Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΣΑΪ «ΟΛΥΜΠΟΥ ΝΕΚΤΑΡ» - ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Παρουσίαση της Κοινωνικής Επιχείρησης Συλλογικού & Παραγωγικού Σκοπού Πιερίας Τσάι “Ολύμπου Νέκταρ”

Μια νέα συλλογική προσπάθεια νέων ανθρώπων που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα παρουσιάζεται την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 μμ στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος).

Πρόκειται για την Κοινωνική Επιχείρηση Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού Πιερίας Τσάϊ “Ολύμπου Νέκταρ” που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο με σκοπό την παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, συσκευασία και πώληση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών με βασικό προϊόν το τσάι Ολύμπου (sideritis scardica), ενδημικό φυτό του Ολύμπου και Πιερίων.

Στόχος της Κοιν.Σ.Επ. είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (αγροτουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, η προώθηση της απασχόλησης, η ενδυνάμωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Οι βασικές αρχές της λειτουργίας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού είναι:

· Η προαγωγή της κοινωνικής ωφέλειας μέσω της παραγωγής και προώθησης των αγαθών ή της παροχής υπηρεσιών συλλογικού και κοινωνικού χαρακτήρα

· Η πρόταξη του άτομου και της εργασίας έναντι του κεφαλαίου

· Η χρησιμοποίηση των κερδών του για την ανάπτυξη της απασχόλησης και τη διεύρυνση των εργασιών του

· Η στενή συνεργασία με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, δομές της κοινωνικής οικονομίας και άλλες συλλογικότητες με κοινωνικούς σκοπούς.

· Η προώθηση της τοπικής αυτάρκειας και της βιώσιμου –αειφόρου τοπικής ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης της Κοινωνικής Επιχείρησης Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού Πιερίας Τσάϊ “Ολύμπου Νέκταρ” συμμετέχουν ως ομιλητές:

• Μιχαηλίδης Δημήτριος, Δημοσιογράφος: «Αγροτικός Τομέας και Τοπική Ανάπτυξη»

• Ρουκάς Δημήτριος, Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας: «Αξιοποίηση Βοτάνων και Τοπική Ανάπτυξη»

• Δρ. Μαλούπα Ελένη, Διευθύντρια Ινστιτούτων Φυτικής Παραγωγής Βορείου Ελλάδος: «Καλλιέργεια και αξιοποίηση Ελληνικών Αρωματικών φυτών».

• Δρ. Λάζαρη Διαμάντω, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ: «Ιδιότητες Αρωματικών Φαρμακευτικών φυτών».

• Μποστανίτη-Κιοσέ Αναστασία, Πρόεδρος Διοικούσας επιτροπής: Κοιν.Σ.Επ Τσάι “Ολύμπου Νέκταρ” «Η Ιδέα - Το Όραμα - Οι ενέργειες - Η εξέλιξη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: