Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

 Από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, KKE και ΔΗΜΑΡ
Να ληφθούν μέτρα και να τιμωρηθούν οι δράστες, ζητούν με τις ανακοινώσεις τους τα κόμματα. Δηλώσεις Β. Κικίλια και Ευ. Βενιζέλου.
 
Η ΝΔ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα από ακραία νεοναζιστικά στοιχεία», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου και τονίζει:
«Η άνανδρη πράξη τους αποτελεί ύβρη στη μνήμη των εξήντα χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες».

Τον «βαθύτατο αποτροπιασμό» του εξέφρασε, σε δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «βάρβαρη πράξη» που «προσβάλλει βάναυσα την ιστορία όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού», που σέβεται και τιμά τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει: "Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος προσβάλλει την ελληνική κοινωνία και τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Πρέπει να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι στην αναβίωση του αντισημιτισμού και του φασισμού που αποτελούν κίνδυνο για όλη την Ευρώπη".

Τη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος, στο οποίο «για δεύτερη φορά το 2014 νεοναζιστές άφησαν τα μαύρα σημάδια τους» καταδικάζει και η ΔΗΜΑΡ. «Η πολιτεία να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους ενέργειες, που δηλητηριάζουν την κοινωνία με αντισημιτισμό και ρατσισμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ "καταγγέλλει τη βεβήλωση, από ναζιστική οργάνωση, του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, μνημείο αφιερωμένο στους 60.000 Έλληνες εβραϊκής καταγωγής, που βρήκαν τραγικό θάνατο στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε όσους κατάφεραν να επιβιώσουν. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να ανακόψουν την ανάγκη η νεολαία να μάθει την αλήθεια για τα εγκλήματα του ναζισμού και ο λαός να δυναμώσει την πάλη του για την απομόνωση του ναζισμού".

Με αφορμή τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Θέλω να καταδικάσω αυτή την αποτρόπαια πράξη και να τονίσω, ότι η Πολιτεία δεν θα δείξει καμία ανοχή σε αυτούς που προσβάλουν την μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.»


Το ανάρτησα από http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: