Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΉΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠ΄ΈΞΩ

Η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης συνεδρίασε. Και τώρα τι;

Η ίδια η συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου είναι πιθανότατα ενδεικτική της πορείας που θα ακολουθήσει ως το Συνέδριο, ίσως δε και μετά από αυτό…


Επρόκειτο κατά γενική ομολογία για την «πιο νεκρή» συνεδρίαση οργάνου στον χώρο. Και μπορεί οι εποχές των …νταουλιών και των ζουρνάδων να έχουν περάσει ανεπιστεπτί για το ΠΑΣΟΚ, όμως ακόμα και τα τελευταία χρόνια, οι συνεδριάσεις του έσφιζαν από ζωή. Οι διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, οι ανοιχτές προκλήσεις, οι διαφορετικές στρατηγικές, ακόμα ακόμα οι δημόσιοι καβγάδες και τα συνωμοτικά ‘πηγαδάκια’ που παρήγαγαν στην πραγματικότητα τις ειδήσεις, αντικαταστάθηκαν από μία φλατ κατάσταση, που δεν οφείλεται καν στην μιζέρια των δημοσκοπικών ποσοστών της πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης.


Ως να έχουν παραδοθεί στο …πεπρωμένο τους, οι 200-300 παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση της ΕΟΕΣ (τις …ώρες που μιλούσαν τα κορυφαία στελέχη, γιατί διαφορετικά στην αίθουσα της Αθηναΐδας υπήρχαν κάποιες δεκάδες άνθρωποι) δεν εξέφρασαν καν διαφορετική άποψη. Ακόμα και οι γνωστοί ‘διαφωνούντες’, προτίμησαν είτε να εμφανιστούν για λίγο και μετά να φύγουν …ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, είτε επέλεξαν να μην πάρουν τον λόγο.

Στα ελάχιστα «πηγαδάκια» που σχηματίζονταν κυρίως εκεί που μπορούσε κανείς να …καπνίσει, το αντικείμενο της συζήτησης μπορούσε να είναι οτιδήποτε εκτός από την πορεία της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Ακόμα και οι άνθρωποι που έβγαζαν μία αγωνία για το μέλλον, μάλλον στο …ΠΑΣΟΚ αναφέρονταν. Στο ΠΑΣΟΚ, που βρισκόταν μόνο ως σύμβολο στο φόντο πίσω από τους ομιλητές, δίπλα στο σύμβολο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και της Ελιάς, που πιθανότατα φτιάχτηκε για να έχει ένα …σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ στη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.


Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: