Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ "ΔΙΑΖΥΓΙΟ" ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στήνουν εμπλοκή με ΔΝΤ αλά Ρουμανία

Σκηνικό αντίστοιχο με αυτό που διαδραματίστηκε στη Ρουμανία το καλοκαίρι του 2010 και διήρκεσε μέχρι τα μέσα του 2011 φαίνεται ότι οικοδομείται στην Ελλάδα, με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το Μαξίμου φαίνεται ότι επιμένει στη μεθόδευση για «διαζύγιο» με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μετά προσφυγή στις κάλπες, όπως ακριβώς συνέβη στη γειτονική χώρα.


Στη Ρουμανία διαδοχικές αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων ακύρωναν Μνημονιακούς νόμους και περικοπές, εκτροχιάζοντας το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί με το ΔΝΤ και αναγκάζοντας το Ταμείο να διακόψει τη χρηματοδότηση της χώρας. Το ίδιο σενάριο φαίνεται να εξελίσσεται και στην Ελλάδα καθώς μετά την απόφαση για τους στρατιωτικούς και τους Δικαστές προστίθεται τώρα και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει περικοπές συντάξεων, αυξάνοντας τις Δημόσιες δαπάνες και συνεπώς το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόϊκα.

Σε αυτό το πλαίσιο που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις και με το δημοσιονομικό κενό να διευρύνεται –στο Μαξίμου- εκτιμούν ότι δοκιμάζουν τα όρια ανοχής και αντοχής του ΔΝΤ, με στόχο να διασπάσουν την τρόικα και να αναγκάσουν τον επικεφαλής Ευρώπης, Πολ Τόμσεν να εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο τη διακοπή της χρηματοδότησης λόγω πλήρους εκτροχιασμού του προγράμματος.

Στη συνέχεια Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος επικαλούμενοι τον σεβασμό του κράτους δικαίου θα ζητήσουν από τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, παίζοντας επικοινωνιακά πάνω στην εκβιαστική αποχώρηση του ΔΝΤ, που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΖΑ.

Το ανάρτησα από http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: