Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΣΑΪ «ΟΛΥΜΠΟΥ ΝΕΚΤΑΡ» - ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣΔ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Παρουσίαση της Κοινωνικής Επιχείρησης Συλλογικού & Παραγωγικού Σκοπού Πιερίας Τσάι “Ολύμπου Νέκταρ”

Μια νέα συλλογική προσπάθεια νέων ανθρώπων που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα παρουσιάζεται την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 μμ στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος).

Πρόκειται για την Κοινωνική Επιχείρηση Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού Πιερίας Τσάϊ “Ολύμπου Νέκταρ” που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο με σκοπό την παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, συσκευασία και πώληση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών με βασικό προϊόν το τσάι Ολύμπου (sideritis scardica), ενδημικό φυτό του Ολύμπου και Πιερίων.

Στόχος της Κοιν.Σ.Επ. είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (αγροτουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, η προώθηση της απασχόλησης, η ενδυνάμωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Οι βασικές αρχές της λειτουργίας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού είναι:

· Η προαγωγή της κοινωνικής ωφέλειας μέσω της παραγωγής και προώθησης των αγαθών ή της παροχής υπηρεσιών συλλογικού και κοινωνικού χαρακτήρα

· Η πρόταξη του άτομου και της εργασίας έναντι του κεφαλαίου

· Η χρησιμοποίηση των κερδών του για την ανάπτυξη της απασχόλησης και τη διεύρυνση των εργασιών του

· Η στενή συνεργασία με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, δομές της κοινωνικής οικονομίας και άλλες συλλογικότητες με κοινωνικούς σκοπούς.

· Η προώθηση της τοπικής αυτάρκειας και της βιώσιμου –αειφόρου τοπικής ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης της Κοινωνικής Επιχείρησης Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού Πιερίας Τσάϊ “Ολύμπου Νέκταρ” συμμετέχουν ως ομιλητές:

• Μιχαηλίδης Δημήτριος, Δημοσιογράφος: «Αγροτικός Τομέας και Τοπική Ανάπτυξη»

• Ρουκάς Δημήτριος, Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας: «Αξιοποίηση Βοτάνων και Τοπική Ανάπτυξη»

• Δρ. Μαλούπα Ελένη, Διευθύντρια Ινστιτούτων Φυτικής Παραγωγής Βορείου Ελλάδος: «Καλλιέργεια και αξιοποίηση Ελληνικών Αρωματικών φυτών».

• Δρ. Λάζαρη Διαμάντω, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ: «Ιδιότητες Αρωματικών Φαρμακευτικών φυτών».

• Μποστανίτη-Κιοσέ Αναστασία, Πρόεδρος Διοικούσας επιτροπής: Κοιν.Σ.Επ Τσάι “Ολύμπου Νέκταρ” «Η Ιδέα - Το Όραμα - Οι ενέργειες - Η εξέλιξη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: