτέ να δούμε ούτε μια φωτογραφία τους.

Έτσι λοιπόν αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίασητης 29ης Νοεμβρίου από την κα Περιστέρη η οποία προβλέπουμε ότι θα είναι πολύ σημαντική.

Άλλωστε όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ http://www.yppo.gr:

"Αυτή είναι η φάση που τελειώνει, για την οποία θα ενημερωθούμε με τον πλέον επίσημο τρόπο από την κυρία Περιστέρη στην Αθήνα σε μια εβδομάδα" .

Εν αναμονή λοιπόν...


Το ανάρτησα από http://empedotimos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: