Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

«Έχουμε πόλεμο στα νερά της Κύπρου» είπε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ, απαντώντας τόσο στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ Σελίμ Γενέλ, όσο και στον Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κριστόφ Φιλορί.
 

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Βρυξέλλες: Δεν προχωρούν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, εάν η Τουρκία δεν σεβαστεί και δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία είπε σήμερα, ενώπιον της προπαρασκευαστικής συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ η Ελένη Θεοχάρους.
 

Ο Τούρκος πρέσβης ισχυρίστηκε ότι η έκδοση ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ δεν βοηθά την κατάσταση, διότι κατηγορεί τη μία πλευρά, και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αντιδράσει.

Από την πλευρά του ο Κ. Φιλορί συμφώνησε με τον Σ. Γενέλ ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί η τελωνειακή ένωση Τουρκίας – ΕΕ καθώς και οι σχέσεις των δυο πλευρών για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Σημαντικό ζήτημα, τόνισαν και οι δυο, είναι το θέμα για τη Συμφωνίας Επανεισδοχής και για την παραχώρηση βίζας στους Τούρκους πολίτες. 

Η Ελένη Θεοχάρους, απαντώντας στα όσα ελέχθησαν, είπε ότι στα νερά της Κύπρου υπάρχει πόλεμος λόγω της δράσης του τουρκικού στόλου και ότι τίποτε από όλα αυτά που αναφέρθηκαν δεν μπορούν να γίνουν, ενόσω υπάρχει κατοχή κι ενόσω η Τουρκία προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ. «Και η Ρωσία είναι εξίσου σημαντική χώρα για την ΕΕ, περισσότερο σημαντική από την Τουρκία και στο εμπόριο και στην ενέργεια, αλλά της επιβλήθηκαν κυρώσεις» είπε. «Πόσω μάλλον που ανάλογα μέτρα θα έπρεπε να επιβληθούν στην Τουρκία, η οποία κατέχει κράτος μέλος της ΕΕ». 

Η Ελ. Θεοχάρους επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας - ΕΕ, όταν η Άγκυρα επιβάλλει εμπάργκο σε πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και σε εμπορικές συναλλαγές και δεν εφαρμόζει το πρόσθετο πρωτόκολλο, όπως και το πρωτόκολλο 10, για την ένταξη και την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Δεν είναι δυνατό», τόνισε, «να θέλει η Άγκυρα την απελευθέρωση της βίζας από τη μια και από την άλλη, να αποκαλεί τους Κύπριους πολίτες, ως μέλη κάποιας φυλής που δεν αναγνωρίζει, υποχρεώνοντάς τους, εάν θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία να αποποιηθούν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ουσία του Ευρωπαίου πολίτη». 

Το ανάρτησα από http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: