Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

ΖΗΤΗΣΕ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μετρούν στις δημοσκοπήσεις την κοινή γνώμη για την δημιουργία κόμματος υπό τον Γ. Παπανδρέου. Τα επόμενα βήματα των παπανδρεϊκών


του Νίκου Τσίτσα

Κορυφώνεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση του Γ. Παπανδρέου να γίνει πρώτα συνέδριο με ανοιχτό μητρώο και την άρνηση του Ευ. Βενιζέλου. Τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συναντήσεις στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τον πρώην Πρωθυπουργό και να μην θέσουν υποψηφιότητα με την Δημοκρατική Παράταξη που δημιουργεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενες κινήσεις. Στην γραμμή στήριξης του Γ. Παπανδρέου… «παρατάχθηκαν» από τις
πρώτες ημέρες οι κ.κ. Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Γ. Πεταλωτής, Μ. Καρχιμάκης, ο Γ. Ραγκούσης και αναμένεται να τοποθετηθούν σύντομα υπερ του πρώην Πρωθυπουργού οι κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδης κ.α.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συναντήσεις στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι οι οργανώσεις και οι ΝΕ στην πλειοψηφία τους ζητούσαν από καιρό την διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, η ηγεσίατου κόμματος θα επιμείνει στηνμη διοργάνωση του και στην επιμονή για την δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης. ¨Ένας από τους λόγους που συμβάλλουν στο να μην γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ακόμα και εάν συλλεγούν υπογραφές είναι η δραματική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και η απουσία μητρώων που κάνει διαβλητή κάθε διαδικασία εκλογής συνέδρων, εάν δεν αποφασιστεί να ανοίξουν οι πόρτες σε όλα τα πρώην μέλη αλλά και τα στελέχη που θα επιθυμούν να συμμετέχουν. Μία τέτοια κίνηση όμως θα αμφισβητούσε ευθέως την ηγεσία του Ευ. Βενιζέλου με αποτέλεσμα να μην δεχτεί την πρόταση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα στελέχη που υποστηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου θα ζητούν επίμονα το προσεχές διάστημα την διοργάνωση συνεδρίου ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την απόφασή του να μην κατέλθει υποψήφιος της Δημοκρατικής Παράταξης εάν δεν γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚκαι αναμένεται να τον ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές του, προκαλώντας έτσι σοβαρό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ που δυσκολεύεται και σήμερα να συγκροτήσει ψηφοδέλτια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα στελέχη που υποστηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου θα ζητούν επίμονα το προσεχές διάστημα την διοργάνωση συνεδρίου ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα όμως – σύμφωνα με πληροφορίες- από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου έχει ζητηθεί από εταιρείες δημοσκοπήσεων να μετρήσουν τις απόψεις της κοινής γνώμης για μια ενδεχόμενη πρωτοβουλία Παπανδρέου να δημιουργήσει κόμμα. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε μία ενδεχόμενη μελλοντική απόφαση να δημιουργηθεί κόμμα υπό τον Γ. Παπανδρέου όπου θα διεκδικήσει την είσοδο του στην βουλή σε ενδεχόμενες έκτακτες βουλευτικές εκλογές. Το νέο κόμμα θα αποτελέσει χώρο υποδοχής των διαφωνούντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία και θα μπορούσε να αποτελέσει όχημα για τον ΓΑΠ να μπει στο κοινοβούλιο και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και στην περίπτωση που θα λάβει μικρό ποσοστό. 


Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: