Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ...LIGHT ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΤΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

Οριστικοποιείται η ρήξη στο ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις.


Με την επιστολή – βόμβα που απέστειλε χθες το βράδυ στον Ευάγγελο Βενιζέλο, καταθέτοντας τις προτάσεις του για το μέλλον του κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου «έριξε το γάντι», ζητώντας έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με αποφάσεις από μηδενική βάση για όλα και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση αμέσως μετά το συνέδριο.


Ξεκαθαρίζοντας ότι ως βουλευτής του κόμματος θα τιμήσει την αποστολή του μέχρι τέλους, αφαίρεσε από τυχόν «καλοθελητές» το «επιχείρημα» της σταθερότητας της κυβέρνησης. Όσον αφορά στο εσωτερικό του Κινήματος όμως, κατέστησε απολύτως σαφή τη θέση του, δεσμευόμενος να στηρίξει ένα πραγματικό εγερτήριο σοκ στο ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και την προσπάθεια συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως γίνεται σήμερα. Δηλώνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για καμία καρέκλα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αν η Χαριλάου Τρικούπη δεν αλλάξει ρότα, ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Η επιστολή με τις θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, για την αποστολή της οποίας είχε δεσμευθεί μία μέρα νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, βρήκε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς και σε τραπέζι που παρέθεταν προς τιμήν του, παράγοντες της περιοχής, μετά από την τελετή εγκαινίων νοσοκομείου της πόλης.

Έτσι, η «απάντηση» από την Χαριλάου Τρικούπη, ήρθε πολύ αργότερα, μετά τα μεσάνυχτα. Και παρότι αναμενόταν «σκληρή», δεν ήταν. Παρά το γεγονός ότι οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου του εισηγούνταν να ξεκαθαρίσει με νόημα ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει εκλεγμένο πρόεδρο ως το 2016» και να προκαλέσει τον Γιώργο Παπανδρέου, εφόσον επιθυμεί τη διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, να μαζέψει υπογραφές, όπως υπαγορεύει το καταστατικό του κόμματος, επικράτησαν ψυχραιμότερες απόψεις. Εκτιμώντας προφανώς ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, δεν θα δυσκολευόταν καθόλου να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές, με το οριστικό «διαζύγιο» απλώς να επισπεύδεται, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίμησε να διαμηνύσει μεν ότι η πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης δεν ανακόπτεται, επιλέγοντας όμως ήπιες εκφράσεις. Επανέλαβε ότι το κόμμα πορεύεται σύμφωνα με αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων, καθώς και ότι με το ευρύτερο σχήμα της Ελιάς που οδηγήθηκε στις ευρωεκλογές, κατάφερε ένα αποτέλεσμα που στήριξε και στηρίζει την πορεία της χώρας. «Το αποτέλεσμα αυτό το διαμόρφωσαν όσοι συγκρότησαν ένα ελκυστικό, ανανεωτικό ψηφοδέλτιο, όσοι αγωνίστηκαν και τελικά όσοι ψήφισαν στο παραβάν το ψηφοδέλτιο της Ελιάς που ήταν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ», αναγραφόταν στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, με τους συντάκτες της να υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με βασική αρχή την ανοιχτή και ουσιαστική πολιτική συμμετοχή της βάσης του. Επιλέγοντας να ρίξουν το βάρος στην ολοκλήρωση της πορείας εξόδου της χώρας από την κρίση, σημείωναν ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται με κινήσεις μίζερης εσωστρέφειας να προκαλεί αβεβαιότητα και αστάθεια», καθώς «είναι και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας που είναι και προοδευτική» και επέλεγαν να «κρατήσουν» ως «αυτονόητη» τη διαβεβαίωση του κ. Παπανδρέου ότι θα εκτελέσει μέχρι τέλους τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του ως μέλους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενόψει προφανώς της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε στηλιτεύσει τις διεργασίες που συντελούνται σήμερα στο Κίνημα, λέγοντας πως «ελάχιστη σχέση έχουν με την κοινωνία και τις ανάγκες της» και πως δεν οδηγούν πουθενά. Ο ίδιος έδινε ιδιαίτερο βάρος στις θέσεις που πρέπει να υπηρετούν αρχές και αξίες που να ανταποκρίνονται στις δημοκρατικές και σοσιαλιστικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας πως «τα όποια σχήματα έπονται».

Ζητούσε σεβασμό στο ΠΑΣΟΚ και τις αρχές του και έστελνε το μήνυμα πως «αν το ΠΑΣΟΚ σταματήσει να υπάρχει ή συνεχίσει να υπάρχει, ή μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο, ή μετονομαστεί σε οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι θέμα του κόσμου του και κανενός άλλου». «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό σοκ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο. Όλα από τη βάση. Τώρα», ήταν το σύνθημά του, ζητώντας έκτακτο και ανοιχτό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό προσκλητήριο προς όλους, συλλογικές αποφάσεις για τα πάντα και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση αμέσως μετά το συνέδριο.

Καλούσε τέλος, τις δυνάμεις της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού να χτίσουν ευρύτερες συναινέσεις και συμμαχίες με στόχο θεσμούς και πρακτικές που θα εδράζονται σε προοδευτικές αξίες και αρχές, ώστε να καταστήσουν δυνατή «μία νέα Προοδευτική Διακυβέρνηση για μία Νέα Αλλαγή».


Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: