Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΧΩΡΑ ΕΊΝΑΙ ΌΡΘΙΑ ΓΙΑΤΙ ΆΝΤΕΞΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΌΛΟΙ

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλου στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και το δημοσιογράφο Φίλιππο Δεργιαδέ.

-Κύριε υπουργέ το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση υποστηρίζετε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο. Όμως ο κόσμος φαίνεται να μη πείθεται ότι θα αλλάξει η κατάσταση και αυτό δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές δεν θα ήταν μία λύση ακόμα και για την διαπραγμάτευση;

Οι πολίτες βιώνουν μια κατάσταση όχι απλά δύσκολη αλλά πρωτοφανή και δικαιολογημένα είναι δύσπιστοι. Την ίδια στιγμή όλοι ξέρουν ότι στην Ελλάδα του 2009 ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να γυρίσουμε. Το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα, δημοσιονομικό και ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών που παρέδωσε η Κυβέρνηση Καραμανλή είναι η κρίση που έφερε τα μνημόνια και όχι το αντίστροφο. Αυτά είναι γνωστά, αλλά σήμερα προέχει το αντίδωρο στον ελληνικό λαό για τις θυσίες του γιατί οι αντοχές έχουν εξαντληθεί.

Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των κόκκινων δανείων δίνουν ανάσες και η παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες μετά τα stress tests σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Πολιτική σταθερότητα χρειάζεται ο τόπος για να λειτουργήσουν άμεσα όλα αυτά και όχι εκλογές, χωρίς μάλιστα εναλλακτική πρόταση. Δέστε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που οι τράπεζες πέρασαν επιτυχώς την πανευρωπαϊκή δοκιμασία. Όταν ψηφίζαμε τη συμφωνία, μας έλεγαν δωσίλογους και άλλα θορυβώδη, τώρα εκκωφαντική σιωπή. Όσο για τις δημοσκοπήσεις θέλω να σημειώσω ότι οι δύο πρώτες που άνοιξαν το «χορό» πριν 2 μήνες και «έκαναν κλίμα» είναι από εταιρεία και πανεπιστήμιο (!) που παλιά αλλά και πρόσφατα αποδείχτηκαν παντελώς αναξιόπιστοι και δεν κατανοώ γιατί επιμένουν, τους ξέρουμε όλοι.

-Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι εντός της συγκυβέρνησης υπάρχουν διαφωνίες. Μάλιστα ο κ. Α. Γεωργιάδης σχολίασε ότι «αν το ΠαΣοΚ αποφασίσει να προχωρήσουμε χωρίς συμφωνία με την τρόικα, δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους». Πρόκειται για κόπωση από τη συγκατοίκηση με τη «δεξιά» ή για αρρυθμίες προεκλογικού κλίματος;

Είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές του ΠΑΣΟΚ για τις ομαδικές απολύσεις, τα νέα δημοσιονομικά, μέτρα και το διαχωρισμό της κινητικότητας από τις απολύσεις.

Λέμε ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι στις νεοφιλελεύθερες εμμονές.
Η μεγάλη όμως κόκκινη γραμμή είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος και η έξοδος από τα μνημόνια. Αυτή είναι η εθνική στρατηγική που το ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσε μέσα στην κρίση και αυτή εφαρμόζεται, γιατί εναλλακτική λύση δεν υπήρξε ποτέ. Μια ομάδα στελεχών της ΝΔ μαζί με κάποια ΜΜΕ προσπαθεί να διαστρέψει αυτήν την αλήθεια καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες, αλλά η αλήθεια δεν αλλάζει.

Πέντε χρόνια ζούμε σε συνθήκες οικονομικού πολέμου και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης αδιάλειπτα. Τώρα που κερδίζουμε τον πόλεμο δε δεχόμαστε υποδείξεις ούτε από αργοπορημένους, ούτε από λιποτάκτες ούτε από ξεκούραστους παρατηρητές.

Η χώρα είναι όρθια γιατί άντεξε το ΠΑΣΟΚ και αυτό το ξέρουν όλοι.

-Πως σχολιάζετε τις διαφωνίες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν πρώτα συνέδριο του Κινήματος και μετά μετάβαση στο σχήμα της Δημοκρατικής Παράταξης; Είδαμε ότι κάποιοι μαζεύουν υπογραφές και ζητούν αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας ή μιλούν ακόμα και για επιστροφή Παπανδρέου…

Για να σεβαστούν οι άλλοι τον αγώνα μας πρέπει πρώτα να τον σεβαστούμε εμείς, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ένα ιστορικό λάθος διαπράξαμε το 2010 όταν πήραμε μόνοι μας την ευθύνη για ένα πρόβλημα που δεν ήταν μόνο δικό μας. Τώρα οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά και να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της παράταξης που τη χρειάζεται η χώρα. Όλα τα άλλα είναι εμμονές και εγωισμοί που δεν αρμόζουν στο πολιτικό ήθος που πρέπει να μας χαρακτηρίζει στη νέα εποχή.

-Πρόσφατα είπατε ότι η νέα ΚΑΠ μπορεί να βοηθήσει για νέες θέσεις εργασίας και ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον αγροτικό τομέα και να συνεισφέρει στη μάχη των ελλειμμάτων. Όταν όμως βλέπουμε ντομάτες Βελγίου και πατάτες Αιγύπτου ή λάδι Ιταλίας στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυτό δεν σημαίνει υποχώρηση του αγροτικού τομέα και απουσία παρέμβασης;
Με την Κοινή Αγροτική Πολιτική που μπαίνει σε εφαρμογή από 1.1.2015 επιβάλλεται να κάνουμε μια νέα αρχή και οι δυνατότητες που δίνει η νέα ΚΑΠ είναι πολλές. Στόχος μας είναι αγροδιατροφικός τομέας που:
-συνεισφέρει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
-διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς,
-συνεισφέρει στη μάχη ενάντια στα «θηρία» των δίδυμων ελλειμμάτων.

Στα χρόνια της κρίσης το έλλειμμα εισαγωγών – εξαγωγών έπεσε από τα 3 στο 1 δις ευρώ, όχι μόνο γιατί μειώθηκαν οι εισαγωγές αλλά κυρίως επειδή αυξήθηκαν οι εξαγωγές μας κατά 1,5 δις ευρώ, με ναυαρχίδα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Την ίδια στιγμή η φέτα και το γιαούρτι κάνουν διεθνή καριέρα και η ζήτηση είναι πολλαπλάσια της παραγωγής μας. Το στοίχημα με τη νέα ΚΑΠ είναι να αντιστρέψουμε οριστικά αυτούς τους δείκτες, προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας. Χρειαζόμαστε ισχυρές ομάδες παραγωγών, υγιείς συνεταιρισμούς, ισχυρές διεπαγγελματικές οργανώσεις και αυτό ακριβώς κάνουμε.

-Πρόσφατα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να εξαιρεθούν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις από την αναγκαστική παρακράτηση που διενεργεί ο ΟΓΑ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Γιατί αυτές δεν είναι εισοδηματικές ενισχύσεις και πως απαντάτε ότι πρόκειται για προεκλογικού χαρακτήρα ρύθμιση;
Ο ΟΓΑ ξεκινάει από συμψηφισμό επιστροφών ΦΠΑ και πετρελαίου που παίρνουν οι αγρότες. Δεν υπάρχει αντίρρηση από κανένα γεωργό ή κτηνοτρόφο σε όλη τη χώρα για αυτό.
Η εκκαθάριση ΦΠΑ και πετρελαίου δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που προσδοκούσαμε να εισπράξουμε επιτυγχάνεται.
Το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στους αγρότες και τους στηρίζει. Η δημιουργία του ΟΓΑ είναι συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην αγροτιά και πρέπει να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητά του.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις δεν αποτελούν εισόδημα, αλλά ενίσχυση κυρίως για την κάλυψη του κόστους παραγωγής. Εμείς είπαμε με την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ ότι οι όποιες παρακρατήσεις πρέπει να γίνονται μόνο με εθελοντική εξουσιοδότηση των αγροτών.

Τα περί προεκλογικών ρυθμίσεων δεν αγγίζουν το ΠΑΣΟΚ γιατί οι δεσμοί του με τους αγρότες είναι ιστορικοί και ακατάλυτοι.


Το ανάρτησα από http://www.giapraki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: