Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:« Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΈΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

Με άρθρο του στην εφημερίδα "Κεφάλαιο", ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η εκλογή Προέδρου σε πυροκροτητή αστάθειας.
Αποφασισμένος να χτυπήσει τη γραφειοκρατία και τις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα, αλλά και να προωθήσει μέτρα φορολογικής ανακούφισης, όπως η επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ, η σταδιακή μείωση στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, η μείωση του φόρου επιχειρηματικών κερδών αλλά και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.


Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο πρωθυπουργός τονίζει ότι προετοιμάζεται ήδη η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια, και προαναγγέλλει «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στο διάστημα που ακολουθεί, στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και μεγάλες επενδύσεις «που έχουν αρχίσει ήδη να ωριμάζουν, σε κρίσιμους τομείς υψίστης προτεραιότητας. Και ιδιαίτερα για την αξιοποίηση των μεγάλων στρατηγικής σημασίας υποδομών: λιμάνια, αεροδρόμια και μαρίνες».

Το πλήρες άρθρο του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» έχει ως εξής:

«Με δύσκολες αποφάσεις και βαριές θυσίες από όλους τους Έλληνες, η Πατρίδα μας αρχίζει πια να στέκεται στα πόδια της. Βρισκόμαστε τώρα στην πιο ευαίσθητη στιγμή, στην πιο κρίσιμη καμπή της εθνικής προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.

Το πιο σημαντικό: Με σίγουρα βήματα αφήνουμε πίσω το χτες και ανοίγουμε νέα σελίδα προοπτικής και ελπίδας. Για όλους...

Βάζουμε γερά θεμέλια για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Θεμελιώνουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια.

Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, που θα παράγει εισόδημα και πλούτο, δεν θα συσσωρεύει χρέη. Θα κερδίζει νέες αγορές, δεν θα εισάγει μόνο. Και θα προοδεύει, δεν θα τρώει τις σάρκες της, ούτε θα υπονομεύει το μέλλον των παιδιών της.

Η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο ακόμα και σε αυτήν τη βαθιά κρίση καταφέρνει να δημιουργεί και να ξεχωρίζει. Νέα παιδιά με γνώσεις, ταλέντο και διάθεση για δουλειά στρέφονται στις νεοφυείς επιχειρήσεις και προσφέρουν «ανάσες» καινοτομίας.

Παραμερίζουμε τη γραφειοκρατία και δημιουργούμε φιλικό περιβάλλον για τις νέες ιδέες, τις νέες επιχειρήσεις, τις νέες θέσεις δουλειάς. Η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια είναι το κατώφλι προοπτικής και ο φάρος ελπίδας για τη νέα γενιά, τη νέα επιχειρηματικότητα, τη νέα Ελλάδα.

Μετά από 24 τρίμηνα ύφεσης, η ανάπτυξη έχει αρχίσει, η ανεργία μειώνεται και η οικονομία γύρισε προς τα πάνω. Τα ελλείμματα έγιναν ήδη πρωτογενές πλεόνασμα, το δημοσιονομικό έλλειμμα μηδενίστηκε, το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών μηδενίστηκε κι αυτό και οι φοροελαφρύνσεις άρχισαν...

Προχωράμε σε αποφάσεις ανακούφισης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις: Μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, μείωση στο φόρο αλληλεγγύης, παράταση στο μειωμένο ΦΠΑ για τα είδη εστίασης...

Όπως υποσχεθήκαμε, οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία αυξήθηκαν στις 72 με 100, με παράλληλη δραστική μείωση των προστίμων, των προσαυξήσεων και των επιτοκίων...

Σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και μια πρωτοποριακή και άκρως ανακουφιστική ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» επιχειρήσεων και επαγγελματιών, με πλήρη διαφύλαξη της ασφάλειας του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων.

Και πολύ μεγάλη σημασία έχει σήμερα η τελευταία εξαιρετικά θετική αξιολόγηση των τραπεζών, που ανοίγει τον δρόμο για περισσότερη ρευστότητα στην αγορά.

Στόχος και δέσμευσή μας είναι: Να επεκταθεί η μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους. Να υπάρξει σταδιακή μείωση στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, ώστε ο μέγιστος συντελεστής να περιοριστεί στο 32% από το 42% σήμερα. Να υπάρξει μείωση του φόρου επιχειρηματικών κερδών στο 15% από 25% σήμερα. Αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ...

Η ανάγκη να ξεπεραστεί η κρίση το ταχύτερο δυνατό έφερε θυσίες σε όλους. Τα πλεονάσματα που δημιουργήσαμε και η ανάπτυξη που άρχισε φέρουν φορολογικές μειώσεις, μέτρα ανακούφισης, σταδιακή αποκατάσταση αδικιών και ευκαιρίες για όλους. Αυτή είναι η πολιτική φιλοσοφία μας και σ’ αυτά επενδύουμε για την επόμενη μέρα.

Προετοιμάζουμε, ήδη, με σίγουρα βήματα την έξοδό μας από τα Μνημόνια. Καταρτίζουμε ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων για τη μετά-Μνημόνιο εποχή. Όπως συνέβη με όλες τις χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια. Και όπως συμβαίνει με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τολμούν μεταρρυθμίσεις ανταγωνιστικότητας και προοπτικής.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν:

Και στο χτύπημα της γραφειοκρατίας, ώστε να απελευθερωθεί η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

Και στο χτύπημα της φοροδιαφυγής, ώστε να υπάρξει πραγματική μείωση των φορολογικών βαρών σε όλους.

Και στο χτύπημα όλων των στρεβλώσεων που ταλαιπωρούν χρόνια την οικονομία μας. Που άρχισαν ήδη να υποχωρούν, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να εξαλειφθούν. Θα τις εξαλείψουμε όλες το ταχύτερο δυνατό.

Στο διάστημα που ακολουθεί έρχονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Έρχονται μεγάλες επενδύσεις, που έχουν αρχίσει ήδη να ωριμάζουν, σε κρίσιμους τομείς υψίστης προτεραιότητας. Και ιδιαίτερα για την αξιοποίηση των μεγάλων στρατηγικής σημασίας υποδομών: λιμάνια, αεροδρόμια και μαρίνες. Έρχεται και το ξεκίνημα της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Μας απομένουν ελάχιστα αλλά κρίσιμα βήματα για να αλλάξουμε το σκηνικό στην οικονομία και να ανοίξουμε νέες προοπτικές για όλους τους Έλληνες.

Σε αυτό το μεταίχμιο οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες. Δεν θα αφήσουμε την αβεβαιότητα, που κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν, να εκτροχιάσει την τελευταία στιγμή την πορεία ανάταξης της χώρας. Δεν θα αφήσουμε την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια που μπορεί να τινάξει τις θυσίες μας στον αέρα, την ώρα που ανοίγουμε νέα σελίδα για τον τόπο.

Ας βάλουμε όλοι, πάνω από όλα, το συλλογικό καλό και το εθνικό συμφέρον».


Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: