Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:«ΖΗΤΟΥΜΕ ΆΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ»

Πρόγευση των όσων θα θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το απόγευμα της Δευτέρας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που γίνεται στην Αθήνα.

Προκειμένου, λοιπόν, να δοθεί τέλος στην πολιτική και θεσμική αβεβαιότητα, όπως είπε, αλλά και στην αβεβαιότητα ενός εκάστου των πολιτών, πρόσθεσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή, εντολή κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Μεγάλο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στο να καταδείξει ποια είναι η πολιτική δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια, ποια η πολιτική δύναμη που υποθάλπει την ανασφάλεια.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται την αβεβαιότητα και την αστάθεια, χωρίς κοινωνική σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα», ανέφερε συγκεκριμένα. «Γιατί σήμερα με την κυβέρνηση Σαμαρά ο μέσος εργαζόμενος φοβάται αν την επόμενη μέρα θα συνεχίσει να έχει δουλειά, αν και άλλα χαράτσια καταβροχθίζουν το εισόδημά του, αν ο χιλιοκομμένος μισθός και η πενιχρή σύνταξη κοπούν και άλλο».

Στον αντίποδα, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, γιατί «θα τερματίσουμε αμέσως τη λιτότητα και θα βάλουμε την Ελλάδα να δουλέψει, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την εργασία, το μισθό και τη σύνταξη του μέσου Έλληνα».

Και επανέλαβε το σχέδιό του για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και πολιτικής σταθερότητας, όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και όλων των Ελλήνων, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την εντολή διακυβέρνησης για ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του, ρήτρα ανάπτυξης, μορατόριουμ αποπληρωμής, εξαίρεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από το Σύμφωνο Σταθερότητας, ευρωπαϊκό New Deal και ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων, όπως είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Οι νεοφιλελεύθεροι μάγοι της λιτότητας στην Ελλάδα όσο πιο πολύ αποτυγχάνουν, τόσο πιο πολύ θα επιμένουν σε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα. Όμως, ο λαός δεν αντέχει άλλο success story, προειδοποίησε και έβαλλε κατά των πολιτικών λιτότητας, της ευρωπαϊκής δεξιάς και τη «μεταλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας», προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη παίρνει «επικίνδυνη, κλειστή στροφή δεξιά», που θα την ρίξει στην αγκαλιά της ακραίας, λαϊκιστικής δεξιάς.

Τέλος, τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος του ΚΕΑ Πιέρ Λοράν, στη δική του παρέμβαση συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη όλων των δυνάμεων της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: