Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Η επανασύσταση της σοσιαλιστικής παράταξης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε από στελέχη των κοινωνικών χώρων και πολιτικά στελέχη, το Σάββατο 22/11/14 στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία στοχεύει στην ενεργοποίηση και στράτευση όσων πιστεύουν στην αναγκαιότητα ύπαρξης της σοσιαλιστικής παράταξης, που μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική διέξοδο από την κρίση και την ανατροπή των σημερινών αρνητικών συσχετισμών στη χώρα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τονίστηκε ότι η οριστική μετάλλαξη του κόμματος σε νεοσυντηρητικό πολιτικό σχηματισμό και η συνεχιζόμενη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο με τη ΝΔ, αποτελούν στρατηγική επιλογή της σημερινής του ηγεσίας.

Καταγγέλθηκε η προσπάθεια συγκάλυψης της συντηρητικής στροφής , μέσω της λεγόμενης «Δημοκρατικής Παράταξης» και εκτιμήθηκε ότι και η συγκεκριμένη επιλογή, όπως και η προηγούμενη της «ΕΛΙΑΣ», είναι καταδικασμένη να αποτύχει γιατί δεν έχει κοινωνικές αναφορές και αποτελεί απλά ένα προεκλογικό προκάλυμμα απέναντι στην εντεινόμενη δυσαρέσκεια των πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Εκτιμήθηκε, επίσης , ότι η σημερινή κυβερνητική πολιτική εντείνει τα αδιέξοδα της χώρας, οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση από τους εκπροσώπους των δανειστών και ανακυκλώνει την κρίση, δεσμεύοντας τη χώρα με απαράδεκτο και καταστροφικό τρόπο για πολλά χρόνια. Είναι μια πολιτική επικίνδυνη για το λαό και καταστροφική για τη χώρα. Αυτή η πολιτική που εκπορεύεται από την τρόικα και υλοποιείται από τους εγχώριους αντιπροσώπους της, οδηγεί σε νέες απαράδεκτες υποχωρήσεις, όπως η αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας και τη νέα μείωση μισθών και συντάξεων.

Αυτή η πολιτική δεν αλλάζει αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!

Οι παρόντες στη συνάντηση συμφώνησαν πως καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις πρέπει να παίξει ο τεράστιος κοινωνικός χώρος τον οποίο καλείται να εκφράσει η σοσιαλιστική παράταξη. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας σε κάθε πόλη και νομό, το αμέσως προσεχές διάστημα , με αντίστοιχες συναντήσεις – εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε κεντρική πανελλαδική εκδήλωση θα οριστικοποιηθούν οι παράμετροι συμμετοχής της πρωτοβουλίας στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: