Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΉΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠ΄ΈΞΩ

Η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης συνεδρίασε. Και τώρα τι;

Η ίδια η συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου είναι πιθανότατα ενδεικτική της πορείας που θα ακολουθήσει ως το Συνέδριο, ίσως δε και μετά από αυτό…


Επρόκειτο κατά γενική ομολογία για την «πιο νεκρή» συνεδρίαση οργάνου στον χώρο. Και μπορεί οι εποχές των …νταουλιών και των ζουρνάδων να έχουν περάσει ανεπιστεπτί για το ΠΑΣΟΚ, όμως ακόμα και τα τελευταία χρόνια, οι συνεδριάσεις του έσφιζαν από ζωή. Οι διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, οι ανοιχτές προκλήσεις, οι διαφορετικές στρατηγικές, ακόμα ακόμα οι δημόσιοι καβγάδες και τα συνωμοτικά ‘πηγαδάκια’ που παρήγαγαν στην πραγματικότητα τις ειδήσεις, αντικαταστάθηκαν από μία φλατ κατάσταση, που δεν οφείλεται καν στην μιζέρια των δημοσκοπικών ποσοστών της πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης.


Ως να έχουν παραδοθεί στο …πεπρωμένο τους, οι 200-300 παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση της ΕΟΕΣ (τις …ώρες που μιλούσαν τα κορυφαία στελέχη, γιατί διαφορετικά στην αίθουσα της Αθηναΐδας υπήρχαν κάποιες δεκάδες άνθρωποι) δεν εξέφρασαν καν διαφορετική άποψη. Ακόμα και οι γνωστοί ‘διαφωνούντες’, προτίμησαν είτε να εμφανιστούν για λίγο και μετά να φύγουν …ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, είτε επέλεξαν να μην πάρουν τον λόγο.

Στα ελάχιστα «πηγαδάκια» που σχηματίζονταν κυρίως εκεί που μπορούσε κανείς να …καπνίσει, το αντικείμενο της συζήτησης μπορούσε να είναι οτιδήποτε εκτός από την πορεία της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Ακόμα και οι άνθρωποι που έβγαζαν μία αγωνία για το μέλλον, μάλλον στο …ΠΑΣΟΚ αναφέρονταν. Στο ΠΑΣΟΚ, που βρισκόταν μόνο ως σύμβολο στο φόντο πίσω από τους ομιλητές, δίπλα στο σύμβολο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και της Ελιάς, που πιθανότατα φτιάχτηκε για να έχει ένα …σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ στη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.


Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: