Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ "ΔΙΑΖΥΓΙΟ" ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στήνουν εμπλοκή με ΔΝΤ αλά Ρουμανία

Σκηνικό αντίστοιχο με αυτό που διαδραματίστηκε στη Ρουμανία το καλοκαίρι του 2010 και διήρκεσε μέχρι τα μέσα του 2011 φαίνεται ότι οικοδομείται στην Ελλάδα, με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το Μαξίμου φαίνεται ότι επιμένει στη μεθόδευση για «διαζύγιο» με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μετά προσφυγή στις κάλπες, όπως ακριβώς συνέβη στη γειτονική χώρα.


Στη Ρουμανία διαδοχικές αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων ακύρωναν Μνημονιακούς νόμους και περικοπές, εκτροχιάζοντας το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί με το ΔΝΤ και αναγκάζοντας το Ταμείο να διακόψει τη χρηματοδότηση της χώρας. Το ίδιο σενάριο φαίνεται να εξελίσσεται και στην Ελλάδα καθώς μετά την απόφαση για τους στρατιωτικούς και τους Δικαστές προστίθεται τώρα και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει περικοπές συντάξεων, αυξάνοντας τις Δημόσιες δαπάνες και συνεπώς το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόϊκα.

Σε αυτό το πλαίσιο που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις και με το δημοσιονομικό κενό να διευρύνεται –στο Μαξίμου- εκτιμούν ότι δοκιμάζουν τα όρια ανοχής και αντοχής του ΔΝΤ, με στόχο να διασπάσουν την τρόικα και να αναγκάσουν τον επικεφαλής Ευρώπης, Πολ Τόμσεν να εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο τη διακοπή της χρηματοδότησης λόγω πλήρους εκτροχιασμού του προγράμματος.

Στη συνέχεια Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος επικαλούμενοι τον σεβασμό του κράτους δικαίου θα ζητήσουν από τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, παίζοντας επικοινωνιακά πάνω στην εκβιαστική αποχώρηση του ΔΝΤ, που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΖΑ.

Το ανάρτησα από http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: