Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ROSETTA ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΔΑΦΙΣΗΣ ΣΕ ΚΟΜΗΤΗ

Μια τριλογία συνθέσεων του Βαγγέλη Παπαθανασίου, γραμμένη ειδικά για τη διαστημική αποστολή Rosetta, ήρθε να συμπληρώσει τους πανηγυρισμούς για την πρώτη, ιστορική προσεδάφιση σε κομήτη.

Η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA παρουσίασε τα πρώτα δύο μέρη λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση της μεγάλης επιτυχίας στον κομήτη 67P.



Είναι η πολλοστή φορά που ο διάσημος έλληνας συνθέτης ασχολείται με θέματα επιστήμης. Είχε συνθέσει το άλμπουμ Μυθωδία, το οποίο αποτέλεσε το μουσικό θέμα της αποστολής Mars Odyssey το 2001, ενώ το 2003 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Δημόσιας Προσφοράς της NASA.


Το πρώτο μέρος της «Αφιξης»


Το δεύτερο μέρος της «Αφιξης»

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έδειξε μια ακόμα φορά την προτίμησή της στον Παπαθανασίου το 2013, όταν χρησιμοποίησε μια πρωτότυπη σύνθεσή του σε ένα βίντεο που δείχνει τη Γη και τη Σελήνη από μεγάλη απόσταση καθώς κινούνται στο διάστημα.

«Η μυθολογία, η επιστήμη και η εξερεύνηση του Διαστήματος είναι αντικείμενα που με συνέπαιρναν από τα πρώτα παιδικά χρόνια μου. Και πάντα ήταν συνδεδεμένα με κάποιο τρόπο με τη μουσική που γράφω» δήλωσε ο συνθέτης στην ESA.

Το ανάρτησα από http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: